блог

16 Јан 2017

Google завршува програма за беспилотни летала, дали е ова гласина

/
Испратено од

Една од проектите на Google со беспилотни летала не е авторитативно, но потрагата на организацијата за пренесување на Интернет преку безконтактна етерична рамка е далеку од тоа да се направи.

Организацијата Х-писма на X доцна го заврши своето проширување на Титан, кое се занимаваше со беспилотни летала на сонце што можеше да го пренесе пристапот до интернет до оддалечените територии на светот.

X, редовно алудиран на "Фабрика за Moonshot", потврди дека групата "Титан" навистина се распаднала недолго откако групата се приклучила на X пред една година, објави 9to5Google.

Групата 50-човек ќе се префрли на различни задачи внатре во организацијата и концентрацијата се пресели во другите активности за пренесување на интернет на организацијата, кои се пофиналистички познати, како на 9to5Google.

Затворот со помош на беспилотни летала го прошируваат Wing, влогот на X на Loon продолжува да го следи интернет транспортот на небото.

За разлика од Титан, кој зависеше од контурите на контејнерот, Loon се базира на систем на многу inflatables кои самостојно летаат во стратосферата на Земјата.

Инфлааторите ги пренесуваат уредите за администрирање на сонце ориентирани системи кои примаат LTE сигнали од реалните системи низ светот, кои потоа се предаваат на различни inflatables, правејќи проширен систем на достапност во локациите на светот без Интернет.

Продолжи Loon е развиена од 2013 и сега може природно да испраќа друга надувување во својот систем во редовни интервали.

Најдолгиот лет од индивидуалниот надувување бил 190 денови, кој обезбедил повеќе од 75,000 милји од летот и ги преминал изолатите на 19, како што покажува X.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!