типОбука во училница
РЕГИСТАР

VuGen v11.5

Опис

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Вуген v11.5 обука

Тестирањето на перформанси треба да се синхронизира напор кон SUT да се стави товарот, што е многу проблематично или може да се добие не повеќе од 30% -40% од резултатите од работата со рачни напори. За да се надминат ваквите ситуации и да се добие барем од 90% -95% од резултатите од тестот, тестот за изведба користи ВуГЕН да креирате Vuser скрипти.

Вуген ја запишува интеракцијата помеѓу клиентот / серверот (комуникациите), за да ги фати податоците за испраќање и примање. Таа користи преведувач на јазик C за снимање на SUT-процесот, што создава C-скрипта. Во почетокот започнува со активности за снимање за да се дефинира однесувањето и дејството на виртуелните корисници кои работат во C / S архитектура.

По основната скрипта е дизајнирана, тогаш се префрлува на подобрување на скриптата со тоа што Parameterize (спречување на кеширање на податоци) и создава точки за верификација (проверува серверски одговор). Ова ќе додаде интелигенција и флексибилност во сценариото. Ова Вуген курс е дизајниран да даде практично работно знаење за проверка на однесувањето на апликацијата под тежок товар користејќи алатка за автоматизација.

Цели на VuGen v11.5 обука

 • Основни познавања кои се задолжителни за тестирање на оптоварување
 • Идентификувајте компоненти LoadRunner (LR)
 • Применувајте го препорачаниот тек на работа за да креирате основно LR сценарио
 • Рекорд скрипти во веб-околината со користење на Виртуелниот кориснички генератор (VuGen)
 • Измерете ги чекорите и деловните процеси со користење трансакции
 • Параметрирајте ги скриптите за да ги менувате податоците за внесот на корисникот
 • Корелира скрипти за обработка на податоци генерирани од серверот
 • Работа со Rendezvous за да генерирате максимално оптоварување на конкретен чекор

целната публика

 • Инженер за обезбедување на квалитет и инженери за изведба.
 • За нови корисници кои сакаат да генерираат скрипти за да ја проверат веб апликацијата.
 • Персонал кој работи на процесот на тестирање на оптоварување.

Предуслови

 • Познавање на Windows.
 • Веб-страници и подесувања на прелистувачот.

Изборно искуство

 • C програмски јазици.
 • Концепт на архитектура на клиент / сервер.

Траење на курсот Времетраење: 3 дена

 1. Вовед
  • Дефинирајте виртуелен корисник (Vuser) и VuGen
  • Разгледајте го новиот изглед и чувство на вградениот ВуГен
  • Објаснете како да го користите чекорот за навигатор
  • Разговарајте за работниот тек на сценариото
  • Креирајте скрипти користејќи ВуГен
  • Запишете ги деловните процеси со ВуГен
 2. Снимање скрипти за веб апликации
  • Пристапете и користете го советникот за протоколи за снимање
  • Направете VuGen скрипти со снимање кориснички чекори
  • Управување со скрипти кои користат истражувач на решенија
  • Креирање нови скрипти
  • Подготвувајќи се да снима
  • Опции за снимање
 3. Репродукција на Vuser скрипти
  • Препознајте ги алатките за дебагирање достапни во ВуГен
  • Идентификувајте ги и конфигурирајте ги соодветните прилагодувања на веб-време за повторување на скрипти
  • Повторете и дебагирајте го сценариото во ВуГен
  • Примена на поставки за време на извршување
 4. Вметнување трансакции во сценариото
  • Објаснете ја употребата на трансакциите во сценариото
  • Додајте трансакција во скрипта за време на снимањето
  • Внеси трансакција во скрипта по снимањето
  • Проверка на дневник на реприза по внесување на трансакцијата
 5. Параметрирање на скрипта
  • Дефинирајте параметризација
  • Определете кога да параметрирате скрипта
  • Креирање и менување на листи на параметри
  • Креирајте нови параметри користејќи Solution Explorer, Script Editor
  • Работат со својства на параметри и мапирање со вредности
  • Конфигурирајте поставки за време на извршување за параметри
 6. Потврдување на Vuser Scripts
  • Идентификувајте ја потребата да користите верификација во скрипти
  • Дефинирајте верификација за скрипти
  • Додајте текстуални контролни точки за време и после снимање на скрипти
 7. Автоматска корелација по снимањето
  • Опишете корелација
  • Работа со корелација со помош на Дизајн Студио
  • Корелираат динамички вредности по снимањето сценарио

Престојни настани

Во овој момент нема претстојни настани.

Ве молиме да ни пишете на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

сертификација

За повеќе информации љубезно контактирајте со нас.


Осврти