блог

22 декември 2016

Високиот суд во Делхи: Администраторите на WhatsApp Group не се одговорни за содржината

/
Испратено од

Преземено од прашањата идентификувани со WhatsaApp, Високиот суд во Делхи се надеваше на одлука која изразува дека надгледувачите на WhatsApp и друго лице во комуникациските администрации не можат да се сметаат за одговорни за клевета, со исклучок на шансите лицата на собирот да се побунат или непристојни пораки.

Високиот суд во Делхи: Администраторите на WhatsApp Group не се одговорни за содржината

Високиот суд во Њу Делхи изјави дека "не е како без одобрение на менаџерот за секоја најава и не може да биде објавено од ниедно од поединците од собирот на наведената сцена".

Случајот во однос на Whats App Group admis беше документиран од Ашиш Бахла, кој беше поврзан со фирма за земјиште против. Тој го документираше аргументот против Вишал Дуби, кој очигледно беше извршител на говорот. Ова се случило во светло на фактот што различните купувачи на специфично сместување во Харајана, наредено во Харајана, продолжија да ги објавуваат пораките на собирниот говор, бидејќи тие не добија сопственост на време и продолжија да се одложуваат. Имаше многу пораки кои беа водени директно до Ашиш Бахала, кој потоа се пресели во судот, обвинувајќи ги собирните лица за да ја осудат својата слика и да го клевети, и покрај тоа што повеќе не бил извлечен од дел од потфат.

Зошто администраторите на WhatsApp Group не се одговорни за содржината?

Тужбата документирана од Ашиш Бахла побарала трајна директива против секој поединец во разговорот за собирање од објавувањето против него и понатаму сортирал финансиски штети.

Еднаквоста Rajiv Sahai Endlaw, седиште со еден судија, го отфрли случајот со малициозни случаи, кој го сметаше одговорниот надгледник и отиде да се наметне "не можам да разберам во врска со тоа како менаџерот на собирот може да биде предмет на критики, без оглед на можност дека било кој, со најавите направени од поединец од собирот. Да се ​​направи менаџер на онлајн фаза предмет за клевета, би личил на создавање на производителот на весникот на кој деградирачките артикулации се дистрибуирани на ризик за критики ".

Тој исто така продолжи да укажува на тоа дека менаџерот на онлајн собир на посети може само да ги охрабри ограновите да одат без објавување супстанции кои се навредливи. Сахаи Ендлав изјави дека "кога е направена онлајн сцена, нејзиниот творец не може да очекува од ниедно лице да ужива во критики, а клеветите објаснувања од секој поединец од собирот не можат да го направат претседателот" .

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!