блог

CISSP сертификација
3 август 2017

Зошто треба да добиете CISSP сертификација?

/
Испратено од

Сакате да добиете сертификат за CISSP, но не е многу сигурен за влијанието што може да го има врз вашата професионална кариера? Па! Само што дојдовте на вистинското место! Ние ќе ви ги кажам највисоките причини за тоа зошто да добиете сертификат за CISSP.

Што е сертификација на CISSP?

CISSP е акроним за Certified Information Systems Security Professional. CISSP е водечка сертификација за ИТ безбедност која е дизајнирана од страна на Меѓународниот информациски системи за сертификација на конзорциум за безбедност (ISC2). ISC2 е непрофитно тело кое е специјализирано за дефинирање на стандардите за ИТ безбедност низ целиот свет. ISC2 одржува заедничко тело за знаење (CBK) за сајбер безбедноста и нуди многу други глобално признати сертификати за ИТ безбедност.

CISSP е напредно ниво на сертификација, која е дизајнирана за искусни сајбер-безбедносни професионалци кои имаат докажана експертиза во управувањето со безбедноста на информациите на претпријатието. Добивањето на CISSP сертификација обука од реномирани институција, како што ITS Tech школа, која е овластена од ISC2, нуди поголем простор за учење и ја зголемува веројатноста на кандидатот за расчистување на CISSP испит.

Зошто да добиете CISSP сертификација?

Постојат безброј придобивки од добивање на CISSP сертификација. Еве ние ќе ги наведеме горните 5 причини за добивање на сертификат CISSP:

  1. Зголемување на побарувачката за професионалци за информатичка безбедност: На глобално ниво, инцидентите на прекршување на безбедноста на информациите ги принудија зголемување на организациските трошоци за ИТ безбедност. Одделни буџети се посебно наменети за ИТ безбедност, што значи дека се зголемува ангажирањето на професионалци.
  1. Широк опсег на кариера: Сертифициран професионалец од CISSP има способност за справување со разновидната софистицирана сајбер-закани и напади, со што индивидуата е висококвалификувана и познавателна. Не постои недостаток на работни места за таков професионалец кој може да управува со голем број на сајбер безбедноста вештини, кои вклучуваат - Асет безбедност, софтвер за безбедност, мрежна безбедност, управување со инциденти и катастрофи, меѓу многу други.
  1. Сертификација додава препознавање на вештини:А CISSP уверение индивидуални команди признавање и почитување на нивните вештини и знаење стекнато преку практично искуство и добивање на сертифициран статус. Испитот за CISSP не е лесен за кршење; сепак, откако ќе се ослободи и сертификатот ќе се стекне, истиот е признат како Златен стандард за ИТ безбедност во светот.

Која е просечната плата на професионален сертифициран CISSP?

 Просечната плата на професионален сертифициран CISSP, според Глобалната информативна сигурност на работната сила (2015), е САД $ 103,117.

Придобивките од преземање на курсот CISSP од овластена институција како ITS Tech School далеку ги надминуваат грижите и стравовите што можеби ги имате. Ако сакате да ја преземете вашата кариера во безбедноста на информациите на повисоко ниво, CISSP дефинитивно ќе ви ги даде крилјата!

Поврзани:Зошто компаниите бараат професионални лица за безбедност и администратори CEH сертифицирани?

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!