блог

ITIL сертификација - комплетен водич
15 мај 2017

ITIL сертификација - комплетен водич

ITIL сертификација

ИТ индустријата е еден постојано се развива феномен, со кој останатите во малку е фундаментално на исклучување шанса дека некој очекува да ексел. За excelling во областа сертифициран обука е фундаментално. ITIL е утврдена содржина на ITSM чие учење е важно за професионалци од областа на ИТ услугите и ИТ менаџментот. ИТИЛ сертификација обука помага во совладување на ова елаборативно поле што го отвора патот за поволна иднина.

Може да звучи тешко да се освежи, но не е чудно. Најголем тест за оваа индустрија е дека професионалците во оваа област треба да останат актуелни за совладување на индустријата. Во случај кога препознавањето на техники кои траат само мода од оние што се одвиваат некое време, она што го прави еден ексел е едноставно занает за одржување на постојаните промени. Познато е да го совладате учењето за богатството на теренот. ITIL курсот за сертификација им помага на подигачите на сила во полето и помага да останете во предниот дел на групата.

Детализирана истрага за значењето и ефектот на ITIL обуката дадена подолу без сомнение ви дава индикација за ефектот што овој курс може да го има врз вашата продуктивна цел.

Историја на ITIL:

ИТЛИ идејата беше изненадувачки креирана во Велика Британија во услови на 1980, за да се воспостави уредување на практики за ИТ помош за владините организации. Од своето основање, ITIL параметарот е примен, изменет и проширен за да ги задоволи најновите мерки на постојано развивање на ИТ кругот. Целиот систем што го имаме денес на ITIL е конкурентно надгледување на ИТ услуги на организации од сите големини.

Што е ITIL?

Акроним на библиотеката за информатичка технологија, ITIL се концентрира на искористување на ИТ услугите за исполнување на бизнис предуслови. Тоа е уредување на елаборативна рутина во однос на ITSM (управување со ИТ услуги) и управува со форми, стратегии, претпријатија и листи за проверка, кои сепак не се специфични за организацијата, туку можат да бидат поврзани со секоја организација за поставување на стратешките вредности на една организација. ITIL дава фаза на организациите од каде можат да ги планираат, измерат и актуелизираат променетите надградби.

Како најшироко признаена структура на воспоставување денес, ITIL се користи од страна на организации за надгледување на ИТ услугите. Тоа им помага на клиентот да го зголеми постојаното вклучување преку готвење варијации услуги кои даваат план за да се справи со нивните деловни елементи. ITIL-от помага во прескокнувањата што можат да растат во подобрувањето на ИТ-рамките од отсуство на помош во остварување на подобри услуги.

ITIL им помага на бизнис супстанциите да се трансформираат во менување на финансиското опкружување и раст на пазарот што го отвора патот за понатамошни надградби кои помагаат да се постигне подобро извршување на бизнис. Многу глобално признати организации, како што се "Мајкрософт", "ИБМ", имаат корист од ефикасно извршување на ITIL во администрацијата за ИТ корист.

Пристоен надоместок за ITIL може да им помогне на целата работна сила да постигне подобри резултати за организацијата, разбирање на големината на истата, неколку организации дополнително даваат обука во близина за користење на ITIL системот, додека во некои исто така ги поддржуваат нивните претставници, ITIL сертификација пресвртници.

Дијаграм за сертификација на ITIL:

Мастеринг на ITIL може да се постигне по преземањето по нивоа дадени под:

Фондацијата ниво на ITIL - Како што го предлага името, ова е основно ниво на обука за ITIL. Како главно ниво на сертификација на ITIL, тој ги презентира кандидатите со основните информации за формули и нуди распоред на структурата која е важна за услугите за поддршка на ITIL. Тоа ги вклучува сите суштински податоци за учениците кои се нови за идејата за ИТ.

ITIL Practitioner -Вклучен во 2016, ITIL Practitioner е најновиот дел во ITIL сертификацијата. Преку ITIL практикант, кандидатот се подготвува за да го објасни користењето на ITIL структурата со цел да ги зајакне деловните цели. Ова ниво се фокусира на запознавање на кандидатите со управување со организациски промени, размени и проценки и мерења.

Средно ниво ITIL - На ова ниво кандидатите добиваат можност да ги разгледаат променетите модули на примитивите на ITIL системот, потпирајќи се на нивните индивидуални потреби и интереси. Двете области на модулите управуваат со услужниот животен циклус и услужната способност. Додека претходната вклучува учење различни форми за управување со поголеми количини идентификувани со ITIL, подоцна дава суптилни елементи на конкретни информации за процесот.

ITIL Expert - Додавањето на веќе запознаени информации на ова ниво ги користи разузнавањата со најсовремените минути на ITIL структурата и системот.

ITIL мајстор - Ова ниво е за оние кои се заинтересирани за капацитетите за уредување и управување. Последното ниво во обуката за ITIL што ги прави разузнавачките решенија на терен и им дава сигурност да се соочи со вистинска структура.

Предности на деловните субјекти

Со ITIL организациите сигурно ќе профитира, бидејќи дава силен пристап кон лојалноста на потрошувачите и дополнително ја зголемува ефикасноста. Преку деловните содржини на ITIL можат ефикасно да ги искористат своите способности и средби, кои на тој начин се држат настрана од повторувањето во работата. Бидејќи сте внимателни со послабите зони на вашата организација, со уверение за ITIL во администрација можете да ги рекламите за нив користејќи ги нивните способности и вештини. А она што го отвори веќе добра работа е тоа што ITIL обезбедува подобра и побрза рентабилност или Враќање на инвестициите. Со таков голем број на фокусни точки до ракавите, организациите никогаш не можеа да се откажат од можноста за склучување договори со ITIL господар. Овие забележителни позитиви за една организација го проширија интересот за сертифицирани ITIL професионалци.

Зошто е важна ITIL сертификација?

Бидејќи глобално признати сет на пракса која открива користење во ИТ услуги за управување во различни организации, ITIL обука сјае кандидат за подобро ривалство во оваа област. Знаењето за промените во иновациите е постојано корисно и ви дава високо ниво над другите. Бидејќи сте запознаени со записниците, во пресрет на добивање на ITIL сертификат имате повеќе шанси да биде во потесен избор за ефикасен професија начин.

Точки на интерес за сертификација на ITIL

ИТ професионалци кои имаат ITIL сертификација се ценети од страна на претпријатијата кои ја добиле структурата на ITIL. Јасна промена, во секој случај, е отвореноста на малите и средни бизниси (SMB) и организации кон работници со ITIL сертификација. Денес, SMB денес сесрдно ја перцепира оценката на уверение за ИТИЛ заради прогресивниот универзум на виртуелниот пазар. ИТ сега се претвори во познат дел од бизнисот, и обидот на СМБ да седнува од него најмногу. Ниту една организација, огромна или малку ќе треба да се соочи со проширени разочарувања уште поради буџетски причини. SMB во најголем дел немаат издржливост да се соочат со разочарувања, од овојпат напред овие енормно ценети ITIL сертификати.

ITIL сертификацијата е значајна за ИТ да ги предвиди директорите, кои секојдневно се соочуваат со ровови за ИТ. Бидејќи голем дел од венските директори знаат за постапката за унапредување во областа на информатичката технологија, на долг рок, со што се свесни за акредитации на ITIL. Тие не можат да напредуваат кон тоа да станат ITIL господар, но дури и суштинските информации од истите можат да им помогнат во раздвојувањето на процедурата за ITIL.

Настрана од тоа да биде популарна и најмногу погледна по експерт, декларацијата за ИТИЛ ги опфаќа придобивките од долу на земјата како придружните:

Острени вештини:

Потврдување на ITIL ги остри вашите IT способности. Тоа не само што ви помага да останете свесни за промена на барањата, туку исто така постигнувате стабилен објект за ИТ проби. Бидејќи ITIL структурата е уредување на методи кои ја демонстрираа нивната распространетост во однос на алтернативни техники, надградувањето на информациите од слични ќе ги подобри професионалците да работат лесно со шанси за ниски и брзи резултати.

Еден ITIL сертифициран кандидат е солидна предност за една организација со што ги прави најквалификувани во окупацијата.

Поттикнува подобри улоги во организациите:

Со развојот на бројот на извршување на ITIL во престижни организации, сертификација чисти кандидат и им дава умешност за признавање на најдобрите занимања на пазарот. ИТЛИ заверениот кандидат исто така има висока основа во решавањето на одлуките во однос на нивните делови и должности во организациите.

Сертификатите за ITIL сертифицирани се веродостојно барани:

ITIL има врска со ISO / IEC 20000 мерките оттука сугерира дека сеприсутноста нема да се намали во било која точка во блиска иднина. Дополнително, со повеќе организации од 800 кои се сертифицирани на ISO / IEC 20000, интересот за ITIL сертифицираните професионалци продолжува да биде на врвот. Тие стојат пристоен шут над други поради нивните потенцијални информации за предметот.

Глобална комунални услуги:

Заверен ITIL, ако претстојните, исто така, може да избере да преземе ризик на глобално ниво, без промена на профилот за занимање. Повеќе од организациите 10,000 на глобално ниво ја прифатија структурата на ITIL, а потоа ги ослободија можностите за продуктивна иднина во странство.

Конкурентна исплата:

Сертификатот во ITIL гради шансите за искачување во плата и напредување. Талентираниот кандидат од ITIL на нормален начин добива повисока плата и, исто така, има истакнат ранг на функцијата.

Како да се обучиш?

Формална и елаборативна обука за ITIL е отворена преку бројни онлајн курсеви. Освен он-лајн водич за курсеви, го отстрани учењето и тренерот возеше часови во училница дополнително помага во подобрување на информациите за ITIL. ITIL обуката понудена од сертифицирани организации гарантира дека кандидатите инспирирани од изнаоѓањето на сличен начин го заземаат курсот кој им прилега на нивните склоности и сакања.

Поретко или помалку, сертифицираниот кандидат за ITIL никогаш не може да се соочи со отсуство на шанси кои може да се избегнат од постојано проширување на интересот на оваа структура. Се сертифицирани во различни нивоа на ITIL обука им помага на експерт во различни администрации на ИТ кругот. Сертификатот за ITIL уверение, несомнено, ќе се искачи на чекорите за напредок со побрз и постојан темпо.

Види исто така:

CCNA сертификација - комплетен водич

Oracle сертификација - комплетен водич

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!