блог

microsoft-corporation-azure-portal
9 декември 2016

Microsoft Corporation прогласи нова облак поддршка за Azure порталот

/
Испратено од

Корпорацијата Мајкрософт објави нов модел на облак за Azure порталот

Облак бенефиции обично се придружени со два стандардни интерфејси. Има или електронски графички интерфејс или терминален интерфејс за полнење. Како правило, клиентите кои работат со двете и понатаму размена меѓу нив значат размена меѓу апликациите и терминалните интерфејси, а во некои случаи на gadget, тоа е едноставно нереално.

Па како што е наведено од страна на најновите блог од "Мајкрософт", производот голијат мислеше на одговор.

Новата Microsoft Azure Cloud Console придружува координиран работен процес, кој им овозможува на клиентите да произведуваат апликации на Azure користејќи графички интерфејс или уреди за полнење. Школка е вградена во порталот, така што клиентите можат брзо да се откажат од вклучување на повик, додека во исто време ги гледаат своите облачни средства во графичкиот веб-интерфејс.

Ова се однесува на основното прашање што е кажано погоре и им дава можност на клиентите да работат со уреди како разноврсна или таблета или места каде што инструментите за полнење не се воведуваат.

Ова го прави создавање на код за хаос поедноставно, каде што нема размена вклучени.

Клучните компоненти на ова искуство се:

  • Програмирана потврда за инструментите за нарачка од вашата моментална веб-најава
  • Сите Azure линии за полнење, како и претходно воведени значајни линии за повик
  • Персонализиран, постојан работен простор кој желе важи вашиот код, дизајн и движење попречно преку облак од школка сесии.

"Терминалот е потполно нагласена средба вклучувајќи ги уредите за полнење на линијата Azure, како и стандардните уредници и инструменти што ќе ги предвидите. Промовирајте ја поставката за облак на школка од облак за вас ", пишува Брендан Барнс, партнер архитект во блогот. Покрај тоа, евиденцијата поштедена на плочата е опстојна во облакот на Azure, па клиентите можат да продолжат таму каде што се расчистуваат во следната сесија на cloud cloud. Зашеметувачки, клиентите не бараат да бидат на сличен gadget или систем за да продолжите со сесијата.

Оставете Одговор

 
GTranslate Please upgrade your plan for SSL support!
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!