блог

21 април 2017

Дефинирање Oracle контролна табла

/
Испратено од

Што е Oracle таблата?

Oracle табла е табла за деловна интелигенција, а мотивацијата зад контролната табла за деловна интелигенција е да покаже здружение клучните маркери за извршување (КПИ) и сегашниот статус на мерења. Вообичаено, контролните плочи ги консолидираат и оркестрираат броевите, мерењата и резултатите од извршувањето на еден екран.

Која контролна табла содржи:

Таблата со алатки има најмалку една страница, а страниците можат да покажат нешто што можете да го отворите или да пристапите со вашата веб-програма. Страници може да покажат:

Последици од различни испитувања

Последиците од истрагата тука се алудираат на приносот испратен од серверот за деловна интелигенција Oracle кој се прилагодува на критериумите за испитување. Приносот може да се појави во променетите перспективи, на пример, графикон, мерка и табела. Клиентите потоа може да се распаднат и да ги разгледаат исходите, резервни како PDF, да ги испечатат како HTML или PDF, или да ги донесат резултатите до табелата.

 • Слики
 • Предупредувања од операторите
 • Поврзувања со сајтови
 • Активности и менија за поврзување
 • Перспективи на пликови во внатрешноста на Oracle БИ вовед инвентар
 • содржина
 • Поврзувања со извештаи
 • Дистрибутер извештаи за Oracle БИ
 • Инсталирана содржина, на пример, извештаи или страници на страниците
 • Перспективи на коверти во воведниот индекс

Добивање на содржина на Oracle табла

Кога ќе ја отворите контролната табла, супстанцијата на неа покажува на една или на страници. Можете да ги разликувате страниците на таблата со јазичиња над горниот дел од контролната табла. На горниот десен агол од контролната табла, ќе видите лента со уреди што ви овозможува да:

 • Поправете ја контролната табла да ви ги дадете потребните бенефиции и овластувања
 • Прикажи различни опции за работа со страницата на таблата; илустрација е изборот за печатење на оваа страница.

Кој е задолжен за правење и менување на контролната табла?

За да направите контролна табла, мора да имате корист на управувачката табла, а надгледникот се занимава со користа.

Само оние со соодветни поволности и согласности на контролната табла, и елементите кои можат да се додадат на него, можат да ја менуваат контролната табла. Уште повеќе, промената на контролната табла се изведува преку страницата на таблата.

Градител на табла

Производителот на табла ви дозволува да ги вклучите страниците на таблата и да ги промените тие страници. Можете исто така да го контролирате формат на страници и да додадете статии на контролната табла.

Страниците имаат области и делови кои ја држат супстанцијата на таблата. Секоја контролна табла има не помалку од една страница за чистење.

Батерии над горната помош на таблата за препознавање на страниците на таблата. Разни страници помагаат да се организира содржина. На пример, може да имате една страница за отстранување на исходите од вашите секојдневни прегледи, друга страница со врски со страниците на вашите провајдери и друга страница што се поврзува со вашиот корпоративен интранет.

Објекти што можат да се додадат на страницата на таблата

Објекти на таблата - Ова се работи кои ексклузивно работат во табла. Случаите на статиите на таблата вклучуваат активност се приклучува, сегменти кои имаат содржина, и вградена супстанција покажа во работ во таблата.

Предмети на објекти - Дали елементите што вие или друг клиент ги поштедиле на инвентарот за воведување на деловна интелигенција на Оракл за кои сте ги добиле потребните согласности. Илустрациите се поттикнувања, испитувања и тоа е само почеток.

Што го контролира изгледот на Oracle таблата?

Присуството на контролната табла, на пример, големината на содржината и засенувањето на фонтот се контролира од:

Скинове - Тие го контролираат шоуто на Oracle панелите, на пример, корпоративните логоа, нијанси на основа и стилски листови. Во моментот кога клиентите се пријавуваат, кожи може да бидат на сплит секунда. Администраторите можат да направат нови кожи или да ги менуваат стандардните.

Стилови - Па, стиловите го контролираат форматирањето на резултатите за емисија. Таквото форматирање вклучува сенка на врски и списи, големината и текстуалниот стил на содржината, својствата и нијансите на графикони, периферијата во табели, а тоа е само почеток.

Стилови доаѓаат во организатори кои содржат каскадни стилски листови (евиденција што содржат .css продолжување), графички формати и слики. Администраторите можат да создаваат нови стилски листови и да менуваат други.

Клиентите можат да ги заменат одредени компоненти во листите со стил, вклучувајќи ја големината на содржината и ребрата на табелата кога се појавува форматирање. Тие можат да ги искористат резултатите од јазичето за да го постигнат ова.

Козметичко форматирање - Козметичкото форматирање е нешто што влијае на визуелното прикажување на контролните плочи и резултатите. Можете да го примените на сегменти, сегменти и резултати. Дополнување на извештаи до страниците на таблата

Додека ги користите контролните табли на Oracle, можете да додадете барем еден извештај на страната на таблата. И покрај тоа што го фасцинира, можете да ги пренесете вашите извештаи за да ги замените клиентите и да ги искористите операторите за да ги планирате страниците на таблата.

Специјалист ќе ја испрати целата контролна табла на клиентот, и тоа вклучува секоја страница од информациите наведена во извештајот.

Кога дизајнирате специјалист за страната на таблата со извештај за дистрибутер на деловна интелигенција, запомнете ги придружните критериуми:

 • Аранжманот на извештајот на издавачот БИ мора да биде во PDF формат
 • Специјалистот треба да се постави за да се пренесе PDF формат

Додека додавате одговор на страницата на таблата, можете да го направите како врска или вградена супстанција. Инсталираното укажува дека извештајот е прикажан директно на страницата на таблата.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!