блог

9 февруари 2017

Основи на развој во Microsoft Dynamics AX 7

Слушнавме бројни нешта за очекуваниот Microsoft Dynamics AX производ кој е AX7. Додека AX7 сеуште го има пакетот од неговите минати адаптации, постојат некои нови фасцинантни работи за развојот на AX7 што треба да го знаете.

Во моментов во AX7 ние немаме повеќе работен простор MorphX / AX Development. Наместо тоа, за развојот на AXX, Microsoft ни даде Visual Studio.

AX7 зависи од неколку формули, кои се под:

  • Компонента: елемент е секој објект во АОТ. На пример, база набројување, EDT, маса и така натаму.
  • Show: Модел е собирање на компоненти, кои ги имаме и во минатите варијанти.
  • Пакети: Пакетот е единица за разместување, која може да има разни модели.
  • Прошири: Проектите се конзистентни прегради за сè што се очекува да ја изгради вашата апликација.

Со влезот на AX7, сега можеме да извршиме развој во AX користејќи две стратегии:

Преклопување

Преклопувањето имплицира во случај кога ќе ја смените било која компонента во горниот слој, таа ќе ја замени својата дефиниција, во понискиот слој. Ова е она што го правевме до AX2012 за да го смениме AX. Тоа во основа дозволува прилагодување на метаподатоците и изворниот код во повисок слој.

зголеми

Таа алудира на идејата за проширување на постојните компоненти, без да се укинат присутните во различни слоеви. Тоа значи дека компонентите нема да се менуваат, туку ќе се прошират компонентите. Со правење компоненти за проширување, поголемиот дел од прилагодувањата и кодот се ставаат настрана во различен начин. Тоа само го содржи кодот кој бил вклучен или променет во записникот за зголемување.

Пред да работиме во Visual Studio, треба да направиме неколку поставувања кои ќе го направат вклучувањето во развојот со AX малку порамномерно.

Чекор 1: - Одете на AX 7 Опции

Чекор 2: - Постави опции за опции

Чекор 3: - Поставете опции за уредување на текст

Чекор 4: - Поставете ги опциите за најдобра практика

Доверба ова го прави вашето искуство на MS прогресија AX7 уште повеќе исполнување. Преземањето на основите на развојот на Microsoft Dynamics AX7 од Коениг ќе ве запознае со бројни повеќе потенцијални резултати и радикален нов универзум на шансите за кои никогаш не мислевте дека постојат.

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!