redhat-logo-300x119 Ansible

Можност за обука

DO407 - Автоматизација со можност

Преку практични лаборатории, учениците ќе научат да ги автоматизираат задачите за администрирање на системот на успешните домаќини со "Анисис", да научат како да пишуваат "Енисибилен" книги за да го стандардизираат извршувањето на задачата, централно да управуваат со книги и да закажуваат повторувачко извршување преку веб интерфејс со Ansible Tower. Студентите, исто така, ќе научат да управуваат со енкрипција за Anishi со евентуален скриен, да ја распоредат Ентичката кула и да ја користат за управување со системи, и да го користат Anishi во средина DevOps со Vagrant.

Цели

  • Инсталирајте го и отстранете го проблемот со Anonymous на централните јазли и управуваните домаќини
  • Користете му можно да извршите ad-hoc команди и playbooks за да ги автоматизирате задачите
  • Напиши ефективни епизоди
  • Заштитете ги енкриптираните податоци потребни за задачи со Ansible Vault
  • Користете ја е можно кутијата за полесно да управувате со претпријатието
  • Работа со Ansible во врска со Vagrant во околина на DevOps

Содржина на курсот

Регистрирањето и земањето индивидуален испит е лесно

  1. Изберете го вашиот испит и пригоден начин за обука, потоа пополнете го формуларот за барање и поднесете. Ќе добиете е-пошта или повик од нас за да го потврдите вашето барање и да ги наведете следните чекори.
  2. Ќе мора да плаќате такси онлајн или можете да платите со пари во нашите простории. По добивањето на вашата исплата, ние ќе го закажеме вашиот испит со избирање на вашиот испит, датум и време. Ќе добиете потврда за вашиот закажан испит и детални инструкции за тоа што треба да направите на денот на тестирање.
  3. Покажете се за вашиот испит на одбраниот датум и време и земете го испитот.

НаучетеМожен курсво Гургаон. Запиши заАнимиран тренинг во Гургаонвоврвна компанија за обука"Иновативни технолошки решенија" и да добиетеПотврда за евентуално. Добијте детали за надоместоците за курсот, наставната програма, времетраењето, времетраењето на серијата.

Листа на курсеви за обука за уверување и сертификација

SL.NO.Име на курсотВклучете се сега
1DO407 - Автоматизација со можностПрикажи ги Повеќе

Клучни зборови: ansibleсертификација цена Индија,ansibleтакси за сертификација,ansibleсертификација цена,Анимо обукацена,ansibleсертификациони депонии,сертификат за експертиза на црвена шапкаво можноставтоматизација на трошоците,Анимо обука воgurgaon,exxnumx испит цена

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!