блог

Oracle ebusiness suite
18 декември 2017

Иднината на Oracle E-Business Suite и главните надградби во претстојните години

/
Испратено од

Е-бизнис сопствена го предизвикува интересот на претпријатијата од легитимни причини. Оракл е пионер на развој, рекламирање и маркетинг на софтвер за бази на податоци, облачно конструирани системи и претпријатија софтверски програми. Организацијата продолжува да ги усовршува своите Oracle E-business Suite за да ја подготви иднината. Година 2015 беше сведок дека Oracle се трансформира во вториот по големина иновативен развивач на софтвер, по "Мајкрософт". Дали сте премногу заинтересирани да знаете како ќе изгледа и ќе функционира за неколку години? Еве целата приказна, диктирана во мало:

Што е иднината на Oracle E-Business Suite?

EBS или Oracle E-business Suite им нуди на претпријатијата да работат на еден сервер на фарма со единствена база на податоци. ЕБС опфаќа

 1. SCM - менаџмент на снабдувачки синџири.
 2. CRM - Управување со односи со клиенти.
 3. Управување со човечките ресурси.
 4. Логистика.
 5. Управување со транспортот.
 6. Управување со складиште.

Главната верзија на EBS беше лансирана во 2007 и оттогаш дојде далеку. Во моментов, најновата верзија на Oracle е во 12.2.6 и има намера да ја испрати следната верзија во 2019 или 2020 со огромни надградби.

Главната верзија на EBS беше лансирана во 2007 и оттогаш дојде далеку. Во моментов, најновата верзија на Oracle е во 12.2.6 и сака да ја испрати следната верзија во 2019 или 2020 со огромни надградби.

Големи надградби во претстојните години

1. Две чекори надградби:

Ние треба да бидеме подготвени да сведочиме две блиски надградби издава 12.2.7 и 12.2.8 од 2019.

2. Посигурен Облак:

Оракл се подготвува за давање на безбедни облак услуги во армијата или владините полиња, кои се уште неодлучни за да се префрлат на облак услуги. Осетливите податоци што ги поседуваат овие отворени асоцијации се склони кон закана од истекување, а Оракл се пренасочува за ослободување на 12.3 на EBS што може да се усвои за 100% безбеден канал за пренос на податоци.

3. Иднината е Облак:

Организацијата се концентрира на користење на SaaS (софтвер-како-услуга) за да го направи претпријатието способно да управува со огромни информации од страна на 2030. Годвин од Оракл ги цитираше претпријатијата, кои се префрлаат навремено на ЕБС, ќе ги видат новите Saas услуги кои се инјектираат во здружението.

Книговодство, управување со бизнисот, поштеда на трошоците, чување на извештаи, складирање базирано на облак се некои модули, кои наскоро би можеле да бидат распоредени во EBS. Прилагодливата Интелигентна употреба на SaaS на Oracle, исто така, наскоро ја допира базата за да обезбеди подобри и ефикасни операции.

4. Предвидливо аналитика:

Информатичките науки се работи за топло фаќање овие денови. Оракл ги инженерски своите SaaS услуги за моќност на Predictive Analytics за управување со средства во претпријатијата. Новите услуги тврдат дека се сметаат за пресметувачки многу обемни и ќе го подобрат машинското учење.

5. Мобилни случувања:

Софтверот компатибилен софтвер е главната концентрација на Оракл и неговите конкуренти во блиска иднина. ЕБС е една таква фаза што Оракл регресивно се обидува да проследи во апликациите за мобилна телефонија, а со тоа и повеќе во облакот за подршка на локално ниво.

Како да измислите кариера како EBS експерт?

Со Oracle известување огромен опсег на EBS во претпријатија, барањата за експертиза EBS исто така треба да се развијат со скокови и ограничувања. Побарувачката за сертифицирани професионални сертификати на Oracle се зголемува за секое ново издание за надградба. Во случај дека имате намера да ја започнете својата професионална кариера како експерт за Oracle EBS, треба да се обратите за Oracle Certification.

Што би можело да покрие сертификација Oracle EBS?

Се повеќе и повеќе претпријатија ќе се преселат во Oracle E-business Suite. Оттука, вредноста и содржината на курсот на оваа најсовремена сертификација ќе се зголемат, ќе донесат повеќе можности за вработување и повисоки платни пакети во годината 2019 и 2020. Ќе ги опфаќа:

 • Основи на базата на податоци
 • Практични концепти на концептите на RDBMS и SQL.
 • Рацете на Oracle 9i или 10g.

Улогата на Е-бизнис Suite Администратор во претпријатија:

Како Администратор на Е-бизнис пакет, треба да ги извршите придружните претпријатија:

 • Сортирајте и ограничувајте ги податоците што треба да се ракуваат за претпријатието
 • Развијте функции за конверзија и условни изрази според барањата за областа
 • Агрегирани податоци со користење на групни функции на EBS за известување и испитување
 • Истражување на Oracle Database Architecture за целосно функционално работење
 • Инсталирање на софтверот Oracle EBS
 • Прилагодување на Oracle база на податоци
 • Управување со Oracle база на податоци според барањата за ракување со информации
 • Бидете способни за обновување на информациите
 • Конфигурирање и реконфигурирање на подесувањата за Backup

Oracle постојано инвестира во надградбите на Е-бизнис сет за да ги зајакне три значајни функционалности

 • Функционално напредување
 • Мобилност и модернизација на графичката околина
 • Оперативна ефикасност

Оракл го води деталното истражување на пазарот со целните претпријатија и го гради водичот целосно врз основа на барањата на клиентот. Да им дозволи на клиентите да ги уживаат придобивките од Облак Инфраструктура и Апликации до потрошувачите, и да ги искористат предностите од инвестирањето во ЕБС, нивните инженери постојано работат. Неодамнешните надградби нема функционално да се менуваат многу во EBS, меѓутоа тие се насочени кон вклучување на Saas базирани на развој на EBS.

Можно е и ова да ти се допаѓа :Целосно упатствоза сертификација на Oracle

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!