блог

Фејсбук-инстант-статии
15 јуни 2017

Рекламите на Instant Articles на Фејсбук се корисни за издавачите

/
Испратено од

Фејсбук инстант статии дизајнот, супериорна и побрза варијанта на страницата за стандардни статии на веб-страницата, се појавува многу подобро преку рекламирање реклами во кутиите "предложени статии" подолу.

Фејсбук почна да ги тестира овие реклами во март 2017 и видел дека тие создаваат "поединечен прираст" во мерката на готовинските издавачи кои можат да направат илјадници онлајн посети, како што е објавено во блогот на организацијата во четвртокот.

Целта со реклами во Instant Articles е да се задржи најдоброто perusing знаење за поединци, додека возите приход за издавачи и извршување за публицисти.

Вкупно, Instant Articles пренесува помеѓу 20 - половина повеќе активност, во контраст со разноврсна веб содржина.

Фејсбук интензивно вложува во нови функции за да им овозможи на издавачите да измислуваат нови асоцијации со нивното собирање на луѓе преку покана за преземање акциони единици и прилагодување на рекламните реклами, со доцни подобрувања како што се вклучување во прилагодливоста во рекламни аранжмани и зајакнување нови видови на реклами на Фејсбук.

Спонзорите кои купуваат акции на Instant Articles од Фејсбук не можат да контролираат дали нивните реклами се појавуваат во сегментот "Поврзани написи" или не, сепак тие можат да одберат дали да стартуваат реклами во IСтатии или не и може да се нагласи одредени издавачи или класи на содржина од истакнување на нивните реклами.

Исто така види : Реалноста на клиентите користејќи социјални медиуми

Оставете Одговор

 
GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!