ITIL обука за сертификација

ITIL експертски тренер
Официјален Axelos обука
Официјален Axelos обука курсеви
Провизија за испитот е вклучена
Ручек вклучен
Загарантирана да се изврши серија (GTR)
100% Предавање на уверување

Слободен лажен тест
АXELOS-TRAINING-PARTNER-300x126 ITIL

Барам повик назад?

Полињата означени со * се бара

ITIL Bootcamp

Потврдете и проширете го вашето ITIL знаење

Изградба на рацете на вештини и да се подготват за ITIL сертификација испити со ITIL подигање камп курс за обука од иновативни технолошки решенија. Нашите логори за подигање се дизајнирани да ве поминат во материјалот што треба да го совладате, за успешно да ги потврдите и проширите своите вештини. Сметајте на нашите стручни високи ITIL инструктори да ве брзо да забрзаат.

 

Опис на ITIL

 

На овие испарливи пазари, индустриите треба да усвојат најдобрите практики за управување со процесот, со цел да се осигураат дека тие ќе останат пред конкуренцијата и ќе генерираат профит. Библиотеката за инфраструктура на информатичка технологија (ITIL®) е основен сет на најдобри практики за управување со ИТ услуги кои служат за усогласување на ИТ услугите со бизнис потреби. НЕГОВИТЕ ви дава курс за ITIL® Фондацијата која ги воведува клучните елементи, концепти и терминологија што се користат во ITIL® Service Lifecycle. Со обилни вежби, лажни тестови и сеопфатни курсеви, ќе бидете темелно подготвени да ја испробате ITIL® Фондацијата за сертификација и да ги спроведете принципите за да ги задоволите реалните предизвици. Забележи го тоа Иновативни технолошки решенија е организација за акредитирана обука (АТО) на PEOPLECERT и сертифициран партнер на Axelos за ITIL® обуки.

Програмата за онлајн обука на ITIL® Foundation обучува кандидати да комуницираат ефективно во нивните компании, како и со клиентите и го намалуваат времето на одговор. Иновативни технолошки решенија обезбедува онлајн класи во предметот што се спроведува од страна на нивните високо обучени факултет. Програмата за електронско учење е добро структурирана и ве води пред вашите конкуренти.

Што ќе научиш?

По завршувањето на оваа работилница и успешниот обид на испитот, кандидатите ќе станат умешни во:

 • Темелно разберете ги концептите, термините и терминологијата на ITIL®
 • Разбирање на ITIL®најдобрите практики и како да ги имплементираат за да ги насочат процесите за континуирано подобрување
 • Разбирање на основите на Управување со услугата и животниот циклус на услуги за подобрување на деловните одлуки и оптимизирање на очекувањата на клиентите
 • Добијте темелна подготовка за ITIL®Фондација за сертификација

Како да се добие сертифициран во ITIL

основа ITIL

Фондација ITIL

Целта на Сертификат за Фондација ITIL во Управување со ИТ услуги е да се потврди дека кандидатот има стекнато познавање на терминологијата, структурата и основните концепти на ITIL и ги разбра основните принципи на ITIL практиките за управување со услуги.

средно1 ITIL

ITIL Средно

на ITIL v3 Средно сертификација е достапен за секој кој го поминалITIL испитување на Фондацијата. Таа има модуларна структура со секој модул кој обезбедува различен фокус на управување со ИТ услуги. Можете да ги преземете неколку или колку Средно.

malc1 ITIL

ITIL експерт

Многу ИТ провајдери сега се наоѓаат во управувањето со повеќе добавувачи ", отколку со вработените. Навистина, се расправа со зголемената популарност на пристапите за интеграција на услугите кои професионалецот за информатика во иднина ќе треба да има Експерт

Клучни карактеристики

Управување со деловниот ризик за вашите услуги
Минимизирање на нарушување на сервисите
Добијте вредност за парите од вашиот добавувач на услуги
Осигурајте се дека вашите клиенти можат да ги користат услугите кога и каде што е потребно
Поддршка за маркетинг и потрошувачка на вашите услуги

За ITIL

Во 1980, библиотеката за инфраструктура на информатичка технологија (ITIL) е развиена од Централната компјутерска и телекомуникациска агенција (CCTA), тоа беше време кога Велика Британија се бори со предизвиците во ИТ одделот. Во почетната верзија имаше многу книги кои ги опфаќаат конкретните практики во рамките на ITSM.

ITIL верзијата 1 се претвора во повеќе од 30 тома во 1986-1996, тоа беше време кога оваа верзија ја користат многу ИТ компании. Поради многу технички по природа, оваа верзија се надгради во следната верзија, односно ITIL Верзија 2, во 2001. Оваа верзија е многу подостапна и фокусирана во споредба со претходната. Оваа нова верзија на ITIL сега е комбинација од 9 менаџерските поставувања. Од нив 2 сет за управување со услуги се користеа почесто во ИТ секторот. ITIL верзија 2 Речник се појавија во слика во 2006.

Централната агенција за компјутер и телекомуникации беше во комбинација со Канцеларијата за влада (OGC) во истата година кога беше лансирана ITIL Version 2. Во 2007, оваа организација ја започна следната верзија на ITIL наречена ITIL Version 3 (V3) или ITIL 2007 Edition или ITIL Refresh Project.

Сега V3 се намалува од 9 Volumes до 5 Volumes и го одредува концептот на Service Lifestyle. Овие беа именувани како: -

 1. Стратегија за услуги (SS)
 2. Дизајн на услуги (SD)
 3. Транзиција на услуги (ST)
 4. Сервисни операции (SO)
 5. Континуирано подобрување на услугите (CSI)

Потоа, во 2009, целата претходна верзија беше отстранета по нарачка од страна на Владата Трговија. Објавена е надградена верзија на 2007 издание во 2011. Ова беше последната верзија која беше ревидирана.

ITIL подготовка за подготовка на испитот

ITIL Mock тестсе ништо друго освен пробни испити кои и азилантите на ITIL пред да се појават за испитот на фондацијата ITIL за да можат да го проценат нивото на подготовка. Испитот на Фондацијата ITIL е скап испит и не треба да се обиде ITIL испитот без земањеITIL Mock испити. Фондацијата ITIL е вид на задолжителна квалификација за IT и ITES професионалци. Ако ви се случува за ITIL испит за испити или ITIL испит без подготовка, тоа значи дека преземате ризик од USD 170. Се надевам дека не би сакал да го прифатам тој ризик.

Предности на ITIL Mock Тест или ITIL Фондацијата за подготовка на испитот

 1. Запознавање со тестот на животната средина
 2. Зголемете ја брзината и точноста
 3. Управување со времето
 4. Подобро разбирање на прашања

Сите испити се со ограничено време, така и воITIL испит за основање, 40 прашања во 60 минути и појдовен резултат е 70%, па затоа треба да бидеме брзи.НЕГОВИТЕ.ITIL лажна тест серијаќе ве направи добар во управувањето со времето додека се обидувате вистински ITIL испити.

 1. ITIL подготовка за испитување на испит - 1
 2. ITIL подготовка за испитување на испит - 2
 3. ITIL подготовка за испитување на испит - 3
 4. ITIL подготовка за испитување на испит - 4

НаITIL испит за основањее скапи испити и, згора на тоа, тоа е инвестиција за вашата иднина, па затоа осигурајте се дека треба да го положите вистинскиот испит. НашитеITIL Мок тест серијаќе ви даде слични прашања или ќе ги разгледате најновитеITIL испит за основањедепонии, што ви помага да ги разберете прашањата на подобар и лесен начин.

Што велат претпријатијата?

 ITIL-Road-Map-7 ITIL

Најчесто поставувани прашања

Кои ITIL® испитувања можат да се преземат и кои се барањата за влез?

Системот за сертификација на ITIL® нуди серија на сертификати кои се фокусираат на различни аспекти на ITIL Framework.
Фондација ITIL - Нема предуслови како такви и секој кој сака да продолжи кариера во неа индустрија може да оди за врската (Фондацијата) сертификат. ИТИЛ Фондацијата сертификација е влез ниво сертификација во ITIL Патување
ITIL Средно - Со цел да се обратите за било која ITIL средно сертификација (Можности за животниот циклус или способност), треба да имате иницијални фондови.
ITIL експерт Патување - Со цел да станете ITIL Expert, треба да поминете низ различни ITIL модули за обука и да ги исчистите придружните испити за сертификација, при што ќе добиете одредени кредити. За да се постигне ITIL Expert акредитив потребен ви е вкупно 23 Кредити.

Кои се методите за испорака на акредитирани курсеви за обука на ITIL?

Во иновативните технолошки решенија нудиме ITIL обука во 3 различни начини на обука -
1.Обука во училница во Индија (вклучува - обука + сместување + прехрана + аеродромот земам и капка + секојдневно превоз + друг објект).
2.Онлајн инструктор предводена Обука која можете да ја преземете во удобноста на вашата канцеларија или дома.
3.Режим за обука на лице место - Каде го испраќаме нашиот тренер на вашата локација да ја испорача обуката на вашата просторија, ако имате повеќе учесници (повеќе од 5 pax) за обука.

Кои се обучувачите за обука во училница и онлајн (OILT)?

Иновативните технолошки решенија (ИТС) е овластен тренинг партнер на Axelos и обезбедува најдобри програми за обука во индустријата кои се испорачуваат од искусни обучувачи во ИТ индустријата за обука.

Што работа можам да добијам откако станав сертифициран за ITIL?

Ако сте на ниво на влез или имате неколку години ИТ искуство, можете да очекувате да бидете ангажирани како координатор на процесот. Координаторот на процесот обезбедува административните активности во еден процес да се спроведуваат како што е проектирано. Координатор на инциденти, координатор за промени и аналитичар за конфигурација се дел од улогите на координаторот кои се достапни во управувањето со ИТ услуги базирани на ITIL®.

На средно ниво на управување, со минимум осумгодишно искуство, може да ви биде побарано да управувате со процесите од крај до крај. Ќе имате координатори кои ќе ви го пријават, и ќе бидете одговорни за да се осигурате дека активностите во управувањето со услугите се во согласност со процесите. Проблем менаџер, менаџер за ослободување и менаџер на сервисната работна маса се некои од менаџерските улоги.

Ако сакате да влезете во ITIL® консултантска улога, треба да бидете жичен на поинаков начин. Треба да бидете некој кој автоматски забележува недоследности во процесите и размислува за оптимизација. Да земеме сценарио на не-ИТ, на пример. Во ресторан, водителка те става. Келнер ја зема нарачката. Една тркач на храна ја пренесува храната, а автобусот ја отвора масата. Ниту една од овие улоги не може да се направи изолирано. Кога го посетувате ресторан, го гледате овој процес? Дали забележувате промени и размислувате за тоа што работи, што не? Ако видите и размислувате на ваков начин, би можеле многу да напредувате во улога на консултант / процес развивач на процесот. Консултантите за процеси обично имаат вишок од 10 години искуство и сакаат да ги копаат своите раце длабоко во сите активности, внатре во ITIL® и надвор. Тоа е мошне респектабилна работа во индустријата, но мора да сакаш документирање на процесите и создавање на графикони на проток.

Последно, но не и најмалку важно; може да биде ITIL® тренер. Со ITIL® во огромна побарувачка од страна на работодавците, многу лица кои бараат работа одат по ITIL® начин. Ако сакате да бидете тренер, детално проучете го секој ITIL® процес. Тренерот на ITIL® ќе треба да ја стави шапката на еден академик за подобро да ги обучува учениците за уметноста на ITIL®.

Што вклучува нашата обука?

Надоместокот за обука во училница вклучува -

• Официјален тренинг со официјален материјал за обука
• Проценка на испитот за сертификација
• Сместување и прехрана (во хотелот 3 Star)
• Аеродромот Трансферот и пуштање
• Дневен транспорт објект
• Бесплатен Wi-Fi објект во центарот за обука и хотелот
• 100% Предавање на гаранцијата

Онлајн обука плаќање вклучува -

• Официјален тренинг со официјален материјал за обука
• Проценка на испитот за сертификација
• 100% Предавање на гаранцијата

Како да го резервирам мојот испит?

На ITS вашиот тренинг плаќање вклучува г сертификација испит плаќање, па испит ќе бидат резервирани директно од страна на ITS

Ќе истечат моите ИТИЛ сертификати?

ИТИЛ сертификатите не истекуваат. Сепак, постојат различни верзии на ITIL v3 2011 како најновата верзија. Откако ќе се појави нова верзија на курсот, ќе треба повторно да се уверите.

Која сертификација ќе ја добијам по завршувањето на обуката?

По успешното завршување на обуката и расчистувањето на испитот, ќе добиете Службен сертификат од Axelos.

Што ќе се случи ако не полагам испит?

Во иновативни технолошки решенија, ние даваме 100% помине уверување, па ако некои1 не успее во испитување или не успее 2 јасно испитување, ние нудиме 2nd shot (Reattempt) бесплатно.

локации


Gurgaon

Б-100A, Јужен Сити-1,
Во близина на потписната кула
Gurgaon-122001,
Харајана
Индија


Noida

Прв кат, H-159,
Блок H, сектор 63,
Ноида - 201301,
Утар Прадеш
Индија


Мумбаи

207, 2nd кат, Лок Центар, Марол Мароши патот, Andheri Исток, Gamdevi Мумбаи-400059, Махараштра
Индија


Калкута

DN-14, Вишну кула,
5th кат, сектор-V,
Град Солт Лејк
Kolkata - 700091
Индија

Поврзете се со нас

Иновативни технолошки решенија кои се движат кон водечка глобална водечка компанија за ИТ и професионални вештини за обука и решенија. ИТС во соработка со компании за развој на софтвер и хардвер кои обезбедуваат обука и решенија за многу големи и мали претпријатија низ целиот свет. ITS е најпосакуван продавач на МНК како HP, EMC и многу повеќе за обезбедување на простории за обука и уредување на инфраструктурата за потребите за обука во APAC / APJ регионот. ИТС е добро познат по усвојувањето на иновациите во испораката на обуки и секогаш ажурирани со релевантни содржини за испорака од страна на одлични инструктори. ITS е познато дека е најфлексибилен во прилагодување на содржината на обуката и е подготвен да испорача обука во било која временска зона.

Фондација ITIL
ITIL Средно
ITIL експерт

Полињата означени со * се бара

Поврзани клучни зборови


GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!