блог

9 Јан 2017

3 одлични алатки кои мора да ги знаете за Lean Six Sigma

Lean Six Sigma е уредување на методи и алатки за промена на процесот. Беше презентиран од архитект Бил Смит додека работеше на "Моторола" во 1986. Џек Велч го направил од витално значење за неговата деловна техника во Џенерал Електрик во 1995. Денес, се користи како дел од бројни механички поделби.

Се чини дека ја зголемува природата на приносот на постапката со тоа што ги разликува и ги истера причините за несовршености и минимизира нестабилноста во монтажата и деловните форми. Таа користи аранжман на техники за администрација на вредност, главно набљудувачки, фактички стратегии и прави невообичаена рамка на поединци во здружението кои се специјалисти за овие стратегии. Секое ширење на Six Sigma во внатрешноста на асоцијацијата трае по карактеризирано групирање на чекори и особено внимание се фокусира, на пример: намалување на времетраењето на процесот на справување, намалување на контаминацијата, намалување на трошоците, зголемување на лојалноста на потрошувачите и зголемување на придобивките. 3 страшни алатки што мора да ги знаете за Lean Six Sigma:

 • Шест Сигма жолт појас
 • Шест Сигма Зелен Појас
 • Шест Сигма Црн појас

1. Шест Сигма жолт појас обука и сертификација

Нашите "секундарни до никој" специјалисти за услуги се достапни за да гарантираат дека вашето онлајн знаење за Six Sigma Knowledge Training со нас е извонредно. Без разлика дали ние сме зачувување дека вашиот запис е отворен за вас во сите околности или во основа имате прашање во врска со вашата Six Sigma сертификат за жолт појас, остатокот гарантира дека нашиот тим за грижа за корисници ќе ги поттикне да го извлече максимумот од вашето онлајн искуство.

Преглед на сертификатот за жолт појас

Шест Сигма подготовка за жолт појас дава разбирање за стратегиите на Six Sigma, нејзините мерења и пристапот на неопходните промени. Жолт појас ги потврдува информациите за тоа како да ги координира приодите на Six Sigma за промена на креациите и рамки базирани на вредности за подобро да ги задоволат желбите на клиентите и главните цели на нивната асоцијација.

Одговорности на жолт појас

Жолта појас вообичаено има суштествено учење за Six Sigma, но сепак не води само на себе. Често се задолжени за унапредување на мапи на процеси за да ги зајакнат вложувањата во Six Sigma. Жолтиот појас интересира како колега на центри или тема господар (МСП) за вложување или задачи. Згора на тоа, жолти ремени често може да бидат задолжени за работа со помали процеси за промена на процесот користејќи ја стратегијата PDCA (План, План, Провери, Акт). PDCA, често алудиран на тркалото Деминг, ги овластува жолтите појаси за да ги разликува форми кои би можеле да профитираат со промена. Овие жолти ленти кои се протегаат често се зголемуваат до нивото на Зелениот појас или нивото на црн појас, каде што се користи DMAIC систем за зголемување на средствата за резерва на трошоци користејќи статистички процеси за контрола.

Што обезбедува обука

Подготовката на шест Сигма жолт појас дава пролог за процесирање на администрацијата и фундаменталните алатки на Six Sigma, давајќи им на работниците поизложено разбирање на процедурите, овозможувајќи им на сите лица да дадат значителна помош во остварувањето на општите дестинации на асоцијацијата. Сертификатот за Six Sigma за жолт појас дополнително се движи напред:

 • Адекватноста на претставниците во нивниот дел од Шест Сигма
 • Купување на персоналот во Six Sigma
 • Вежби за секојдневна работна средина (со што се намалува траењето на процесот, зголемениот квалитет и помалку отпадот)

Воведни обуки во основите на Six Sigma.

Жолтиот појас ги акумулира информациите, учествува во активностите за критичко размислување и додава сопствени средби во истражната постапка. Исклучително не жолтите појаси ги земаат способностите што се важни за препознавање, екран и контрола корист за јадење вежба во нивните сопствени постапки, но тие се дополнително наредени да ги негуваат тие податоци на Црните појаси и зелените ремени преземање шут во поголеми рамковни потфати.

Влијанието на сертификација на жолт појас во вашата кариера

Забелешка: Не постојат суштински елементи за некој од нашите проекти. Поголемиот дел од материјалот што ќе го научите во Програмите за жолти и зелени појаси се анкетирани во нашата програма за сертификација на црн појас. Секое подрачје кое сака да избере директно во Програмата за зелен или црн појас се повикува да се стори како такво.

Образовните модули на Six Sigma Online е еднакво на оној на стандардот за сертификација на црни појаси на Американското друштво за квалитет (ASQ). Како дипломиран шест Сигма, не само што ќе има ефект врз вашата професија, туку и врз вашиот живот.

2. Шест Сигма зелен појас за обука и сертификација

Нашите Six Sigma образовни програми за обука на зелениот појас се совпаѓаат со стандардот за сертификација на американските здруженија за квалитет (ASQ) за зелените појаси. Како дипломиран дипломат од Six Sigma Online, не само што ќе ја подобрите вашата професија, но сепак ќе ги менувате сите делови од вашиот живот. Пријавете се денес и бидете на пат да ја добиете вашата Six Sigma Green Belt сертификација за неколку секунди.

Преглед на сертификатот за зелен појас

Подготовката на Six Sigma Green Belt им дава на членовите да ги надградат способностите за критичко размислување, со акцент на приказот на DMAIC (Дефинирање, мерење, анализа, подобрување и контрола). Шест Сигма зелен појас го потврдува работникот да служи како подготвен колега во неговиот или нејзиниот капацитет, конкретен регион на здружението. Оваа концентрација овозможува Зелениот појас да се оддалечи од малите, макотрпно карактеризирани шест потфати, за кои не е потребно целосно работно време на Black Belt со Six Sigma преку целата асоцијација.

Улогата на сертифицираниот зелен појас од шест сигма

Зелениот појас има два основни задачи: да започне со тоа, за да помогне ефикасно да се пренесат процедурите на шест сигма, и второ, да се пренесат мали промени во нивните специфични територии. Како популарно население, зелените ремени можат да направат значителен дел од работата во врска со информациите за социјалните афери и да ги извршуваат тестовите за поддршка на продолжување на Black Belt. Тие се експерти кои вложуваат околу 25% од нивната енергија во сопствени или во поддршка на "Black Sigma". Во текот на обука Six Sigma Зелен Појас ќе дознаам како да се искористат големите дел од стратегии за критичко размислување Six Sigma и мерливи алатки за да се додаде во остварувањето на вашата асоцијација.

Идеална употреба за обука и сертификација на зелен појас

Дали во човечки услуги, фонд, монтажа, влада, или некој друг вид на администрација или производ базирана индустрија ... Шест Сигма зелено појас за обука е совршен за секој кој се надева дека ќе го извлече максимумот од својата струка. Understudies ќе дознаам како да се применуваат мерливи техники за бизнис подготвуваат промени како:

 • Управување со проекти користејќи DMAIC и DMADV
 • Акцент на фазите "Дефинирај" и "Мерка" на DMAIC
 • Процедури за однесување на процесот и систем за мерење

Како нашата програма одговара на вашата кариера

Забелешка: Не постојат барања за некој од нашите проекти. Поголемиот дел од материјалот кој ќе го научите во Програмите за жолто и зелен појас е обвиткан во нашата програма за сертификација на црн појас. Секое подрачје кое сака да избере директно во Програмата за зелен или црн појас се повикува да се стори како такво. Шест Сигма онлајн е Six Sigma Зелен Појас обука и онлајн сертификација образовни модули еднаква на онаа на американскиот општество за квалитет (ASQ) стандард за сертификација за Зелени појаси. Како дипломиран тренинг за зелен појас од шест сигма, нема да имате ефект само врз вашата професија, туку и врз вашиот живот.

3. Lean Six Sigma Black Belt обука и сертификација

Нашите образовни програми за обука со 6 Сигма Црн појас се еднакви на стандардот на Американското друштво за квалитет (ASQ) за сертификација на црни појаси. Со вашата Six Sigma Црн појас за сертификација, вие не само ќе имаат ефект врз вашата професија, но на вашиот живот. Сертификација на црниот појас Six Sigma Online може да го промени вашиот живот.

Преглед на сертификати за црн појас

Нашата обука Six Sigma за црн појас дава интензивни информации за Six Sigma методи на увид и стандарди (сметајќи поддршка на рамки и алатки). Црниот појас го потврдува разбирањето на групната администрација, прогресијата на групата и ефикасно да ги изгаснат колегите со деловите и задачите. Црн појас обука создава заврши разбирање на DMAIC дисплеј според Шест Сигма стандарди, основно учење на потпреме идеи, и способности за брзо се разликуваат вежби "не-почитуваат".

Улогата на сертифицираниот црн појас од шест сигма

Црните појаси главно се концентрираат на вложување во извршување, иако Шампионите и мајсторите Црни појаси се концентрираат на препознавање на обврските и капацитетите за Six Sigma. Нашата подготвеност за подготвување на Black Leap Six Sigma им дава на овие луѓе алатки што ги добиваат за сертификација Six Sigma Black Belt, што е од суштинско значење за да им помогне да одат против нивниот дел како главен во шесте сигма-програми во нивната организација. Подготовката на Six Sigma Black Belt покажува како да ги регулираат вложувањата на Six Sigma кои им овозможуваат да бидат директно одговорни за овие задачи во нивното здружување.

Често црни ремени ќе ја задржат оваа позиција неколку години во полно работно време и потоа ќе се вратат во своите стандардни обврски за вработување после тоа. Тие менторираат, создаваат, водат и брза администрација и работници за да ги остварат своите цели. Тие се обврзани да ги донесат задачите со резервни фондови, со што топката застана на околу $ 100,000 - $ 250,000.

Дали во човечки услуги, фонд, монтажа, влада, или што и да е друга администрација или индустрија базирана на предмети ... Six Sigma Black Belt Training е совршен за секој кој се надева дека ќе го извлече максимумот од својата професија. Еве само неколку работи што ќе ги најдете во вашиот црн појас, подготвувајќи се:

Шест сигма филозофија на процесот на подобрување

 • Клиент фокусирани бизнис
 • Посно стандарди
 • Погодени мерења
 • Воведување на ефективни вложување групи
 • Амаса / авторитативна проценка

Обемот на Lean Six Sigma сертификација на црн појас

Вашиот Lean Six Sigma Black Belt ќе гарантира дека сте подготвени да:

 • Работа со и разбирање на клиент предуслови
 • Надградба на капацитетот на постапките за надминување на желбите на клиентите
 • Разграничување се протега и изберете колеги за вложување
 • Работа со патрони за да се изгради систем за распоредување на Six Sigma
 • Одете како внатрешен експерт
 • Водач на Six Sigma вложувања
 • Подготви / водич / ментор Зелени појаси и вложување групи
 • Одете како поттик за промена на процесот
 • Поставете групи со континуирана поддршка и иницијатива
 • Обезбедете повратни информации до менаџментот

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!