блог

19 април 2017

Агилна околина - клуч за постигнување на вистинска агилност

/
Испратено од

Клуч за постигнување вистинска агилност во агилна средина: Агилност е способноста да се прилагоди на променливите услови и да реагира на развојните потреби. Во брзо се движат, комплексна хиерархиска состојба, повеќе значајни приспособливост додава на пониски трошоци на проектот и поквалитетни резултати од проектот. Ова се постигнува со тоа што системите за управување со проекти се поприемливи на обелоденувањата, обелоденувањата и промените кои се појавуваат во услови на извршување.

Сегменти на повеќе значајни авторитетен агилност:

  • Пократок уредување на прозорци (повеќе континуирани, пократки проекти поврзани заедно во трајна програма).
  • Полесна документација (која може да се замисли со пократко уредување на прозорците и рацете на клучните координации дадени од страна на менаџментот на програмата).
  • Проширување на инклузијата на клиентот (зајакната со кратки проекти и надзор на програмата).

Секоја асоцијација може да биде поагибилна, но само до степен што тие ќе се организираат стратешки на краток рок и намерно во текот на долгите патеки. Агилниот пристап бара специфични детали за блиски рокови и шпекулации за долги дестинации.

Здружението се покажува поагилно ако системите што ги поттикнуваат проектите земаат предвид повеќе континуирана повторна проценка и промена на методологијата за извршување на проектот. Проширената агилност не е само резултат на добивање на неколку агилни инструменти за управување со проекти. Системот за управување со проекти се смета за агилен во светлината на тоа што се толку разновидни за да се развиваат условите, при што не се внимава на користените методи.

Проектирањето на стилови на стилови на водопади ги задржува асоцијациите подалеку од агилност. Огромната однапред истрага и документација резултираат со нефлексибилни аранжмани за резултатите долго во она што треба да дојде. Кога се заврши сеопфатен преглед, предусловите сега се застарени со оглед на специјализираните и пазарните промени.

Аранжманот е ефикасно управување со програмата, кое го олеснува пренесувањето на предностите преку прогресија на пократки проекти кои се намерно испреплетени. Овие кратки проекти овозможуваат рутински ажурирање на системот за општо извршување. Документацијата е лесна за да се зајакне прилагодливото уредување. Документацијата од точка до точка, на пример, аранжмани и желби, се произведува за блиски термински резултати и се прави општа документација за резултатите од долги релации. Мешавината е поагилен систем за пренесување на проекти што подобро служи за постојано развивање на потребите на клиентот, нагласувајќи го тука и сега, без отпуштање на долгите патеки.

Повеќе значајна агилност е во дофат на било какво здружување со или без користење на воспоставените системи на агилно програмирање. Агилност потекнува од постоење на одзив, прилагодлив систем за управување со проекти.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!