типОбука во училница
РЕГИСТАР
Симантек Превенција на загуба на податоци

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Симантек Превенција на загуба на податоци

Овој курс е дизајниран да ви обезбеди основни познавања за конфигурирање и администрирање на Symantec Data Loss Prevention Enforce платформата. Работните лаборатории вклучуваат вежби за конфигурирање на серверот Enforce, сервери за откривање и DLP агенти, како и известување, работно управување, управување со инциденти, управување со политики и откривање, управување со одговорите, администрација на корисници и улоги, интеграција на директориуми и филтрирање. Дополнително, Вие се запознавате со најдобрите практики за распоредување и следните производи на Symantec Data Loss Prevention: мрежен монитор, мониторинг на мобилен е-пошта, мобилен превенција, мрежно спречување, откривање мрежа, мрежна заштита, спречување на крајните точки и откривање на крајните точки.

Целна публика:

 • Овој курс е наменет за секој одговорен за конфигурирање, одржување и отстранување на проблеми Symantec Data Loss Prevention.
 • Дополнително, овој курс е наменет за технички корисници кои се одговорни за креирање и одржување на политиките за превенција на загуба на податоци Symantec и структурата за одговор на инциденти.

предуслови:

 • Силно познавање на TCP / IP сопствена
 • Работно искуство за администрација на Windows
 • Основно разбирање на мрежна безбедност

Course Outline Duration: 5 Days

 • Модул-1: Вовед во превенција на загуба на податоци на Symantec
 • Модул-2: Навигација и известување
 • Модул-3: Ремедијација на инциденти и работниот тек
 • Модул-4: Управување со политики
 • Модул-5: Управување со правила за одговор
 • Модул-6: појавување на опишани содржини
 • Модул-7: точно совпаѓање на податоци и совпаѓање со Директориум на групи
 • Модул-8: појавување на индексирани документи
 • Модул-9: векторско машинско учење
 • Модул-10: Мрежен монитор
 • Модул-11: Превенција на мрежата
 • Модул-12: Мобилен е-мејл монитор и мобилен превенција
 • Модул-13: Откривање мрежа и мрежна заштита
 • Модул-14: Превенција на крајните точки
 • Модул-15: Крајна точка Откријте
 • Модул-16: Enterprise Enablement
 • Модул-17: Администрација на системот

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.