блог

Што е ITIL? Кои се придобивките од сертификација на ITIL?
1 ноември 2017

Што е ITIL? Кои се придобивките од сертификација на ITIL?

/
Испратено од

Што е ITIL?

ITIL (рамка за ИТ инфраструктура) е наменет за институционализација на сите управување со ИТ услугите и неговите оперативни операции кои вклучуваат услуги, на пример, селекција, планирање, креирање, испорака, поддршка и анализа. ЈасУправување дозволува собирање на податоци, анализа и опишување, следејќи ги веродостојни методологии за пристап и преглед на нив. Тоа е најшироко користената рамка за управување со ИТ услуги во светот за да се постигнат изненадувачки нивоа на услуги и да се зголеми продуктивноста.

ITIL преглед на сертификати и кредитен систем

Со оглед на тоа што ресурсите за податоци се развиваат експоненцијално, се претвора во непобитна неопходност на бизнисот да склучува договор и да подготвува експерти од областа на рударството и анализата. Тоа е тука ITIL сертификацијаs се претвораат во задолжителен курс за професионалци инспирирани од поставување себе како истражувачи на податоци или експерти за податоци. Полагање на ITIL потврда испит сугерира дека можете да ги применуваат проширување на учење на ITIL во своите организации за управување со услуги, плаќаат малку внимание на нивната големина.

Преглед на сертификација на ITIL

Потврдата е 3-ден тест кој има четири нивоа на акредитација:

1.Ниво на Фондацијата која се концентрира на терминологијата и пристапот на ITIL услугата за поддршка и испорака на услуги (2 кредити),

2. ITIL Средно ниво содржи различни дискрециони модули за обука, од кои можете да изберете два модули, задолжително да го одржувате модулот за животниот циклус на услугите со еден дополнителен модул (15 кредити),

3.ITIL експертско ниво проверете ги учењата и способностите идентификувани со целиот ITIL (22 кредити) и

4.ITIL професионално ниво вклучува планирање, управување и операции со целиот нејзин прагматичен менаџмент на информативни услуги (без дополнителни кредити, но не помалку од 5 години од ИТ доменот).

* Кредитите се вклучени на секое ниво. На овој начин, минатите кредити се прикажуваат на следните нивоа.

Трошоци за сертификација на ITIL

Цената на ITIL програми е разновидна за различни нивоа и институции. Исто така се потпира на количината на денови од програмата за подготовка. Во голема мера, цената лежи помеѓу US $ 200 до US $ 1000, што се разликува со терминот на програмата за подготовка. Терминот ITIL тренинг програма е 2 до 7 дена.

Вие исходот ќе биде во можност тука: - Најдобри книги за читање за да добиете сертификат за сертификација на ITIL

Овде е претпоставениот земен за секој степен, но се сеќавам дека тоа може да се промени од организацијата за да се иницира контингент врз нивото на способност на нивните едукатори, нивното прикажување на методологиите и така натаму.

  • Фондација ITIL (од акредитирана институција) US $ 205.00
  • ITIL Foundation (директно) US $ 226.00
  • ITIL Средно US $ 750.00
  • ITIL Expert US $ 750.00
  • ITIL Professional US $ 4500.00

Цените за ITIL сертификација Курсот или испитот може да се промени со текот на времето.

Кои се придобивките од сертификација на ITIL®?

Предности за поединци

Ставањето на ITIL на вашата листа за евалуација е профитабилно во случај кога треба да поставите репер во примената на моделот за управување со ИТ услуги за вашите доделби поврзани со ИТ. Тоа е пристојна експанзија на индивидуалната биографија. Професионалец со курс и афирмација на ITIL демонстрира на нивниот повик за користење на ITIL фазата.

Предности за организациите

ITIL е моќна рамка за секоја ИТ операција. Од препознатливиот доказ за планирање, унапредување, испорака и поддршка, може да биде поврзан за да ги постигне подобрените процедури. Тоа може да ја подобри природата на работата на вашите ИТ супервизори, советници, директори, деловни експерти или било кој таков персонал, давајќи им предност за контрола на пазарот со најдобри ИТ проби.

Одлука - ITIL е огромна библиотека на податоци за управување со ИТ од најголемото светско здружение. Пристапувањето кон ITIL курс ќе им даде на ИТ професионалци широки и координирани инструменти за работа и справување со процедурите за управување со ИТ и најдобрите методологии.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!