блог

1 февруари 2017

Разбивање на Hadoop инвеститорот Интервју - што треба да знаете и да направите?

/
Испратено од

Разбирање на Hadoop инвеститорот Интервју

Apache Hadoop е слободен софтвер со отворен код; Јава-базирана програмска структура во основа е планирана за присвоено складирање и дисеминирана подготовка на хуможна мерка на информации општо познати како Големи податоци. Тоа може да се смета како избор на талент од ваша страна да придонесе некое време да се зголемат императивните информации за Hadoop и нејзината примена, па вие сте плодни во разбивањето на интервјуто за програмери на Hadoop.

Во придружните пасуси треба да земеме еден дел од критичните фокуси кои треба да ги запомните во случај кога сте заинтересирани да ја следите таа зафатена и рационално анимирана професија како развивач на Hadoop.

Што е за развој на Hadoop?

Во случај да сте сосема нови за оваа тема, да почнеме со случајот на развивач на производ, а не како развивач на Hadoop. Всушност, постои само непретенциозен контраст помеѓу двете, бидејќи и двата се задолжени за компонирање на кодови и програмирање. Главниот контраст е тоа што програмерот Hadoop работи во средина со големи податоци. Огромни информации алудира на огромни количини на информации измерени во петабајти, exabyte и zettabyte, кои минатото ракување сила на вообичаените информации подготовка на апликации.

Како е Hadoop корисни?

Најголемото претпочитање на Хадопоп е тоа што може да се справи со огромна мерка на информации. Бизнисите што работат во туризмот, социјалното осигурување, фондот, објавувањето и сл. Бараат од Хадооп да ги направи, да ги надгледува, да ги сруши и да управува со значителни количини на информации.

На алтернативно ниво, Hadoop исто така е виновен за толеранција. Тоа подразбира дека нуди непречено прогресирање бидејќи рамката брзо мигрира во друга област во случај на изгубен центар.

Совети и трикови за разбивање на интервјуто Hadoop

Како прва важност ви се потребни одлични информации за разни прототипови, контури, шпекулации, стандарди, и така натаму, кои го сочинуваат Hadoop. Уште поретко, треба да имате капацитет да ги примените тие информации. Дополнително, ги изостри своите релациони способности со цел да ги унапредат своите перспективи на продуктивен начин. Да биде запознаен со вашиот простор и да се задржите со тековната и очекуваната шема во ова поле. Имајте на ум дека не постои замена за вредни работи, и со правилни материјали и вредни работи, можете ефикасно да дознаете како да ја откриете вашата фантастична работа како развивач на Hadoop во највисоко ниво на здружување.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!