блог

3 февруари 2017

Погледнете во SQL Server 2014 сертификација

Мајкрософт го потврдија новиот SQL Server 2014 сертификација и сродни испити. Како нов тип на SQL Server е фиксиран при извршување подесување и висока достапност, тие го поставија новиот DB аранжман само во MCSE афирмација се соберат овој пат.

Мајкрософт ќе циркулира нови материјали за испраќање на испитот околу еден месец пред да се надградат испитите.

SQL Server 2014 сертификација

Како што можеби знаете, SQL 2014 оди со овие нови компоненти:

  • Капацитети во меморијата за подобро извршување
  • Disaster recovery и fortification со метод за Azure
  • Ажурирани и собрани записи за складирање на фрагменти
  • Гувернерот на ресурси ги контролира ИО
  • БИ нагласува: Power Query, Power Map, Polybase
  • Бескрајно во Сино

За да ја одрази мислата на содржината на SQL Server 2014 во испитите 461, 462 и 463, Microsoft Learning ја ребрендираше MCSA афирмацијата на MCSA SQL Server 2014. Бидејќи промените во секој поединечен испит се скромни по големина и SQL Server 2014 способности, остануваат од суштинско значење, прикажување на MCSA: SQL Server 2014 носителите на сертификати ќе имаат своја дупликат преработена на сличен начин за да го огледаат новите имиња за акредитација.

MCSE и Платформа за податоци: Business Intelligence беа редизајнирани април 2014 за консолидација на SQL Server 2014 супстанција. Доколку сте ја заработиле вашата акредитација MCSE пред ова, нема да се обидете на SQL Server 2014 или идните изданија до вашиот испит за повторно сертификација.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!