Најчесто поставувани прашања

Генералниот

#1. Зошто да изберам ИТС над другите даватели на обука?

 • Квалитет
  • ИТС има голем број на тркалање и емпалерирани тренери во бизнисот. Нашите обучувачи не се истакнуваат само во длабочината и ширината на знаењето, туку и во сите важни квалитети на трпеливост и способност да објаснат тешки концепти со едноставни термини.
  • Не само за редовна обука, туку и за нишани технологии.
  • ITS е овластен тренинг партнер на Microsoft, Red Hat, HP и EMC. ИТС е овластен испитен центар за RedHat.
 • погодност
  • Ние се наоѓаме во срцето на градот, многу блиску до аеродромот и метро станица премногу.
  • Ние нудиме крај-до-крај решение - аеродромот пикап, хотел, оброци, транспорт, Hospitality Desk поддршка, така што ќе може да се фокусира на студии.
  • All training programs start every month and are conveniently scheduled. You can also start from Any Date™ if you opt for 1-on-1™training.
 • Клиентски центар
  • We offer Customised training for special requirements.
 • Рентабилно
  • Вкупните трошоци за посетување на нашата програма за обука се помали од другите даватели на обука.

#2. Каде се вашите центри за обука?

Иновативни технолошки решенија Центри за обука

#3. Кој е распоредот за обука?

 • Општите тајмингови се од 9: 00 сум до 5: 00 pm, иако сме доволно флексибилни според претпочитањата на клиентот.

#4. Дали треба да одам преку материјалот за курсот пред да дојдам на час?

 • Се препорачува, но не и задолжително. Ако добро се пријавите однапред, можеме да ви курирме курсеви (со дополнителна цена). За некои курсеви, електронска верзија е исто така достапна.

#5. Добив е-пошта од "itstechschool@gmail.com". Дали е ова официјално име на е-пошта на ITS?

 • Да, ова е наша официјална адреса за е-пошта која ја користиме ако примачот не е во можност да прима е-пошта од нашата e-mail адреса info@itstechschool.com или ако не добиеме потврда дека тој / таа ги прочитал нашите пораки.

#6. Дали 1-on-1 ™ е ист како и менторството?

 • Да, истото е, каде тренер се концентрира на еден учесник и ги зема неговите / нејзините прашања.

Цена и плаќања

#1. Дали ги прифаќате ваучерите на Microsoft Software Assurance?

 • Да, да се биде овластен Мајкрософт партнер ние го прифаќаме.

#2. Дали прифаќате Redhat учење кредити?

 • Да, како овластен партнер на RedHat го прифаќаме.

#3. Дали има дополнителни трошоци за време на Божиќ и Нова Година?

 • Не, трошоците ќе бидат исти без оглед на кој било ден / настан.

Патување и виза

#1. Може ли да го направам испитувањето за RCHE насекаде?

 • Да, може да се оди за RCHE испит на било кој овластен RedHat испит центар.

#2. Може ли да присуствувам на обуката за туристичка виза?

 • Да, можете да посетувате обука за туристичка виза. Всушност, повеќето од нашите студенти се на туристичка виза.

Храна и пијалоци

#1. Дали храна во Халал е достапна во Индија?

 • Да.

#2. Дали е достапна кошерната храна во Индија?

 • Да, тоа е достапно, но само во Делхи во Чабад куќа. Мора да известуваат два дена однапред. Тоа е бесплатно.

За сертификати

#1. Дали квалификацијата е валидна надвор од Индија и, ако е така, дали има исто признавање / статус како да сум го зел во Европа / САД?

 • Да, квалификациите / сертификатите се валидни низ целиот свет и го носат истото признание како сертификат стекнат во Европа / САД

#2. Дали добивам сертификат за учество?

 • Да.

Специфични барања за курсот

#1. RHCE (зема 2). Во случај да го положив испитот по првиот обид, има ли наплата?

 • Нема враќање на надоместокот за втор испит ако го положите испитот во првиот обид. Трошоците за RHCE (2 зема) зема во предвид дека одреден процент на ученици ќе помине во првиот обид и помалку студенти ќе побараат од 2nd да ги преземат.

#2. Ако не го земам RHCE (2 зема), дали можам да продолжам со испитувањето RHCE ако не успеам во првиот обид? Која е користа од RHCE (зема 2)?

 • Да, можете повторно да го полагате испитот на дополнителна цена од US $ 250, дури и ако не го земате RHCE (зема 2). Цената на RHCE (зема 2) вклучува не само трошоците за преземање туку и преквалификација по анализата на причината за неуспехот во првиот обид. Исто така вклучува сместување и оброци за дополнителен престој.

други, пак,

#1. Јас сум загрижен за комуникациските вештини на обучувачите. Дали зборуваат добро англиски?

 • Сите тренери во ITS зборуваат многу добро англиски. 90% од нашите клиенти се надвор од Индија и нашите тренери зборуваат во неутрален акцент.

#2. Освен недели, кои други денови се празници во Индија? Кога е одржана компензаторната класа?

Дели / Dehradun / Shimla
Нова Година - 01 Јан
Ден на Републиката - 26 Jan
Holi - 24 Mar
Денот на независноста - 15 Aug
Gandhi Jayanti - 02 Oct.
Dushera - 11 Oct
Дивали - 30 Окт

Бангалор
Нова Година - 01 Јан
Ден на Републиката - 26 Jan
Денот на независноста - 15 Aug
Gandhi Jayanti - 02 Oct.
Dussehra - 11 Oct
Дивали - 30 Окт
Држава Карнатака - 01 Nov

#3. Може ли да го користам мојот мобилен телефон во Индија?

 • Да. Ако имате GSM мобилен телефон, ве советуваме да го носите со вас во Индија.

#4. Дали е можно да го донесам мојот партнер со мене?

 • Да, можете да го доведете вашиот партнер со вас. Сепак, ќе има дополнителни трошоци во однос на сместување на хотели и оброци.

#5. Ние сакаме да ги обучуваме луѓето од 4 и би сакале да ги учат во самите себе. Дали е можно?

 • Да, ако пратите учесници на 4, можеме да понудиме ексклузивна обука за нив, која може да се стартува од Any Date ™, погоден за вас.

#6. Што ако се заинтересирам за други курсеви, можам да продолжам со мојот престој да ги завршам другите курсеви?

 • Да, можете да го продолжите вашиот престој за други курсеви. Всушност, многу од нашите ученици го прават тоа. Препорачливо е да се побара индиска виза со важност до неколку дена / неделно по завршувањето на предложената обука, така што ќе можете да ги надградите на повеќе курсеви за време на вашиот престој во Индија.

#7. Дали ви нуди онлајн обука?

 • Да, ние нудиме онлајн обука во живо.

#8. Дали е можно дека мојата организација може да плати такса за обука без оброци и да остане, за да можам да ја платам разликата при пристигнувањето?

 • Да, тоа е можно. Вашата компанија може да плати само такса за обука и може да платите за оброци и да останете при пристигнувањето.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!