блог

ITIL Vs PMP сертификација
14 ноември 2017

ITIL Vs PMP сертификација? Што е добро за вас?

ITIL Vs PMP сертификација

И PMP сертификација (Проект за управување со професионални) и ITIL Certiification (Информатичка технологија инфраструктура библиотека) се популарни избори. Секоја сертификација е способна да ви слета врвна работа со многу висока плата.

ПМП сертификација

Како да започнете со предностите на PMP сертификацијата. Кога ќе почнете да се движите по професија повлекувајќи ја столицата, потребна е голема доза на грубост и уверување.

Биди како што може, излегување со правилен курс може да помогне да се унапреди брзо, можете да го замислите ова кога сертификатот PMP станува интегрален фактор и ги прави работите малку помали од вас во која било мисла. A точно во PMP ги подобрува способностите за управување со проекти и влијае врз вас да имаат голем број подобри капацитети во однос на управувањето со помали размери и да се грижат за проекти. Испита некои најдобри предности за добивање на себе опремени со PMP сертификација.

Ненадеен раст во вашата кариера

Курсот за сертификација на ПМП е универзално акредитирана работа и се смета од целата група на луѓе. Во ИТ сегментот, повеќето корпорации куќи се внимателни за PMP гарантирани супервизори и ова навистина може да го подобри вашиот степен на супериорна работа отколку што е предвидено.

Секоја личност во корпоративниот свет несомнено ги знае предностите на администрацијата на системот и како ги надградува предностите на функцијата. Кога ќе го вклучите PMP потврди професионалец, имате тенденција да се поврзете со поединци кои го направиле курсот и оние кои штотуку се акредитирани со PMP поддршка. Ова сигурно го надградува вашето рекламирање и бренд како експерт, а истовремено ви дава шанса да преземете супериорен шут на повеќе ажурирани работни избори.

Подобрување во нивото на вештина

Тоа не е толку едноставно како што звучи да се подигне способност и за слични треба да се доживее темелно подготвување. Исто така постои и еден тон работа поврзана со условите на работата на курсот. Ќе ја добиете можноста да бидете подготвени и дополнително да се заостри во мулти-фронт Проект за управување со рамка. Поделбата на оваа постапка вклучува

  1. План
  2. Иницирање
  3. Имплементација
  4. Мониторинг
  5. Контрола на
  6. Затворање

Како резултат на тоа, добивате шанса да го преземете следното ниво на рамки за управување со проекти кои може да се актуелизираат во вашите секојдневни организациски проекти за надградно извршување и извршување на проектот.

Развој на достапност на маркетингот

Ќе имате капацитет да ги насочите врвните здруженија на светско ниво, кои работат околу различни делови, ова е поради тестаментот што ќе го надгради вашиот професионален раб и ќе ги легитимизира вашите административни средби за проектот. Исто така, ќе се поврзете со поединци кои се дел од вакви курсеви, навистина можете да учествувате во дискурси и собири кои ќе им помогнат да ги информирате преку вашата експертиза.

Степен за да заработи подобар приход

Очигледно, се подразбира дека PMP сертификацијата ќе ви даде шанса да бидеш супериорен директор на проектот од лицата кои не се гарантирани. Кога навистина стекнете степен, ќе почнете да видите повеќе искачување и повеќе плати.

Проект менаџерски вештини за корпоративно ниво

Ова постојано се дава откако ќе се поврзете со сертификатот PMP. Директорот на проектот треба да контролира значителна мера на нештата и да се справи со помали размери со различни агли на проектот и да се поучи за одделување на ПМП, така што ќе има продуктивно подобрување во способностите на шефот на проектот.

PMP Training

In Just 4 Days
Запиши се сега

ITIL сертификација

Дозволете ни едноставно да го разбереме со развиената мерка на податоци, секој бизнис се очекува да се справи со експоненцијалниот развој. Имаше различни тешкотии во однос на менаџментот за ИТ гении. За да се справат со таквите потешкотии, ITIL или ИТ инфраструктурата за управување со библиотеката hones почнаа да се претпостави добро позната позиција во бизнисот. ITIL сертификатот е одделен помеѓу фондацијата ITIL, ITIL средно и ITIL експерт нивоа.

Точки на интерес на сертификација се распродажби. Во случај кога шефот е одговорен со информации за ITIL, тој навистина ќе биде уште позаинтересиран за една организација, бидејќи може прецизно да го мери извршувањето на услугите и понатаму да го рационализира управувањето со податоците на начини кои се неразбирливи нешто друго. Сертификацијата, исто така, ќе го подобри фокусираното работно место колку што е експерт, администратор или дури и ИТ советници.

Во случај да се опреми со сертификација, навистина ќе покажете претстојно ниво на должност колку што е индивидуално да се движите пред останатите во IT одделот. Ова влијае на вас да набавите пофален материјал. Со завршувањето на ITIL сертификација, администраторите имаат тенденција да бидат поучени, професионални и ефикасни во однос на придвижување кон пристапот базиран на почит во ИТ специјалитетот. Со ITIL сертификација, навистина почнувате да зборувате со типичен дијалект во тој капацитет професионалци насекаде, а со тоа, ќе почнете да влегувате во мрежа на повеќе втемелени систем и повеќе асортиман колку што е ИТ способност.

Директорите добиени со ИТ сертификација и информации навистина ќе продолжат да завршуваат значително поважни за една организација, бидејќи тие можат прецизно да ги измерат сите податоци за извршување во неа. Врши толку многу, додека, исто така, има капацитет да ги проверува времето на реакција и кореспонденцијата во организацијата и со клиентите, е помош на способностите на ИТИЛ сертификати. Само за да биде разумен, мора да наведете дека сертификатот ITIL е маргинално помалку тврд орев да се отвори од PMP сертификацијата. Последниот е славно скандалозно за начинот на кој е потребен колосален аранжман на вредна работа и темелно подготвување на вашиот крај.

Во секој случај, се разбира, сертификацијата за избор е причина да се конструира и зависи зависно од она што точно сте внимателни во вашата ИТ професија. Ова е зависно врз основа на тоа што секој поединец има изолирани цели и ги доставува целите.

Можете исто така да проверите: - ITIL сертификација кариера можности

Треба да истражувате и да откриете колку точно секој треба да ви овозможи да ги задоволите работните цели и развојот сега и повторно. Ocarreer можности во случај на шанса дека ви е потребна една потврда која предизвикува да прикажете информации во соодветен проект за управување со кои би можеле без многу да се истегнете за PMP.

Во секој случај, во случај кога сте будни за рационализирани мисли во врска со Управување со сервисите базирани на ИТ, навистина може да се обратите за ITIL, наместо PMP. Двете сертификати не можат да имаат заглавје за заглавување на корелацијата бидејќи имаат посебни цели и одделни работи на курсот. Тоа зависи од вас како ИТ професионалец и како личност, за да се реши на образована одлука.

ITIL обука

In Just 3 Days
Запиши се сега

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!