microsoft_learning_logo2

Microsoft SQL Server,
сертификација

Опис на Microsoft SQL Server

Microsoft SQL Server е релациона база на податоци за управување со системот, или RDBMS, кој поддржува широк спектар на обработка на трансакции, деловна интелигенција и анализатор во корпоративните ИТ средини. Таа е една од трите водечки водечки технологии за бази на податоци, заедно со Oracle база на податоци и IBM DB2. SQL изјавите се користат за извршување задачи како што се ажурирање на податоци за базата на податоци, или прибирање на податоци од базата на податоци. Некои редовни системи за управување со бази на податоци кои користат SQL се: Oracle, Sybase, Microsoft SQL Server, Access, Ingres итн.

Цели

  • Опишете нови и подобрени функции во перформансите на SQL Server
  • Опишува нови и подобрени функции во безбедноста на SQL Server
  • Опишете што е ново во SQL Server Availability и приспособливост
  • Опишете нови и подобрени функции во известувањето и PowerBI во SQL Server 2016
  • Опишете нови и подобрени функции за пристап до податоци
  • Опишете нови и подобрени функции во SQL Server OLAP

Програма за сертификација вклучува

договор за потпишување
Официјален и структуриран
Курсеви

квалитет
Завршување на предметот
сертификација

диплома
сертификација
Испит

кутија-на-рака
Рачни лаборатории
Искуство

Научете SQL Server Course во Гургаон. Запиши за SQL Server training in Gurgaon in компанија за врвни обуки "Иновативни технолошки решенија" и да добиете SQL Server, сертификација. Добијте детали за надоместоците за курсот, наставната програма, времетраењето, времетраењето на серијата.

листа на SQL Server, Курсеви за сертификација

SL.NO.Име на курсотВклучете се сега
1Се разбира 10986B - Microsoft SQL Server 2016Прикажи ги Повеќе
2Пребарување на податоци со Transact - SQLПрикажи ги Повеќе
3Администрирање на SQL база на податоци за инфраструктураПрикажи ги Повеќе
4Обезбедување SQL бази на податоциПрикажи ги Повеќе

Земете ја вашата кариера на следното ниво

За пребарување кликнете овде

блогови

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!