блог

Бизнис-студенти
5 февруари 2018

Топ 10 Мајкрософт сертификати во побарувачката денес во 2018

Мајкрософт сертификати во побарувачката Денес: Работната рамка за Microsoft Windows е најшироко искористено програмирање низ целиот свет и со многу компјутери кои работат на оперативниот систем, што го поттикна MS да изгради еден тон придружни инструменти за сервери, унапредување на апликации и облак фаза за да се прилагодат на потребите за развој.

Од гледна точка на обид за скудност или занимање на пребарувачот, ефективно завршување на било кој од најдобрите и најбараните сертификати на Microsoft во 2018 ќе им даде импресивен начин за напредување, бидејќи секој од овие курсеви се идентификува со оперативниот систем кој организацијата го создаде. Можете да дознаете за овие сертификати и да побарате најсоодветни за подобри изгледи за струка.

Топ 10 сертификати на Microsoft во побарувачката

1. Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE): Серверска инфраструктура:

На MCSE сервер инфраструктура е наменета да се осигура дека експерт има важни способности да го надгледуваат и да остане до најсовремена сервер рамка. Поединецот ќе има внимателно учење за управување со карактер и рамка, виртуелизација, администрација на системи и складирање на податоци. Кога ефективно целиот курс, можете да набавите работни делови како експерт за поддршка или како истражувач за безбедност на податоците. Тоа е задолжително да се заврши пет уникатни тестови имајќи ја предвид крајната цел да се квалификува.

2. Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD): App Builder

Во период кога разновидните апликации се покажаа како продорни, добивањето на MCSD сертификат стои верификација дека сопственикот на завесата е производител на експертска апликација која може да направи тековни преносливи апликации. Тие исто така можат да конструираат веб апликации, администрации кои се основни за нови инженери. Програмата очекува да завршите хартија на Универзалната Windows платформа и одобрување на App Builder пред да побарате понатамошно развиените предмети.

3. Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA): Windows Server 2016

Најновата варијанта на програмата достапна, MCSA сертификација му овозможува на експертот да биде одговорен за справување со Windows Server 2016 и сродни постапки. Човек кој ефективно ќе го заврши курсот ќе се гарантира дека тие се стекнале со учење на управување со бази на податоци, управување со серверот и одржување. Прегледот на 2016 ги освежува оние од сега да имаат поддршка со повеќе актуелни идеи и програмирање надградби направени во Windows Server. Како на крајот, "Мајкрософт" има дел од различни курсеви кои даваат повеќе продолжување за да поминуваат значително време во вашата општа близина на интриги. Во случај да имате намера да ги покриете сите, од суштинско значење е да ги направите сите курсеви поврзани со Windows Server со одредена крајна цел да се квалификувате како специјалист во вашето избрано поле.

4. Експерт за сертифицирани решенија на Microsoft: Платформа за податоци

Со ефикасно завршување на MCSE сертификација во платформата за податоци, може да им кажете на потенцијалните бизниси што вешто може да се справите со администрацијата на SQL сервер и да ги надгледувате аранжманите за податоци за вложување, што е упад за други. Сертификацијата дополнително им кажува на организациите дека декларираната декларација може ефикасно да управува со податоци и на облак и во просториите. Агрегат од пет различни тестови треба да биде завршен и може дополнително да потрошите значително време во вашата општа близина на интриги идентификувани со SQL Server.

5. Мајкрософт MCSE: Облак платформа и инфраструктура

"Мајкрософт" има гигантско портфолио за сертификација со цел да им овозможи на луѓето да имаат практично искуство посебно зони на подобрување. Облачната платформа и инфраструктура осигурува дека продуктивно може да се справи со облак и податоци фокусирани на олеснување од страна на Microsoft со користење на различни напредоци. MS Azure е извонреден меѓу најпознатите мејнстрим облак аранжмани понудени на клиентите и со стекнување на завет, може да се зголеми вредноста на организацијата и да се справат со нивните средства.

6. Мајкрософт системски центар - администрирање на системски менаџер за конфигурација на центар и интуиција

Кога ќе се согласите да го прифатите Административниот системски центар за конфигурациски менаџер и Intune, курсот ќе даде профитабилни информации за различни делови од шефот на аранжманот и програмата Microsoft Intune. Вклучува информации за најдобриот начин за справување со секојдневните активности, управување со програмирањето, задржување на акции за опрема, програмирање, грижа за апликации и координација на податоците произведени со Intune. Сертификацијата, исто така, управува со конзистентност, безбедност на крајната точка и извештаи.

7. Microsoft Exchange Server: Дизајнирање и имплементирање на Microsoft Exchange Server 2016

На долг кластер на курсеви кои ги нуди Мајкрософт се профитабилни вокација се зголемува за луѓе кои бараат потенцијални делови за занимање. Кога ефективно го целите овој завет, ја зголемувате вредноста на вашата организација со тоа што имате капацитет да планирате Microsoft Exchange Server 2016 како што е наведено со посебни потреби и да го испратите. Кандидатот треба да има не помалку од три години работно искуство со сервери за размена и кога ќе го заврши овој, тие ќе имаат капацитет да водат тим на глави со учење собрано преку различни тестови за испитување кои се дел од овој курс.

8. Microsoft Office 365: овозможување и управување со Office 365

Microsoft Office кој беше независна програма се претвори во администрација заснована на членство со Microsoft Office 365. ИТ експерти можат да ги знаат сите преку програмирање на Office 365, вклучувајќи ги и условите, потребите и личностите. Кога имаат обилно учење за поддршка на напредокот и имаат капацитет целосно да ги испитаат потенцијалните исходи на програмата, тие можат доброволно да ги користат Powerpoint, Excel, Word меѓу различни проекти. Дополнително, тоа е фундаментална програма и значително помалку замагленост на ум во контраст со други SQL сервери и Azure Cloud-базирани тестови што може да ги набавите со завршувањето на најважните работи.

9. Microsoft .Net: ASP.Net MVC 5

Пред да го полагате испитот за сертификација на Microsoft на ASP.Net, задолжително е да имате не помалку од пет години ангажман во фазата. Со исклучок на можноста дека сте создале програми кои користат ASP.Net и можеби имаат двојно долго искуство на снимање на аранжмани базирани на MVC, тоа треба да биде значително помалку барано за добивање на MVC 5 сертификат. Во декларацијата се доставуваат информации за дизајнирање, пренесување и градење на клиент средба со користење на инженеринг на производот. Како и бројни други програми за сертификација, потребно е ефикасно цела прогресија на тестовите со специфична крајна цел да се квалификувате како специјалист во врска со ова прашање. Како што бара широк информации за. Net, ASP.Net и MVC 5 во исто време, се смета дека е од поголеми проблеми и е разумно за искусни експерти кои имаат намера да помогнат во нивната струка.

10. Microsoft Certified Solutions Associate: SQL Server 2016

Кога ефикасно ќе се изврши целосна сертификација на MCSA во SQL Server 2016, ќе се сфати дека ќе имате витални специјализирани информации за да се справите со SQL базата преку облакот и на просторот, како што организацијата очекува од нив. Мајкрософт, како на крајот на дел на сертификација во различни модули наречен SQL 2016 база на податоци за подобрување, база на податоци администрација и БИ развој. Експертите со SQL сертификација имаат алтернатива да имаат одредена експертиза во едно конкретно поле за поспецифични делови за вработување и развој на струката или да преземат различни тестови во случај да можат да се справат со непредвидливоста поврзана со неа.

Microsoft Training & Certification

In Just 5 Days
Запиши се сега

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!