типОбука во училница
РЕГИСТАР
Администрација на крајната точка на Symantec

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Администрација на крајната точка на Symantec

Symantec Endpoint Protection 12.1: Курсот за администрација е дизајниран за професионална администрација за мрежна, информатичка безбедност и администрација, која е задолжена за архитектура, имплементација и следење на заштита од вируси и шпионски софтвер, нулта-ден заштита и решенија за заштита од мрежа. Оваа класа опфаќа како да се дизајнира, распореди, инсталира, конфигурира, управува и следи Symantec Endpoint Protection 12.1 (SEP 12.1).

Цели

 • Опишете производи на Symantec Endpoint Protection, компоненти, зависности и системска хиерархија.
 • Инсталирајте и конфигурирајте управување со Symantec Endpoint Protection и компонентите на клиентот.
 • Распоредување на клиенти на Symantec Endpoint Protection.
 • Управувајте со корисничкиот интерфејс на клиентот.
 • Управување со ажурирања за содржината на производот
 • Дизајн на животната средина на Symantec Endpoint Protection.
 • Управувајте со политиките за заштита од вируси и шпионски софтвер.
 • Управување со SONA R скенови.
 • Управувајте со политиките за заштита од заштитен ѕид и упади.
 • Управувајте со политиките за апликација и уред за контрола на уред.
 • Управување со виртуелизирани клиенти.
 • Конфигурирај репликација и балансирање на оптоварување.
 • Следење и одржување на Symantec Endpoint Protection околината.
 • Интерфејс на Symantec Endpoint Protection Manager со Центарот за заштита.

Целна публика:

Овој курс е наменет за мрежни менаџери, дистрибутери, администратори на системи, администратори за безбедност на клиенти, системи професионалци и консултанти кои се задолжени за инсталација, конфигурација и секојдневно управување со Symantec Endpoint Protection во различни мрежни средини и кои се одговорни за смена на проблеми и подесување на перформансите на овој производ во претпријатието.

предуслови:

 • Силно познавање на TCP / IP протоколите
 • Запознаени со оперативниот систем на Windows

Course Outline Duration: 5 Days

 • Модул-1: Вовед
 • Модул-2: решение за производот на Symantec Endpoint Protection
 • Модул-3: Инсталирање на Symantec Endpoint заштита
 • Модул-4: Конфигурирање на Symantec Endpoint Protection Environment
 • Модул-5: распоредување на клиенти
 • Модул-6: Клиент и управување со политики
 • Модул-7: Конфигурирање на ажурирања на содржини
 • Модул-8: Дизајнирање на околина на Symantec Endpoint
 • Модул-9: Воведување на антивирус, инсајт и SONAR
 • Модул-10: Управување со полињата за заштита од вируси и шпионски софтвер
 • Модул-11: Управување со политиките за исклучок
 • Модул-12: Воведување на заштита од мрежна закана и апликација и контрола на уреди
 • Модул-13: Управување со политики на заштитен ѕид
 • Модул-14: Управување со политики за спречување на навлегување
 • Модул-15: Управување со апликациите и политиките за контрола на уреди
 • Модул-16: Прилагодување на заштита од мрежна закана и апликација и контрола на уредот
 • Модул-17: Виртуелизација
 • Модул-18: Конфигурирање на репликација и откажување и балансирање на оптоварување
 • Модул-19: Изведување на управување со серверот и бази на податоци
 • Модул-20: Напредно следење и известување
 • Модул-21: поврзување на SEPM со Центарот за заштита

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.