блог

26 декември 2016

Најефективен метод за намалување на стапката на отскокнување на вашата WordPress страница

/
Испратено од

На шансата што добивме еден долар секојпат кога некој рече или поставуваше прашање за стапката на отскокнување, би биле тајкуни. Тоа е да се каже, многу е кажано, составен и доби некои информации за оваа "ѕвер" активност метрика што се чини дека паника еден и сите.

Најефективен метод за намалување на стапката на отскокнување на вашата WordPress страница

Во секој случај, тоа е веројатно во светло на фактот дека многу ѕидови кои се свртени кога отскокнуваат стапка е нормално немаат foggiest идеја за нешто во врска со озлогласениот отскокнување, или можеби било која друга активност метрика толку колку што е загрижен . Доброто наивноста што живее на интернет. Тоа е како збунувачки, бидејќи е ужасно.

Еве една слика од вистината сепак: Отскокнување стапка е во суштина стапката на поединци кои го напуштаат вашиот сајт без преглед на било која страница, освен страницата за премин. Се допадна многу? Ние треба да го подигнеме тајното покритие од ова суштество кое се нарекува стапка на отскокнување за последен пат.

Како да се прифатиме некои убедени перспективи бара "WordPress специјалист" во Google, и вашиот сајт доаѓа меѓу првите десет (10) доаѓа во основа во светлината на фактот дека сте решителски зеде по овие најдобрите WordPress оптимизација за најдобрите практики. Од вашиот шпекулативни "Како да го избереме Совршен WordPress консултант" сегашноста изгледа извонредно благодарност за мета презентација што го зајакна Google, тие се движат кон вашиот сајт. Овој запис од блогот се претвора во вашата страница за премин, или само "секција".

Во секој случај, кога ќе стигнат до вашата веб-страница, тие брзо наоѓаат дека не сте она што го очекувале, така што тие го удрија грбот, сортираа друг URL-то или го фрлиле компјутерот од прозорецот. Оваа едноставна активност за напуштање на страницата за премин без поврзување со она што е оставена од вашата веб-страница е позната како отскокнување.

Кога ќе ги следите овие отскокнувања по некое време, а потоа ќе ги прикажете со вкупниот број на поединци кои отишле на вашата страница, добивате сооднос. Направете интерпретација на процентот на стапка и имате стапка на отскокнување.

Дозволете му на овој дел од математиката да се впие. Еве еден пргав преглед за ефикасно да ја изразиме идејата, претпоставиме дека вашиот советник на WordPress добиваше гости од 1,000, а 750 веднаш ќе се разгледа по објавувањето на мислењето, вашата стапка на отскокнување би била:

750 / 1000 = 0.75 = 75%; Брзина на отфрлање = Одбива / Вкупно посетители x 100%

Во моментот кога би требало да се грижите

Во моментот кога би требало да ве загрижува стапката на испитување

Бидејќи ние го имаме "она што" надвор од претепаната патека, кога треба да ја нагласите степенот на отскокнување? Додека ги правев моите типични кругови, отидов преку одлична инфографија од Нил Пател, која содржи репер средишни точки за отскокнување стапки. Завршувањето на прегледот се веб-списанија со стапки на отскокнување високо како 98%, заостанати преку поздравните страници на 70 - 90% и содржини локализирани во 40 - 60%. Пристаништето на ера се приближуваше на 30 - половина, заостанато од малопродажните локации на 20 - 40% и заостанати од административните дестинации во 10 - 30%.

Во голема мера, треба да се нагласи ако вашата стапка на отскокнување на WordPress е над 60%. Под половина е одлично, но во случај кога може да постигнете резултат под 10%, вие сте брилијантни. Обидете се да не ги поткопате увидите, но треба да ги квантифицирате (или подобро да размислите) вашата стапка на отскокнување од вашите снимени изложби.

На пример, со исклучок на шанса дека веќе сте запишале стапка на отскокнување на 95%, сепак, тогаш тоа го донесовте до 65%, во пресрет на актуелизирање на ресторативните мерки, на пример, оние што ќе ги заклучиме денес, треба да ги пуштите шампанско за тоа е неверојатна промена, и покрај тоа што е над 60%.

Во меѓувреме, треба да се запамети дека се сигурни видови на WordPress локации, па дури и супстанција, која ќе има високи стапки на отскокнување како прашање на курсот. Пригодна илустрација е една страница на WordPress-страницата. Еден случај на супстанција што ќе има високи стапки на отскокнување е страницата за благодарност што не ја прашува на некоја друга страница. Веб-страниците, на пример, референци на интернет збор, исто така, може да имаат високи стапки на отскокнување, бидејќи клиентите, како правило, не кликнуваат покрај страницата што ја содржи дефиницијата што ја барате.

Запомни секој од овие размислувања при одлучувањето за вашата отскочна стапка. Во секој случај, од сите причини и цели, 60% е нашата ранг отскочна стапка. Во текот на тоа, вие сте во ризична зона. 40 - 60% преживувате, 10 - 40% правиш добро, и <10%, заслужуваш декорација.

Зошто да ги намали стапките на отскокнување на вашата WordPress страница

Намали отскокнување стапки на вашиот WordPress сајт

Ние ефективно го обезбедивме она што и кога. Во секој случај, зошто би било добра идеја за многу да се обидете да снимите толку висока стапка на отскокнување? Зошто е неопходно да се задржи ненадмината ниска стапка на отскокнување? Јас ќе бидам брз, така што сега можеме да стигнеме до аранжманите.

Стапка на одбивање е Метрик за задоволство на корисниците

Покажете ми сајт со висока стапка на отскокнување и јас ќе ви покажам страница со разочарани клиенти. Освен за локации од една страница, референци на интернет збор, страница на "Милиони долари" и сл., Секое место со висока стапка на отскокнување е синоним за лош клиент ангажман.

На шанса дека стапката на отскокнување е ниска, правиш нешто правилно, и треба да постигнеш поголем дел од она што го правиш. Во случај дека е превисоко, мора да го добиете вашиот дом сите заедно врз основа на тоа дека подобро клиент ангажман работи како неразделна единица со ...

Подобри цени за реализација

Со оглед дека најверојатно ќе профитирате со вашата веб-страница на WordPress, потребно е да ги смените неважните гости на обичните перачи, клиенти или верници и препродажба на клиенти. Ќе имате проблематично време да го постигнете ова ако поединците не се држат наоколу за да гледаат какви било остатоци од вашата страница. Во случај дека сите поединци прават на вашата страница презентација е отскокнување надвор, ти официјално ја изгуби борбата.

Ти требаат твоите изгледи да ги соберат врските и сугестијата да преземат акција улов во случај да ги плаќаш сметките. Ниска стапка на отскокнување е сигурно дека поединците не го напуштаат вашиот сајт веднаш штом ќе пристигнат. Спротивното останува константно.

Забелешка: Може да имате висока стапка на отскокнување и неверојатни стапки на промена.

Пристоен случај е веб-страница на WordPress со една страница која бара од вас да ви се јават изгледите. Во случај на подигање на поединци од 1000 на страницата, а 800 ви се јави, вие сте го измените 80% стапката на промена, без оглед на можноста дека вашата стапка на отскокнување е 100%.

Друг случај: Да речеме дека допрва треба да ја испратите вашата ставка, и кон крајот на вашата страница за презентација, ќе вметнете врски до вашите веб-базирани записи за социјално вмрежување за да се зголеми група. Може да завршите со развојот на вашата група, без оглед на можноста дека вашата веб-страница е вклучена во високото ниво на отскокнување.

Бидете како што може, ако вашиот CTA вклучува преземање на изгледите на друга страница на вашата страница (на пример, барање или облик на договор), не можете да имате висока трансформација со висока стапка на отскокнување. Двете не можат да одат заедно - оган и стил на вода.

За колку долго време клиентот соработува со вашата страница на било кој од вашите посакувани начини, имате промена. На шансата што ќе ја напуштат без да соработуваат со она што е оставено од поврзаните страници, ќе имате висока стапка на отскокнување. Напредување ...

Висока отскокнување е лошо за WordPress оптимизација

Висока отскокнување е лошо за WordPress оптимизација

BAM! Еве нешто што треба да се издвои доволно за да се забележи. Што? Поединците ќе се откажат од сето она што го прават и се фокусираат кога ќе наведете оптимизација. Тоа е на сметка на, добро, без "слободно" движење од веб роботите, што е стапката на трансформација и клиент ангажман?

Одобри, едноставно можете да добиете движење од различни извори, но во случај кога не користите SEO, чувствувате губење на нашата на голем дел од бизнисот. Ти всушност оставаш пари на маса.

Зошто е тоа така? Прво, повеќето онлајн организации добиваат огромна грутка активност од веб-индекси. Јасно, би сакале да не бидете заборавени. Освен тоа, општото население кое бара аранжмани преку алатки за веб-пребарување се најубедливите купувачи. Значи без сомнение, SEO е thaaat од суштинско значење. Понатаму, постигнувајќи високи стапки на отскокнување не е начинот на кој градите силен профил на оптимизација.

Ова е начинот на кој инсектите на Google преведуваат високи стапки на отскокнување: Луѓето ја напуштаат вашата веб-страница брзо, пристигнуваат во светлината на фактот дека сте несоодветни. Вие не даде никаква почит, па не заслужувате одличен позиционирање на оптимизација. Сите работи се сметаат, вашиот WordPress сајт е турнат на грбот, и вашата опозиција зема вашата позиција и активност. Високата стапка на отскокнување е навистина толку страшна.

Намалување на стапките на отскокнување на вашата WordPress страница

Имаме прелиминарно поставување. Во моментов треба да направиме нурнување. Во ниеден момент рамно, ќе ја скршиш таа висока стапка на отскокнување која ја исклучува твојата улица за онлајн достигнувања. Пред да продолжиме, јас ќе ве поттикнувам брзо да ги реализирате овие совети, а не само да ги прочитате. Тоа е едноставна работа, и бидејќи ние го заживуваме вашиот WordPress бизнис, треба да имате добри времиња додека сте во него. Веднаш, тука одиме ...

Концентрирајте го вашиот сообраќај

[Проучување на нашиот сообраќај] ни дава клучни делови од знаења кои го водат напредокот на нашата ставка на нашата разновидна апликација и десктоп. Тоа ни укажува токму на тоа како поединците ја користат нашата ставка во секоја фаза. - Џефри Флур, извршен директор SpreeCast

Тоа е краток и долг? Како ќе ја намалите стапката на отскокнување на вашата страница на WordPress на шанса дека не знаете каде е проблемот? А малку истражувања ќе одат далеку во помагајќи ти да се постави токму зошто youre ангажирање на off-the-графит отскокнување стапки.

Можеби си влечеше перачи од Кина, но вашиот релациски збор и предмети се имплицирани за перачите во САД. Можеби вашите интереси не ги координираат оние на вашите перачи. Дали вашиот висок отскокнување се идентификува со нови или враќање гости? Можеби тоа е иновативна работа; вашиот сајт разочарувања преносни клиенти.

Тоа може да биде ништо. Вашата висока стапка на отскокнување може да се поправи на барем една компонента, но никогаш нема да знаете ако не се концентрирате вашата активност. За ова ви е потребен уред за испитување, на пример, Google Analytics, Piwik, Crazy Egg, Clicky и Web Trends само за да кажете неколку.

Размислете сè од социоекономија до копнена област, однесувањето на клиентот и гостите за користење на лозинки меѓу различните мерења. Истражете ја секоја можност на ова патување - треба да ги имате сите увиди за вашата активност на вашите прсти. Тоа е нешто што ми го кажа наставникот за хемија да ни каже - имајте ги овие работи на прсти, или одете дома и одберете во политехника. Хаха, големи стари околности.

Подобрете ја брзината на вашата WordPress страница

За една минута, како да играме дека пренасочувањето ние како целина сакаме до таа мера. Замислете дека го барате најновото возило на Audi. Темен сјаен Audi A4 да биде точен. Исто така, предвидуваат дека првичниот резултат во Гугл не е автентично место на Ауди, бидејќи тој многу брзо се собира.

Ти си навистина погоден да го возиш тоа чудовиште по твојот начин на возење овој пат една недела од сега. Така да одите во Google, побарајте Audi A4, и шанса по шпекулативните "newcars15.com" што трае бесконечно време, и тркалезно патување околу универзумот за да се стекне. Дали ќе останете или ќе ги потрошите вашите $ 30,000 долари на друго место? Знам дека нема да задржам, со оглед на фактот дека умерените места навистина може да го исцедат животот од вас.

Замислете секој еден од оние вредни минути што ги расипувате. Што е уште поважно, какво уверување ќе го добиете вашиот Audi A4 за една недела од сега од newcars15.com, ако сајтот трае вечно да собира? Одобри го, можеби ќе го земам предалеку, но сепак тоа е поради тоа што мислам на тон што ќе го добиете поентата, која за нашата ситуација е: умерена страница ќе ги инспирирала изгледите што ќе го удрат задниот улов многу порано отколку што ќе видат што сте повторно става. Ние го прекривме ова прашање широко како да го намалите времето за вчитување на WordPress страната, така што нема да истражувам во точките на интерес.

Подобрете ја навигацијата на WordPress на сајтот

Ние го имаме ова дете во петтиот апарат од сега, а ние уште не го погодиме паркот. Пракса на веб страната на WordPress, како оваа пониска стапка на отскокнување? Тоа е основно; одлична рамка за пат личи на водич (или знак пост), кој ги води клиентите преку вашиот сајт.

Мери Џејн оди во Google во понуда за лоцирање на одговорен повеќенаменски предмет за нејзиниот зрели бизнис-базиран WordPress. Поради значителниот број напори што ги вложивте во извонредни содржини на блог, вашите шпекулативни "20 Best Responsive WordPress Themes for 2015" се појавуваат први во Google, а таа се движи.

Таа го перзитира целиот пост, и од чиста жалење избира да се погледне на вашата страница на WordPress субјекти кои таа може по можност да пристапи од менијата на патеката, страничната лента или подножјето. Без оглед на можноста дека таа нема да купи било која од вашите теми, таа нема да го разгледа отскокнување.

Во моментов превидуваат Мери Џејн. Размислете за John Doe кој едноставно ја открил вашата веб-страница (преку кој било начин) и треба да открие некои податоци. Колку е едноставно за John Doe да открие содржина на вашиот сајт со помош на рамката на вашата маршрута? Дали мислите дека тој ќе се држи наоколу во случај тој да не може да открие што бара?

Најдобрата рамка за пат е нешто што е тешко да се искористи. Тоа е основно и јасно, што ми помага да се сетам на овој пат кога бев во потрага по Java наставни вежби. Така, пристигнав на оваа респектабилна страница од страна на легитимна организација (без име кое се намалува, нема квиење).

Веб-страницата изгледаше извонредно - умешен преглед и делата. Јас разговарам за видот на веб-сајтот што би му верувал доволно за да изберете како understudy. Во секој случај, тоа беше пред да земам прободе да стигнете до бесплатна Java наставни вежби кои треба да привлечат разузнавачи, знаете, слично на мене.

Во кратки раскази, наставната вежба беше покриена со неколку нивоа во супер менито, и зедов колку што е потребно на основа на тоа дека јас сум голем индивидуален пациент и очајно сакав да пронајдам легитимен Java наставничка вежба. Како и да е, почувствував ужасно да копам низ паѓачкото мени за да го најдам осамениот тек, што не го направи оценувањето во врска со моите желби, сите работи што ги разгледував. Мех. Крај на тирада.

Вистински раздвижениот поединец нема да има доволно енергија за да ја погледне целата ваша рута за некое богатство кое навистина го бараат. Направете каква било императивна супстанција што е неверојатно едноставна за откривање со помош на рамката на вашата маршрута, а вашите отскокнувачки стапки несомнено ќе се спуштаат. Дали ви се преселам? Еве го готвење:

 • Направете јасна, директна насока
 • Супер менијата изгледаат извонредно, но навистина ли ги барате?
 • Додај карта на вашиот WordPress сајт. Можете да ги искористите модулите, на пример, Google XML Sitemaps или да искористите тема што поддржува Sitemaps
 • Додајте менија за маршрута во заглавието, подножјето и страничната лента
 • Вклучете класи, датотеки и етикети на страничната лента

Вклучете го полето за извршување како заштитна gadget треба да ги изгубите вашите менија. Вашето поле за пребарување исто така може да ја подобри вашата рамка за пат и средба со клиентот. Користете модул, на пример, Relevanssi за производство на интензивен и прецизен интернет пребарувач за вашата веб-страница на WordPress

Подобрете ја содржината за да ја намалите стапката на одбивање

Кога одите во трговскиот центар, дали го губите вашето време во продавници што нудат сиромашни или монструозни жици? Се обложив дека не сте, освен ако не сте сопственик на една ваква продавница, што би изненадило без сомнение.

Неквалитетна супстанција ќе ги испрати вашите перачи подалеку побрзо отколку што можете да ги земете. Дозволете ми да знам, дали би рекле дека ќе вложите вредна енергија во врска со слабата супстанција кога има такви различни други забавни работи што треба да се направат на интернет? Знаете, како Cheezburger, забавни снимки на кошници на YouTube, и CHIVE помеѓу другите. Што претставува слабата супстанција?

 • Застарена супстанција - Ве молиме да ја задржите вашата супстанција редизајнирана
 • Несоодветно распоредени и проценети слики - Една компонента слика е 660px во ширина, следново е 350px
 • Копирана содржина - Вклучувајќи слики. Кредитни медиуми на сопствениците, и никогаш не дуплирајте супстанција. Тоа е незаконско.

Изменете ја и уредувајте ја вашата супстанција врз основа на тоа што внесот на блог е пипер со различни видови и различни непромислени пропусти е едноставно немилосрден

Исто така, обидете се да ја зголемите дешифрираноста на содржината на вашиот блог на WordPress. Разумната супстанција ќе ги поттикне поединците да се движат кон поврзаните страници

Како? Користат:

 • Снимање записи
 • Заглавија и подделови
 • Поголеми стилови на текст
 • Вонредна разлика во засенувањето која е внимателна кон очите (се држи до два-три засенчување планови)
 • Многу бел простор
 • Вонредни слики
 • Вонредна медиумска содржина

Додека правите вашиот блог записи на WordPress, вклучете класификации и етикети, па перузерите можат да откријат поврзани точки за понатамошно perusing. Имајте на ум да го задржите вашиот блог редизајниран со најновата содржина, бидејќи ја зајакнува клиентската посветеност и SEO.

Покрај тоа, карактеризирајте ја вашата наменета интересна група од почеток за да гарантирате дека се фокусирате на правилното собирање на поединци. Инаку, ќе го поставите вашиот поглед широко, ќе дојдете до краток и куп на оние отскокнување стапки.

Подобрете ја вашата оптимизација и ППЦ рекламирање

Сите напори за намалување на стапката на отскокнување на вашата веб-страница на WordPress нема да изгубат ништо во случај да се фокусирате на погрешно собирање на луѓе во секој случај. Ако некако се случи да споделам приказни за местото каде што пораснав, Меру, Кенија, јас ќе ги искористам блиските стратегии за оптимизација кои ми се достапни за да гарантирам дека не ги повлекувам персесите во потрага по планината. Меру во Танзанија, на пример. Сличноста јас не би сакала да ги привлечам перачите во потрага по Meru такси во Индија или клиенти кои бараат Meru Networks што се наоѓа во Тампа, Флорида.

Поради шансата што ги извлеков во сите, освен општата популација која навистина е заинтересирана за местото каде што пораснав, мојата WordPress страница ќе се запише на високи стапки на отскокнување - се 'додека не се фокусирав на погрешната публика (и).

Истото важи и за вашата ППЦ промовирање на напор. На шанса дека ќе се фокусира на погрешно, ќе плаќаат да се подготви во сè, освен за движење ви се потребни. Вашите оптимизација и ППЦ крстоносните војни треба да бидат водени од внимателна фраза. Користете го лозинката за пребарување за уреди, на пример, Google AdWords планер за клучни зборови, Word Tracker, Yoast Suggest и KWFinder.com меѓу другите.

Обидете се да не ги потиснувате точките на интерес, но ние го имаме вашиот back secured со овие WordPress оптимизација за најдобри практики за 2015 и потоа. Исто така, гарантирате дека ќе продолжите со врвно позиционирање за сите ваши означени термини, на пример, вашата слика или име на објектот.

Стапка на одбивање и поврзување

Во однос на отскокнување стапки, постојат огромен број на работи што можете да направите за да ги среди вашите врски и да ја стартувате вашата страница како виолина. Поправка на скршени врски, подобрување на вашата стратегија за меѓусебно поврзување и отворање на extern приклучоци во табовите е извонреден пристап за да започнете.

Смете ги скршените врски

Друг гостин може да стигне до својата веб страница со помош на која било страница на веб-страница или пост. Во секој случај, ако скршените врски го поправаат вашиот WordPress сайт, вашите клиенти никогаш нема да ги откријат податоците што ги бараат, и затоа, го удрија грбот. На шанса дека тие продолжуваат да удираат на задниот улов, ќе пријавите високи стапки на отскокнување што е лесна одлука.

Можете да го проверите вашиот WordPress сајт за скршени врски користејќи модул, на пример, Broken Link Checker. Уште подобро, можете да искористите онлајн администрација, на пример, W3C Link Checker. Најдобро е да ги решите сите ваши скршени врски веднаш од лилјакот за да го прекинете одолговлекувањето пред тоа да се случи.

Сепак, што да правиме кога врската се прекинува околу вечерното време поради движењето на движењето или некоја друга причина? Навистина, тоа е едноставно - можете да се спротивставите на ова прашање или со изработка на сопствени страници на 404 или пренасочување на прекинати врски со саканото средство, на пример, вие сте страница за презентација или која било друга страница што ја користам.

Еве начин да се направи сопствени 404 страница во WordPress и тука е модул за едноставни 301 пренасочувања за да помогне во пренасочувањето на бизнисот.

Меѓусебно поврзување

Гледањето стапка на отскокнување е стапката на гости кои ја одбиваат страницата на делот, додавајќи очигледни врски со внатрешните средства може да побараат повеќе гости да кликнат на таа прва страница. На шанса дека имате фасцинантен блог запис што поддржува вашата марка, да го поврзете од вашите различни страници, поени на пристигнување вклучени.

Изгледите кои не се подготвени да ја гризат замката на твојата поздравна страница можеби ќе треба да ги испитаат вашите промоции. Поврзувањето со релевантни средства го прави едноставен за изгледите. Кога се движат, вашата стапка на отскокнување се спушта.

Отворете ги надворешните врски во новите јазичиња

Пред избраната перебирање се претвори во реалност, отворањето на надворешни врски во нови прозорци не беше одобрено од страна на клиентите, бидејќи ја разгори клиентската средба. Бидете како што може, бидејќи избраниот perusing, сурфањето на веб со неколку локации сè додека е отворено мора да биде јасно лесно, па дури и забавно.

Денес, не треба да се двоумете да ја отворите секоја надворешна врска во нови јазичиња, освен ако очигледно вашите клиенти не ги прифатат старите програми што не ги зајакнуваат јазичињата. Како отворањето надворешни врски во нови табулатори ги намалуваат стапките на отскокнување на вашата веб-страница на WordPress?

Да речеме дека сте направиле голем блог запис, и се поврзани со применливи средства на аутсајдер сајт. Во случај овие надворешни врски да се отворат во сличен програмски прозорец / таб, научно програмирање брои дека излез. Бидете како што е можно, при исклучување на шансите дека ќе ги отворите надворешните врски во нови јазичиња, вашиот перусер може да стигне до надворешното средство без да го напушти вашиот сајт. Додека ги вклучувате надворешните врски, означете го полето "Отвори врска во друг прозорец / табот" како што е прикажано на следниов начин:

Ажурирајте ја вашата WordPress страница

Заинтересираност ме тука: Дали би се држеле наоколу (и би работеле со) веб-сајт што изгледа како да бил работен од петти степен? Во случај дека вашиот сајт не е подобар од просечниот изглед, не можете да предвидите дека поединците ќе се држат доволно долго за да купат нешто што е на понуда.

Ставете ги ресурсите во професионално планирана тема, на пример, наша сопствена од видот Вкупно одговорен повеќенаменски WordPress субјект. Исто така, едноставно можете да добиете умешни и атрактивни теми од WordPress.org или продавачи, на пример, Themeforest и Elegant Themes.

Потоа, повторно, можете да го конструирате вашиот дел од делот по парче, користејќи првокласни програмери на WordPress страници, на пример, Visual Composer или Beaver Builder, за да кажете само уште неколку. Можете исто така да ги искористите прекрасните младински предмети кои ги придружуваат системите за теми на WordPress, на пример, Битие или теза.

На шансата дека ништо, освен ако постојат други опции алтернативи звучи ангажирање, а имате некои пари за да се спаси, размислете за набавка како врвен дизајнер на WordPress да ви фабрикувам токму она што ви треба (едноставно запомнете дека ова често е најскапиот и мачен избор срамежлив да пронајде како да се коди).

Додека надградба на вашиот сајт, размислете за вклучување како некои социјални верификација; број на приврзаници, навивачи, почит - нешто што му кажува на купувачите други лица да ги негуваат вашите ставки. Во случај да немате огромни броеви, размислете за заборавање на социјална потврда, додека некое друго време како ниски бројки може да ја искористат довербата на клиентите, и покрај тоа што едноставно сте едноставни.

Надградба на вашите поздрави страници, исто така, користејќи A / B тестирање и супстанции тестови. Едно нешто што би сакале да не превидите е вклучувајќи CTA фаќа јасни и видливи зони на вашите поздрави страници. Најекстремните од три CTA улов треба да бидат доволни; еден брзо во главниот, еден во центарот и последниот кон базата.

Уште на оваа точка на пристигнување бизнис, направи менување на поздравните страници за различна група на набљудувачи сорти. Користете извонредна супстанција и дополнително изразувајте фрази за секоја точка на пристигнување за да се вклучите во одредено собирање на луѓе.

Назад кон ажурирање на страницата, умереноста е патот напред, или како Маја Ангелу (Бог може да го почине својот дух во вечен мир), рече: "Внесувањето на напредок е апсолутно безпомош."

Треба да се направи богат и комплексен сајт кој ќе привлече потенцијални клиенти во тралја? Во тој момент треба да го направите најтешката и најјасна за користење на веб-страницата. Започнете со отстранување на бесмислени компоненти кои не поддржуваат или не ја пополнуваат вашата потреба.

Згора на тоа, одржувајте стратешко растојание од опструктивни скокачки прозорци и промоции. Покрај тоа, гарантирајте ги рекламите што ги сервисирате на вашата веб-страница на WordPress се важни за вашата суштина и специјалност. Стави значителни промоции на страничната лента, и во случај кога ќе може, одржувајте стратешко растојание од реклами за огласување и звук со само-редење.

Во моментот кога се вели дека е направено, гарантирајте дека вашиот сајт е одговорен за да се земат предвид десктоп и разновидни клиенти. Изберете реагирачки предмет на WordPress, (на пример, Вкупно) од почетокот. Гаранција, исто така, модулите што ги одбирате се подобрени за мобилните телефони.

Вклучи срочни мислења

Требаат изгледите да поминат низ страницата за премин? Во тој момент да им биде едноставно да откријат поголема количина на вашата супстанција. Можете да ставите сродни гаџети за постоење кон крајот на записот од вашиот блог или на вашата странична лента - едноставно осигурајте се дека тие се очигледни за вашите перачи. Постигнување вести е дека не треба да се направи пристоен обид, постојат бескрајни поврзани WordPress модули за помош со навистина тешка работа.

Блог Коментирање

И покрај фактот дека ова нема значително да влијае на вашите отскокнување стапки за да започнете со, блог забелешка може да помогне на клиент ангажман во текот на долги дестинации, што ја намалува вашата отскокнување стапка. Кога ќе ги задржите вашите клиенти да влезат низ сегментот на блогот, тие несомнено ќе ви веруваат повеќе, ќе инвестираат повеќе енергија во вашиот блог и ќе ја пренесат својата содржина на другите.

Станува збор за давање на вашите потенцијални клиенти афера како ниеден друг на твојата страна - за претворање во, како и што може да се очекува да биде во вашето избрано поле.

Кога ќе го координирате планот на вашите потенцијални клиенти, со вашата суштина и предмети, и после тоа заврши сè во небесен преглед, нема ништо што ќе ве спречи да ги намалите вашите стапки на отскокнување на WordPress.

Земете по советите поставени овде денес, и треба да имате совет да споделите, или прашање за јама, Ве молиме не двоумете се да ја искористите забелешката под него. Ние би сакале да ги слушнеме вашите размислувања - бај-бај!

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!