Microsoft Exchange Server
сертификација

microsoft_learning_logo2

Microsoft Exchange Server

Microsoft Exchange Server is Microsoft’s email, calendaring, contact, scheduling and collaboration platform deployed on the Windows Server operating system for use within a business or larger enterprise.

Цели

  • Управување со Exchange Server 2013
  • Конфигурирање на чување на серверите на поштенските сандачиња
  • Креирање и конфигурирање на базите на податоци за поштенските сандачиња
  • Управување со други разменувачи
  • Планирање и имплементирање на јавни папки поштенски сандачиња
  • Конфигурирање на Outlook Web App и Outlook насекаде
  • Конфигурирање на Exchange ActiveSync
  • Конфигурирање на опции за анти-спам на Exchange Server
  • Следење на серверот за размена
  • Отстранување на проблеми во достапноста на базата на податоци

ЗОШТО?

75000 +

Студенти сертифицирани

15 + вреден

Training Partners

500 +

Овластени тренери

1570 +

Достапни курсеви

блогови

SL.NO.Име на курсотВклучете се сега
120341: Основни решенија на Microsoft Exchange Server 2013Прикажи ги Повеќе
220342B: Напредни решенија на Microsoft Exchange Server 2013Прикажи ги Повеќе
3Microsoft Exchange Server 2013Прикажи ги Повеќе
420345-1A: Администрирање на Microsoft Exchange Server 2016Прикажи ги Повеќе
520345-2: Проектирање и имплементирање на Microsoft Exchange Server 2016Прикажи ги Повеќе
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!