типОбука во училница
РЕГИСТАР
Фондацијата TOGAF® 9.1 (Ниво 1)

Фондацијата TOGAF 9.1 (Ниво 1) курс за обука и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Фондацијата TOGAF 9.1 (Ниво 1) Преглед на курсот

TOGAF® Фондацијата, или TOGAF® Дел 1, е официјално сертификат за влез на ниво, обезбедено од Отвори група. Овој курс TOGAF® Foundation (Дел 1) им дава на делегатите основно разбирање на терминологијата, структурата и клучните принципи на претпријатието архитектура на TOGAF®.

Овој курс 2-ден TOGAF® го подобрува знаењето на кандидатот за најдобрата рамка за претприемачка архитектура, со цел да се обезбеди дека тие се целосно опремени за да го положат испитот TOGAF Foundation (Part 1). Курсот вклучува ваучер за испит, кој им овозможува на делегатите да го полагаат испитот кога се чувствуваат подготвени, преку The Open Group.

Фондацијата TOGAF® е глобално признаена сертификација, која покажува разбирање на главните концепти зад Enterprise Architecture и TOGAF®. Постигнувањето исто така ќе ви овозможи да го продолжите испитот TOGAF® (Дел 2), покажувајќи понапредно познавање на TOGAF®.

TOGAF® нуди чекор по чекор насоки за развој на претпријатието систем и управување. Разновидноста на рамката овозможува разни апликации на претпријатија кои се движат во комплексност, структура, големина, операции, апликации, податоци и технологија. Оттука, познавањето на TOGAF®, стекнато со преземање на овој детален курс, покажува дека еден кандидат може ефикасно да придонесе кон обезбедување усогласеност на деловните и ИТ цели.

Intended Audience of TOGAF 9.1 Foundation (Level 1) course

 • Овој курс е препорачлив за сите заинтересирани да дознаат повеќе за Enterprise Architecture и TOGAF®.

Предуслови за сертификација на TOGAF 9.1 Foundation (Ниво 1)

 • Секој може да присуствува на овој курс и нема предуслови.

Course Outline Duration: 2 Days

 • TOGAF® Вовед
 • Преглед на менаџментот
 • Компонентите на TOGAF® 9.1
 • Вовед во методот за развој на архитектурата
 • Континуум на претпријатието
 • Архитектура складиштето
 • Управување со архитектурата
 • Архитектура Прегледи и гледишта
 • Градежни блокови и АДМ
 • Фазите на АДМ
 • Упатства и техники на АДМ
 • Клучни резултати на ADM
 • Референтни модели на TOGAF®
 • TOGAF® сертифицирана програма

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

TOGAF® 9.1 Фондацијата (Дел 1) Испитување

Испитот е:

 • Затворена книга
 • 60 минути
 • 40 прашања
 • Знак за пренос е 55%

Следново е вклучено со нашиот TOGAF® Foundation Level 1 курс:

 • Испитување ваучер
 • Гаранција испит Лозинка
 • The Knowledge Academy TOGAF® Foundation Level 1 Manual
 • Сертификат
 • Experienced TOGAF® instructor
 • Освежувања

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.