блог

itil основа
11 октомври 2017

Како да ја добиете сертификацијата на Фондацијата ITIL

/
Испратено од

Како да го добиете сертификатот за сертификација во Гургаон

ITIL е акроним за библиотеката за инфраструктура на информатичка технологија. Првично беше развиен во 1980 од страна на Централната агенција за компјутер и телекомуникации (CCTA) за да развие сет на стандарди. Во април 2001, CCTA беше споена во канцеларија на британското Министерство за финансии - OGC.

ITIL е збир на најдобри практики за Управување со ИТ услуги (ITSM), кој помага во постигнувањето на ефикасна поддршка и испорака на high-end, но прифатливи ИТ услуги. Тестот за сертификација на ITIL Foundation обезбедува практично знаење за клучните концепти, принципи, процеси и функции потребни за ITSM. Курсот подготвува кандидат за успешно да се појави за Фондација ITIL сертификат испит.

ITIL фондацијата за сертификација разбира ги опфаќа процесите на 26 ITIL под пет модули:

  • Стратегија за услуги
  • Дизајн на услуги
  • Транзиција на услуги
  • Операција за сервисирање
  • Континуирано подобрување на услугите

Сертификацијата за ITIL ги потврдува професионалните вештини на кандидатот во користењето на ИТ како моќна алатка за олеснување на растот на бизнисот.
Еве листа на некои добри книги што студентите можат да ги прочитаат за да добијат сертификат за ITIL:

Управување со ИТ услуги: Водич за кандидати за испитување на Фондацијата ITIL
Објавено од BCS и автор на Р. Грифитс, Е. Брустер, А. Lawes и J. Sansbury, оваа книга е одличен извор за учење за оние кои имаат за цел да го исчистат испитот во нивниот прв обид.

Исто така види :ITIL сертификација кариера можности

Би било подобро да го наречеме водич за учење, бидејќи им помага на учениците во оценувањето на нивото на нивното знаење и нивната подготвеност да се појави на испитот. Ова е официјално лиценциран производ кој е категоризиран во четири дела - првиот дел дава преглед на управувањето со услугите; вториот дел опфаќа различни модули на ITIL животен циклус, третиот дел обезбедува увид во ITIL процесите и функциите; четвртиот дел е за мерења и метрика.

ITIL Lifecycle Публикација Suite

Понудена од OGC, оваа книга ги опишува петте фондации на ITIL во пет фази. Таа започнува со стратегијата за услуги, се придвижува кон континуираната фаза на подобрување на услугите и ги опфаќа сите други модули помеѓу нив.
Петте книги во пакетот се меѓусебно поврзани и секоја фаза е поврзана со претходното ниво. Сите дискутираат за управување со услуги како пракса. ITIL Lifestyle Publication Suite е исто така достапен како PDF.

ITIL Фондацијата 2011 Exam Reference Book

Овој прирачник е составен од двајца од најпочитуваните тренери на ITIL - Хелен Морис и Лиз Галахер. Ги објаснува ITIL модулите на животниот циклус на наједноставните начини што го прави прилично лесно разбирлив. Постои голема употреба на графика, графикони и илустрации кои им овозможуваат на учениците сами да учат. Содржината е во логичен редослед и е разработена со примери и прашања од вистинскиот живот и прашања на крајот од секое поглавје за да се олесни разбирањето.

ITIL Фондацијата Essentials: испитот факти што ви се потребни
Оваа книга е прекрасен ресурс за учениците за учење, кој го создаде искусен главен предавач на ITIL, Клер Агутер. ITIL Фондацијата Essentials ги разгледува основните принципи на ITIL на организиран начин кој е директно до-точка, едноставен и лесен за разбирање.

Исто така види :Пример на прашања и одговори за ITIL испитување 2017

Иако мали дијаграми можеби не изгледаат убаво сепак, тоа е корисен водич за почетници кои само сакаат да добијат преглед на предметот.

Упатство за фондација за ITIL V3

ITIL V3 Foundation Guide е бесплатна е-книга понудена од Taruu, фирма за управување со ИТ услуги од Индијана. Тоа е корисен ресурс на 45-страница што ги опфаќа сите концепти на IITL фондацијата. Нејзината соодветна употреба на инфографиката го прави одлично прочитана. Тој е концизен и го објаснува курсот најважен на лесно разбирлив начин. Исто така, служи како воведна книга за почетници и за оние кои би сакале да го збогатат своето знаење со дополнителни ресурси.

Предавање на вашиот ITIL испит за испитување - 2011 издание
Оваа книга е идеален придружник за студентите кои го следат сертификатот за фондација ITIL. Предавањето на вашиот ITIL Foundation испит е официјално издание на ITIL (т.е. од страна на ОЕПС) и е прифатено од страна на Официјалниот Accreditor на ITIL. Овој водич за обука обезбедува комплетен сеопфатен преглед на наставната програма за ITIL. Ги опфаќа поглавјата не само за управување со услуги и секоја од петте фази на животниот циклус, но обезбедува информации за самиот испит.

Исто така види :ITIL сертификација - комплетен водич

Горенаведената листа на книги е далеку од исцрпувачка. Има многу други ресурси достапни за студентите да го подобрат своето знаење и да помогнат во обуката и сертифицирањето на ITIL.

Тагови:

# itil foundation traininginng

# itil основа сертификација

# Или обука во Гургаон

# itil сертификација во Gurgaon

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!