типОбука во училница
РЕГИСТАР
TOGAF® 9.1 сертифициран (Ниво 2)

TOGAF 9.1 сертифициран (Ниво 2) курс за обука и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

TOGAF 9.1 сертифициран (Ниво 2) Преглед на курсот

Овој 2-ден TOGAF® сертифициран Ниво 2 курс им овозможува на поединците да иницираат, развиваат, управуваат и оценуваат архитектонска рамка. Овој сертифициран степен 2 (Дел 2) го опфаќа и охрабрува напредното разбирање на TOGAF® и неговата примена во реални ИТ системи - создавање IS / IT рамка која одговара на целите на бизнисот и опфаќа безбедност и употребливост како централни фокуси.

Додека демонстрира обемна TOGAF ® знаење, овој курс ќе подготви поединци за испитот TOGAF® 9.1 Certified (Дел 2). Курсот е целосно акредитиран од страна на Отвори група® и ваучер за испит е вклучен.

Intended Audience of TOGAF 9.1 Certified (Level 2) Course

 • Овој курс се препорачува за сите заинтересирани да го прошират своето знаење за TOGAF® надвор од нивото на Фондацијата.

Prerequisites for TOGAF​ 9.1 Certified (Level 2) Certification

 • Пред да го преземете овој курс TOGAF®, делегатите мора да имаат положено TOGAF® дел 1 испит.

Course Outline Duration: 2 Days

 • Архитектура складиштето
 • Рамката за содржина на архитектурата
 • Архитектура Содржина Metamodel
 • Прелиминарната фаза
 • Бизнис сценарија
 • Управување со засегнатите страни
 • Техники за поддршка на имплементација на архитектурата
 • Фаза А: Архитектура Визија
 • Фаза Б: Бизнис архитектура
 • Фаза Б: Бизнис архитектура - Каталози, дијаграми и матрици
 • Фаза C: Архитектура на информациски системи
 • Фаза C: Архитектура на податоци
 • Фаза C: Архитектура на податоци - Каталози, матрици и дијаграми
 • Референтен модел на интегрирана информациска инфраструктура
 • Фаза C: Архитектура Апликации
 • Фаза C: Апликации Архитектура - Каталози, Матрици и Дијаграми
 • Фондацијата Архитектура
 • Фаза D: Технологија Архитектура
 • Фаза D: Технологија Архитектура - Каталози, Матрици и Дијаграми
 • Техники за планирање на миграција
 • Phase E: Opportunities and Solutions
 • Фаза F: Планирање на миграција
 • Фаза G: Управување со спроведувањето
 • Фаза H: Управување со промени во архитектурата
 • ADM Барања за управување
 • Архитектура на партиционирање
 • Насоки за адаптација на АДМ: итерација и нивоа
 • Насоки за адаптација на ADM: Безбедност
 • Насоки за адаптација на ADM: SOA
 • Архитектура модели на зрелост
 • Архитектура вештини рамка

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

TOGAF® 9.1 сертифициран (дел 2) испит

 • Отвори книга
 • 90 минути
 • 8 прашања
 • Знак за пренос е 60% (24 од 40)

Следниве се вклучени во овој TOGAF® 9.1 сертифициран (Ниво 2) курс за обука:

 • Испитот ваучер
 • Гаранција испит Лозинка
 • The Knowledge Academy TOGAF® 9.1 Certified (Level 2) Manual
 • Сертификат
 • Искусен инструктор
 • Освежувања

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.