microsoft_learning_logo2

Мајкрософт обука
& Certification

Опис на Microsoft

Innovative Technology Solutions is an eminent Silver Learning Partner of Microsoft and offers all major Microsoft certification courses. Microsoft is a pioneer in IT technology and provides a wide range of specializations including Microsoft Office Applications, business intelligence, virtualization, enterprise application management, database management, and many more.

Getting a Microsoft certification proves you have expertize in a specific Microsoft technology, Innovative Technology Solutions Provide Microsoft Certification Courses in Gurgaon India, Our Сертификати за обука на Microsoft enable your organizations to provide optimum use of Microsoft technologies to maximize the productivity, Good Studies show that IT certifications increase your chance to get a good job, 89% of hiring managers say IT certs are a high priority. Our Microsoft Training offers certifications on server, desktop, application, database and developer platforms. Innovative Technology Solutions is the No. 1 institute of Microsoft Certification in Gurgaon, Delhi NCR, India as well as in USA, UK and Australia

Што ќе научите?

 • ИТ аспиранти од целиот свет можат да се регистрираат со ИТС за разни MS сертификати и да го добијат нивниот потенцијал оценето со постигнување на сертификати на Microsoft
 • Спроведување на е-откривање на место
 • Споредете ја политиката на пораки и опциите за усогласеност
 • Дизајн и имплементирање на движења на Cross-Forest Mailbox
 • Одреди ги импликациите на увозот на самостојна база на податоци на SQL.
 • Организирајте корисници, групи и претплати во пример од Azure Active Directory.

Зошто е тоа?

времеДознај во секое време

Користете го Интернет-страницата за да го завршите курсот во секое време

растОднапред ја вашата кариера

Развивање на експертиза што ја бараат работодавците. Пристап преку курсеви за 1500 бесплатно.

образование

Висок квалитет на обуката

Подигнете ги вештините што ви се потребни за да ги фатите, процесите и анализирате податоците за денешниот свет на податоци управувано од корисниците.

Земете ја вашата кариера на следното ниво

За пребарување кликнете овде

Услуги со додадена вредност од партнери

кариера-сијалица

КАРИЕРА ИНСПИРИРАНА

експерт-инструктор

ЕКСПЕРТСКИ ИНСТРУКТИВ

рацете на

РАКОМЕТНИ ВЕШТИНИ

Научете Microsoft Course во Гургаон. Запиши за Мајкрософт тренинг во Гургаон in врвна компанија за обука "Иновативни технолошки решенија" и да добиете Сертификација на Microsoft. Добијте детали за надоместоците за курсот, наставната програма, времетраењето, времетраењето на серијата.

Getting a Microsoft certification proves you have expertize in a specific Microsoft technology, Innovative Technology Solutions Provide Microsoft Certification Courses in Gurgaon India, Our Сертификати за обука на Microsoft enable your organizations to provide optimum use of Microsoft technologies to maximize the productivity, Good Studies show that IT certifications increase your chance to get a good job, 89% of hiring managers say IT certs are a high priority. Our Microsoft Training offers certifications on server, desktop, application, database and developer platforms. Innovative Technology Solutions is the No. 1 institute of Microsoft Certification in Gurgaon, Delhi NCR, India as well as in USA, UK and Australia

List of Microsoft Training Courses & Certifications:

SL. НЕ.Име на курсотВклучете се сега
110962 НАВРЕМЕНО АВТОМАТИЗИРАНА АДМИНИСТРАЦИЈА ПРОЗОРЦИ ПОКУПНИПрикажи ги Повеќе
210986B MICROSOFT SQL SERVER 2016Прикажи ги Повеќе
320347A ОВЛАСТУВАЊЕ И УПРАВУВАЊЕ НА КАНЦЕЛАРИЈАТА 365Прикажи ги Повеќе
420487B РАЗВИВАЊЕ НА ПРОЗОРЦИ АЗУРЕПрикажи ги Повеќе
520489 SHAREPOINT SERVER 2013 НАПРЕДЕНИ РЕШЕНИЈАПрикажи ги Повеќе
620532 B РАЗВИВАЊЕ НА MICROSOFT АЗУРИРАЊЕ РЕШЕНИЈАПрикажи ги Повеќе
720740 ИНСТАЛАЦИЈА СКЛАДИРАЊЕ КОМПЈУТЕРНИ WINDOW SERVER 2016Прикажи ги Повеќе
820741 NETWORKING WINDOW SERVER 2016Прикажи ги Повеќе
9АКТИВНИ ИНФОРМАЦИСКИ УСЛУГИ WINDOWS SERVER M10969Прикажи ги Повеќе
10АДМИНИСТРИРАЊЕ ОДРЖУВАЊЕ НА ПРОЗОРЦИТЕ 7Прикажи ги Повеќе
11ADMINISTERING MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016Прикажи ги Повеќе
12АДМИНИСТРИРАЊЕ НА MICROSOFT РАЗМЕНАТА СЕРВЕР 2016 M20345 1Прикажи ги Повеќе
13ADMINISTERING MICROSOFT SQL SERVER 2014 DATABASES M20462Прикажи ги Повеќе
14Администрирање SQL база на податоциПрикажи ги Повеќе
15УПРАВУВАЊЕ СО ИНФРАСТРУКТУРАТА НА БАЗАТА НА БД SQL M20764Прикажи ги Повеќе
16АДМИНИСТРИРАЊЕ СИСТЕМСКИ ЦЕНТАР МЕНАЏЕР НА КОНФИГУРАЦИЈА INTUNE M20696Прикажи ги Повеќе
17Менаџер за конфигурација на M20703 1Прикажи ги Повеќе
18АДМИНИСТРИРАЊЕ СИСТЕМСКИ ЦЕНТАР КОНФИГУРАЦИИ MANAGERSCCMПрикажи ги Повеќе
19АДМИНИСТРИРАЊЕ НА WEB SERVER IIS ROLE WINDOWS SERVER M10972Прикажи ги Повеќе
20ADMINISTERING WINDOWS SERVER 2012 M20411Прикажи ги Повеќе
21Напредни решенија MICROSOFT размена на серверот 2013Прикажи ги Повеќе
22НАПРЕДЕНИ РЕШЕНИЈА MICROSOFT SHAREPOINT SERVER 2013Прикажи ги Повеќе
23АНАЛИЗИРАЊЕ НА ПОДАТОЦИ POWERBI M20778Прикажи ги Повеќе
24АНАЛИЗИРАЊЕ НА ПОДАТОЦИ ЗА СЕРВЕРИ ЗА ИЗВЕСТУВАЊЕ НА СЕРВЕРИТЕ M10990Прикажи ги Повеќе
25АВТОМАТСКА АДМИНИСТРАЦИЈА ПРОЗОРЦИ ПОВРШИПрикажи ги Повеќе
26SKYPE ЗА ДЕЛОВНА ОБУКАПрикажи ги Повеќе
27M20339 2 напредни технологии SHAREPOINT 2016Прикажи ги Повеќе
28MCSE МЕСЕЧУВАЊЕ СО СЕРТИФИКАЦИЈА НА ОБУКАТА НА ХНУМКСПрикажи ги Повеќе
29MDSM СО VSXПрикажи ги Повеќе
30MICROSOFT АЗУЧНИ ИНФРАСТРУКТУРА РЕШЕНИЈАПрикажи ги Повеќе
31MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2013Прикажи ги Повеќе
32MICROSOFT OFFICE 365 ОБУКАПрикажи ги Повеќе
33MICROSOFT SHAREPOINT SERVER 2013Прикажи ги Повеќе
34СЕРТИФИКАЦИЈА ЗА ОБУКА НА MONGO DBПрикажи ги Повеќе
35МЗ EXCEL ОБУКАПрикажи ги Повеќе
36СЕРТИФИКАЦИЈА ЗА ОБУКА СО МИСЛИПрикажи ги Повеќе
37КОНФИГУРИРАЊЕ ОПЕРАТИВЕН ХИБРИДЕН ЦИНУД МИКРОСОФТ АЗУРЕ СТАК МХНУМХПрикажи ги Повеќе
38ДЕФИНИРАЊЕ НА MICROSOFT РАЗМЕНАТА СЕРВЕР 2016Прикажи ги Повеќе
39ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ОБУКАТА НА БАЗОВИТЕ НА SQLПрикажи ги Повеќе
40ПОДАТОЦИ ЗА ПОПИСАЊЕ СО ТРАНСАКТ SQLПрикажи ги Повеќе
41СОВРШНИ РЕШЕНИЈА MICROSOFT РАЗМЕНА СЕРВЕР
42СОДРЖИНИ РЕШЕНИЈА НА МИКРОСОФТЕН СЕРВЕР СЕРВЕР 2013Прикажи ги Повеќе
43Курс 20742 IDENTITY WINDOW SERVER 2016Прикажи ги Повеќе
44РАЗВИВАЊЕ НА MICROSOFT SHAREPOINT SERVER 2013Прикажи ги Повеќе
45КОНФИГУРИРАЊЕ НА НАСОЧУВАНИТЕ WINDOWS SERVER 2012 УСЛУГИ M20412Прикажи ги Повеќе
46СИСТЕМ НА СИСТЕМОТ ЗА СЛЕДЕЊЕ НА ДАТЦЕНТОР МЕНАЏЕР НА ОПЕРАЦИИ МХНУМКСПрикажи ги Повеќе
47ОСНОВНИ ДУИ ОСНОВНА КОНФИГУРАЦИЈА 7 3 ОБУКАПрикажи ги Повеќе
48ВИСТИНСКА СЕРТИФИКАЦИЈА НА ПОДАТОЦИПрикажи ги Повеќе
49Пишување на пребарувања користејќи Microsoft SQL Server 2008 Transact-SQLПрикажи ги Повеќе
50Персонализација во Microsoft Dynamics 365 за сервиси за продажба и за клиенти (CRM)Прикажи ги Повеќе
51Конфигурација во Microsoft Dynamics 365 за продажба и услуги на клиентитеПрикажи ги Повеќе
52Microsoft Dynamics 365 за талентиПрикажи ги Повеќе
53
Проект менаџмент Сметководство на Microsoft Dynamics 365 операцииПрикажи ги Повеќе
54Финансиско известување во операциите на Microsoft Dynamics 365Прикажи ги Повеќе
55Известување за самопослужување во операциите на Microsoft Dynamics 365Прикажи ги Повеќе
56Microsoft Dynamics 365 апликација за малопродажбаПрикажи ги Повеќе
57Microsoft Dynamics 365 операции трговија и логистикаПрикажи ги Повеќе
58Microsoft Dynamics 365 Operations FinanceПрикажи ги Повеќе
59Оперативно известување во операциите на Microsoft Dynamics 365Прикажи ги Повеќе
60Основи на развој во операциите на Microsoft Dynamics 365Прикажи ги Повеќе
61Програмирање со C # користејќи Microsoft Visual Studio 2010 (M10266)Прикажи ги Повеќе
62Програмирање во Visual Basic со Microsoft Visual Studio 2010 (M10550)Прикажи ги Повеќе
63Microsoft SharePoint 2010, развој на апликацииПрикажи ги Повеќе
64Инженер за поддршка на длабочина на Мајкрософт Lync 2013 (M55070)Прикажи ги Повеќе
65Основи на "Мајкрософт сирење" (M10979)Прикажи ги Повеќе
66Мајкрософт Лазур за AWS Експертите (M40390)Прикажи ги Повеќе
67Одржување, суспендирање на проблеми и развојни решенија со Microsoft SQL Server 2008 Reporting ServicesПрикажи ги Повеќе
68Вовед во веб развој со Microsoft Visual Studio 2010 (M10267)Прикажи ги Повеќе
69Интегрирање на инфраструктурата за идентитет на On-Premises со Microsoft Azure (M10993)Прикажи ги Повеќе
70Интегрирање на основната инфраструктура на On-Premises со Microsoft Azure (M10992)Прикажи ги Повеќе
71Имплементирање на податоци модели и извештаи со Microsoft SQL Server 2014 (M20466)Прикажи ги Повеќе
72Спроведување на складиште на податоци со Microsoft SQL Server 2014 (20463)Прикажи ги Повеќе
73Развивање на веб апликации со Microsoft Visual Studio 2010 (M10264)Прикажи ги Повеќе
74Развивање на Microsoft SQL Server 2014 бази на податоци (M20464)Прикажи ги Повеќе
75Развивање решенија за пристап до податоци со Microsoft Visual Studio 2010 (M10265)Прикажи ги Повеќе
76Дизајнирање на решение за податоци со Microsoft SQL Server 2014 (M20465)Прикажи ги Повеќе
77Дизајнирање на решенија за деловна интелигенција со Microsoft SQL Server 2014 (M20467)Прикажи ги Повеќе
78Проектирање и имплементирање на Microsoft Exchange Server 2016 (M20345-2)Прикажи ги Повеќе
79Основни решенија на Microsoft Lync Server 2013Прикажи ги Повеќе
80Развивање на Мајкрософт Лазур Солушн Мастер КласаПрикажи ги Повеќе
81Конфигурирање, управување и суспендирање на Microsoft Exchange Server 2010 Service Pack 2
Прикажи ги Повеќе
82Конфигурирање и управување со хибриден Облак со Microsoft Azure Stack (M20537)Прикажи ги Повеќе

Microsoft Training in Gurgaon | Microsoft Training Institute in Gurgaon

Innovative Technology solutions provides and the only training company in Gurgaon who provides class room training on Microsoft as per the customer requirement. Our training programs is specially designed for professionals or fresher’s to get placements in MNCs. Innovative Technology solutions is delivering major of IT trainings in Gurgaon and Microsoft Training is one of the most demanded training. ITS offers hands on practical knowledge / practical implementation on live projects and will ensure to understand or learn the in-depth knowledge on Microsoft from our Microsoft Training. Our Microsoft Training in Gurgaon is conducted by specialist working certified corporate trainers and professionals having real time implementation experience on Microsoft.

Innovative technology solutions is well-equipped Microsoft Training Center in Gurgaon. Innovative Technnology solutions is the well-known Microsoft Training Center in Gurgaon with appropriate infrastructure and lab facilities. Microsoft labs are online, so candidate can access the labs from home as well. Innovative Technology solutions in Gurgaon mentored more than 50000+ candidates on different IT skills and we have public batches on Microsoft Certification Training in Gurgaon at very reasonable fee. We have in house trainer and course curriculum can be customized as per your requirement.

Our training labs are well equipped with Projector, computers, LAN with high speed internet to work on cloud. We also serve lunch for corporate.

Innovative Technology solutions is one of the best Microsoft Training Institutes in Gurgaon with placement support.

Innovative Technology solution is corporate delivery training company and provide training to organizations like HCL, Colt, Kronos, BCG etc. working with MNC’s makes us capable to place our students in top MNCs across the globe.

Microsoft Training Introduction

Microsoft is one of the finest, economical and widely used Technology. Major of IT or non IT companies are using Microsoft services for their cloud hosting solutions. Major of companies required the employees who are hands on Microsoft. After visualizing the demand of Microsoft, Innovative Technology solutions started offering Мајкрософт тренинг во Гургаон for individual and Microsoft training for corporates. Innovative Technology solutions do offers trainings on Microsoft in classroom or online mode. Our trainers goes to Customer location and deliver training.

Why you should join Innovative Technology solutions for Microsoft Training in Gurgaon

Top Reasons which makes us best among all others:

 • Best corporate trainers are delivering training.
 • 100% hands on.
 • Trainer discuss the real time challenges of industry and solutions to them.
 • Corporate trainers for Microsoft training
 • Standard training curriculum as suggested by Principle.
 • Microsoft training in Gurgaon available on weekend or weekday basis
 • Preparation for JOB interview or placement
 • Different payment modes are available like – online, cash, bank transfer or EMI.

Corporate training on Microsoft, Corporate trainer for Microsoft , Bootcamp for Microsoft training. Best Microsoft training in India

Innovative technology solutions is Corporate training delivery company, since 2010 and delivered 5000+ corporate batches. Innovative is one of the best trainers in India on Microsoft training. Our trainers are well versed with online training solutions. Our trainer’s everyday delivers online Microsoft training. Professionals from USA, UK and other countries also enrol themselves for our Online Microsoft training programme. Taking online or classroom Microsoft training from India is always cost effective.


ОсвртиAre you looking for Microsoft Certification training in India


✓ Microsoft training in Gurgaon


✓ Microsoft training from India


✓ Microsoft online training


✓ Microsoft training


✓ Microsoft classroom training


✓ Microsoft certification

✓ Microsoft video tutorial


✓ Microsoft training in India


✓ Enterprise training on Microsoft


✓ Use Microsoft efficiently


✓ Microsoft guide


✓ best Microsoft training institutes in delhi ncr


GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!