блог

Целосно упатство за администрација на Hadoop
8 јуни 2017

Администрација Хадооп - комплетен водич

/
Испратено од

Целосно упатство за администрација на Hadoop

Во не повеќе од 5 години, Hadoop сам ќе процесира поголем дел од податоците во светот. Новата технологија е жешка, а компаниите се во критична потреба од кандидати кои имаат сертификација Hadoop.

Пролог за Хадоп

Системот за програмирање на Јава Hadoop е едноставно отворен извор и е наменет за подготовка на поголеми и огромни набори на податоци кои се наоѓаат во внатрешноста на компјутерската состојба. Како што Hadoop ги користи скромните сервери за подготовка на податоците, компаниите и организациите се допаѓаат и се потпираат на моделот за нејзината одржливост на трошоците. Различни предности на рамката за програмирање вклучуваат паралелно подготвување на различни типови на податоци кои се дистрибуираат широко, приспособливост, оптимизација на локациите на податоци, поддршка на поголемите групи на центри и управување со неуспеси на автоматски начин.

Главните сегменти на 2 од административната рамка на Hadoop вклучуваат MapReduce и HDFS. Hadoop го дели секој прогресивен податочен дел во мали пакети со податоци или грутки и овие пакети со податоци се ставаат во внатрешноста на одделни и разновидни хабови, а центрите се наоѓаат внатре во групите. Hadoop е исклучително време познат и нејзиниот временски период за одстранување на огромните или малите податоци во меморијата на кругот е многу мал. Hadoop, исто така, ги реплицира сите податоци на различни машини кои се наоѓаат во внатрешноста на групата и направените дупликати се во директна мера на факторот на репликација. Бидејќи разните податоци дупликати може лесно да се подготват во исто време, времето за ракување со податоци се намалува.

Hadoop сертификација на тој начин покажува дека можете да ја искористите рамката за управување со податоци за зголемување на продуктивноста на една организација. Компаниите денес се во постојан преглед на носителите на сертификати Hadoop, што покажува дека сигурноста и способностите што ги имате се идеални за преземање на работни обврски поврзани со обработката на големи податоци.

Зошто Hadoop сертификација за вашата кариера?

Hadoop е нов начин за ракување со огромни податоци, а гарантираните професионалци од Hadoop се задолжителни во осигурувањето, здравствената заштита, финансиите, малопродажбата, виталноста и многу различни деловни сегменти и вертикали. Имплементацијата на Hadoop е енормно ефикасна и многу ИТ професионалци го сменија својот пат во кариерата, со цел да се приспособат на новата технологија. Во моментов, Hadoop е фаворизиран во врска со складиштата Mainframe, Java и Data, и во наредната иднина, новата рамка ќе биде главната одлука за анализа и подготовка на податоци.

Предности на обуката Hadoop

Hadoop обука и сертификација имаат различни предности за професионални ИТ професионалци и за freshers.

 • Сертификацијата е во побарувачка и компаниите активно бараат кандидати кои имаат императив Hadoop сертификација и способности.
 • Потврдата за Hadoop ви дава и плата и позиција на искачување, и можете да заработите повеќе од други по успешно да го положите курсот.
 • Оние нови во рамката и условот на Hadoop можат да ја поминат сертификација и да добијат она што е потребно и информации кон усвојување на рамката и нејзино спроведување.
 • Бидејќи обуката е во реално време и ве охрабрува да се справи со реалниот свет ситуации и податоци, сертификација покажува дека имате рацете вклучени во посакуваните области.
 • Покажува дека сте свесни за сите аспекти на најновата технологија и може да помогнете да се обучуваат и другите, кога се вработени во една компанија.

Чекор по чекор инструкции за подготовка за сертификација Hadoop

Курсот за сертификација на Hadoop вклучува околу 30 часови онлајн и тренинг во живо, организирани и предадени од обучени, овластени и потврдени инструктори. Може да добиете приспособливост кон тајминзите на кои сакате да го научите курсот. Исто така, ќе треба да ги преземете задачите, а вистинскиот случај на работа ќе се концентрира на таа помош што ќе ја имате во рацете на учеството во реалниот свет окупаторско сценарио. Постојат многу малку проблеми потребни за учење на курсот, како водечки онлајн снабдувач на курсот ќе ви понуди 24 * 7 достапни онлајн поткрепа што доаѓа директно од специјалисти. Исто така, имате пристап до дискусиите каде што можете да уживате во дистрибуираната интеракција и да го споделат вашиот увид додека стекнувате од средбите на другите. Освен овие предности и придобивки за учење на курсот, вие исто така пристапувате до рамката за управување со учењето, која постојано го надградува вашиот увид и способности и предизвикува да останете во чекор со најновите надградби и промени поврзани со Hadoop.

Наставна програма Хадоп

Главните теми и теми обезбедени со сертификатот за сертификација Hadoop вклучуваат:

 • Hadoop и Биг податоци архитектура
 • HDFS
 • Рамка MapReduce
 • Кошница
 • Свиња
 • Напредно HBase и кошница
 • Напредно HBase
 • Hadoop и Oozie се прошири
 • Обработка и промет на податоци со користење на Apache Spark

Фондацијата за онлајн образование ќе ја постават виртуелната машина во рамката на вашиот компјутер и ќе ви обезбеди локален пристап. LMS или Системот за управување со учењето ќе ги имаат сите информации за преземање и инсталација кои треба да ги доживеете. Студии на случај ќе пристигнат на вас на крајот на курсот и ќе се користат архитектура песок рамки како HIVE, PIG, MapReduce и HBase за вршење на анализа на големите податоци во реално време. Овие студии на случај се специфични за индустријата и се поврзани со деловната област, вклучувајќи ги медиумите, воздухопловството, малопродажбата, финансиите и други.

Бидејќи целата настава и тренинг се отстрануваат внатре во LMS, нема да почувствувате губење на која било од класите и може да ги доживеете во секое време по желба. Освен LMS, живите сесии, исто така, ги водат часовите повторно за препознатливите серии и можете да ги научите предметите што сте ги пропуштиле во следната адреса или класа сесија.

Кои се условите за сертификација на Hadoop?

Иако нема барања за избор за сертификација Hadoop, подобро е шансата да имате информации во врска со SL и Core Java. Можете да ги научите способностите на Јава или да ги проширите со приклучување на друг преоден курс.

Потребен ви е компјутер со најмалку 4 GB RAM меморија, заедно со i3 процесор (или повеќе напредни) за да се приклучите на курсот онлајн и да го научите ефективно. Во случај да не успеете да постигнете некоја од рамковните потреби, исто така може да добиете далечински пристап до групата Hadoop од вашата фондација за сертификација.

Зошто обуката Hadoop е неопходна за вашата кариера?

Најдоброто од компаниите во светот, вклучувајќи ги и МНК од значителна големина, имаат потреба од ИТ професионалци кои можат да управуваат со големи количини на податоци што треба да ги користат или складираат. Големината на податоците може да биде исклучително надмоќна и да ги извлече точните и вистинските информации од него може да биде исклучително проблематична задача. Поединците кои успешно ја положиле сертификацијата Hadoop може многу лесно да ја постигнат целта. Како рамка Hadoop добива шанса да биде се повеќе релевантни и универзални секоја поминува недела и месец, сертификација во оваа област може да ви го пренесе многу достигнување во специјалитет.

Hadoop центрите за обука околу давање на сите вас Големите податоци подготвувајќи ги способностите и има за цел да ве направат обезбеден Биг податоци лекар. Обуката за рацете е поврзана со прифатените процедури и околината на MapReduce, HDFS, HBase, Pig, Hive, Sqoop, Oozie и други архитектури за обработка на податоци. Hadoop обука ви ги дава потребните способности и учење во области, вклучувајќи:

 • Разни видови на рамки за податоци
 • Разбирање на архитектурата Hadoop 2x
 • Поставување на групата Hadoop и компонирање на програми за намалувањето на мапата на умот
 • Почнувајќи од анализата на податоци со користење на Hive, Pig и YARN помеѓу различни архитектури и модели
 • Интеграција на намалување на картата и имплементација на H Base
 • Планирање на занимања преку Oozie
 • Работејќи во RDD разбирање на Spark и целиот свој биолошки систем
 • Снимањето на вистинскиот живот се протега и ја истражува аналитиката поврзана со огромните податоци.

Доцните студии, исто така, укажуваат на тоа дека важноста на Hadoop како рамка за ракување со големи податоци само ќе се зголеми во блиска иднина. Извештаите велат дека пазарот на Hadoop ќе биде околу 99.31 милијарди долари пред годинава над 2022 и ќе се развива со брзина околу 42.1 во блиска иднина.

Учењето огромни податоци и Hadoop е продуктивен за новинарите, како и обучените ИТ професионалци. Инженери, архитекти, тестирања, БИ, DDW и ETL професионалци сите можат да научат да ги прошират своите способности и да ги користат за огромно ракување со податоци.

Процес на сертификација на Hadoop

Господарот на онлајн агенцијата за обука на Hadoop ќе го испита вашиот последен потфат, и со исклучок на шансата дека ќе ја положите сертификацијата ефикасно, ќе ви биде доделен сертификатот Big Data и Hadoop. Сертификацијата цени признание и огромно прифаќање. Многу водечки компании и МНК се партнери за обука на познатите онлајн тренинг и тренинг фондации, а овие вклучуваат Wipro, Nokia, Cisco, Ford, IBM и слично. Подоцна можете да бидете сигурни дека вашата сертификација е автентична и ќе ве снабди со професија со висока озлогласеност и плата.

На сертификатот Hadoop ќе ве натера да се квалификувате за плата од $ 98 k или прогресивно и со искуство, надоместокот се зголемува понатаму. Постојат повеќе од 4.4 милиони големи занимања со податоци за вас сега, а отворените врати се зголемуваат со стапка од 12%. Дизајнерите на Hadoop се најдобри и најмногу посакуваа откако податоците се градат денес, а сега можете да се приклучите на банда сега за да ги испитате новите професионални скинии.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!