типОбука во училница
РЕГИСТАР

Wireshark сертифициран мрежен аналитичар

Wireshark сертифициран мрежа аналитичар курс за обука и сертификација

Преглед

Публика и предуслови

Преглед на курсот

Распоред и такси

сертификација

Wireshark сертифициран мрежен аналитичар за обука

на Wireshark сертифициран мрежа аналитичар курс за обука и сертификација беше дизајниран да ги потврди индивидуалните компетенции во користењето на Wireshark за да ја лоцира причината за мрежните проблеми (слаби резултати или безбедносни прашања) и да го потврди вашето знаење за TCP / IP мрежни комуникации воопшто.

Предуслови за Wireshark сертифициран мрежен аналитичар за обука

Силно познавање на TCP / IP

Траење на курсот Времетраење: 5 дена

 • Преглед на анализа на мрежа
 • Вовед во Wireshark
 • Сними сообраќај
 • Креирај и примени ги филтрите за фотографирање
 • Дефинирајте глобални и лични преференции
 • Обојувај сообраќај
 • Дефинирајте временски вредности и интерпретирајте резимеа
 • Интерпретирај статистика на основната трага
 • Креирање и примена на филтри за прикажување
 • Следете струи и повторно да состави податоци
 • Прилагодете Wireshark профили
 • Прибележете, спаси, изнесете и печатете пакети
 • Користете експертски систем на Wireshark • Преглед на анализа на TCP / IP
 • Анализирајте го сообраќајот со име на домен (DNS)
 • Анализирајте го Протоколот за решавање на адресата (ARP)
 • Анализа на интернет протокол (IPv4 / IPv6) сообраќај
 • Анализирајте го протоколот за контрола на интернет контролите
 • Анализирај сообраќај со протоколот User Datagram Protocol (UDP)
 • Анализирајте го Протоколот за контрола на пренос (TCP)
 • График IO стапки и TCP трендови
 • Анализа на протокол за динамички домаќин конфигурација
 • Анализирај сообраќај со протокол за хипертекстски пренос (HTTP)
 • Анализирај го протоколот за пренос на датотеки (FTP)
 • Анализирај сообраќај по е-пошта
 • Вовед во анализа на 802.11 (WLAN)
 • Voice over IP (VoIP) Основи на анализа
 • Основно "Нормално" Шверц шеми
 • Најчести причини за проблеми во изведбата
 • Мрежа за судска медицина Преглед
 • Откријте процеси на скенирање и откривање
 • Анализирај го сообраќајот на осомничените
 • Ефикасно користење на командната линија

Ве молиме пишете ни на info@itstechschool.com и контактирајте не на + 91-9870480053 за цената на курсот и трошоците за сертификација, распоредот и локацијата

Испушти го барањето

За повеќе информации љубезно Контактирајте не.


Осврти