блог

Мајкрософт поврзаниинформација (договор)
8 декември 2016

Откуп на Microsoft LinkedIn Отварање нови врати за луѓето

Стекнување од Microsoft LinkedIn расчистено од контролорите, отворајќи нови влезни линии за поединци ширум светот

Тоа беше околу шест месеци пред, на јуни 13, дека тие изјавиле дека "Мајкрософт" ќе добие LinkedIn. Оттука, тие рекоа дека планирале да ги решат преговорите пред крајот на годината. Денес, Европската комисија објави дека го расчистува обезбедувањето. Затоа, тие сега добиле поголем дел од административните одобренија што се очекува да го завршат добивањето, а аранжманот ќе се затвори во наредните денови.

Одобрувањето во Брисел се врши по компаративни ревизии и одобренија во САД, Јужна Африка, Канада, Бразил и Јужна Африка. Во секоја нација и во разни други, тие имаа можност да ги истражат своите микс со владините власти и контролорите со детални детали.

Како составен дел од нивните испити со Европската комисија, тие формализираат неколку должности во однос на поддршката на Мајкрософт за експертите за неформални комуникации на далечина вонредни експерти. На пример, тие го дадоа тоа за следните пет години:

Тие ќе продолжат да ја прават својата Office Add-in програма достапна за надворешни експерти за интерперсонални интеракции. Канцеларијата Add-in програма им овозможува на дизајнерите да ги координираат нивните администрации во Microsoft Outlook, Word, PowerPoint и Excel, давајќи им на клиентите подобрено искушение за користење на Office. Како што тие продолжуваат да ја подобрат оваа програма, овие надградби ќе бидат достапни за надворешни експерти за интерперсонални интеракции.

Тие ќе продолжат да прават ограничени временски отвори во Канцеларијата на Магазин достапни за аутсајдер експерт за големи интерперсонални комуникациски администрации.

Тие ќе гарантираат дека ИТ менаџерите и клиентите можат да ја подобрат својата средба во Office со тоа што ќе изберат дали да покажат во корисничкиот интерфејс профилот на профилот и податоците за акција кои подоцна можат да бидат координирани.

Поради можноста тие да создадат апликација за LinkedIn или плочка за Windows компјутери и да ја инкорпорираат во Windows, ќе им дозволат на производителите на компјутери да изберат да ги воведат на нивните Windows компјутери во Европската економска област или ЕЕА. Исто така, тие ќе гарантираат дека клиентите можат да ја деинсталираат апликацијата и плочката на шансите што сакаат. Тие, исто така, нема да го користат самиот Windows за да ги предизвикаат клиентите да воведат апликација за LinkedIn, и покрај фактот дека таа може да остане достапна во Windows Store и да се развива на различни начини.

Договор за Microsoft LinkedIn

Во ЕЕА тие нема да одат во согласност со производителите на компјутери за претходно воспоставување на Windows LinkedIn апликација или плочка која ќе ја поддржува LinkedIn на елитна премиса и по овие линии ќе ја спречи дисперзијата на претпоставените лица кои се соочуваат со лична комуникација.

Тие ја ценеа можноста да разговараат низ овие и различни суптилни елементи на имагинативен и продуктивен пат со Европската комисија.

Со оваа административна процедура зад нас, тие можат да обединат две одлични организации и да се концентрираат на значително пообемни прашања за тоа што треба да дојде. Приликите од претходните шест месеци ја прават не само оваа можност за бизнис, туку посуштинските општествени проблеми поврзани со нив, посуштински.

Во јуни, Сатја Надела и Џеф Вајнер, извршни директори на Microsoft и LinkedIn, ја објавија својата заедничка визија за обединување на возниот облак во светот со светскиот возен умешен систем. Само десет дена откако тие ја прогласија оваа мешавина, гласачите во Обединетото Кралство гласаа за напуштање на Европската унија. Уште повеќе, околу пет месеци после тоа, бурна претседателска трка крстоносна војна во САД најде заклучок. На двете страни на Атлантикот, се покажа дека е прогресивно евидентно дека многу поединци учат за лево и не се во можност да учествуваат во финансискиот развој и отвори направени од растечката компјутеризирана економија.

Иако иновативните апарати не се лек за тековните финансиски тешкотии, тие веруваат дека можат да направат императивна посветеност. Microsoft и LinkedIn заедно имаат поголема шанса на поединците да создаваат и стекнуваат квалификации за нови способности, да препознаваат и да бараат нови вработувања и да станат поиновативни и профитабилни додека работат со нивните соработници. Соработувајќи, тие можат да постигнат повеќе за да им служат на оние со напредни едукации, како и на многуте поединци кои бараат нови средби, способности и квалификации идентификувани со професионални подготовки на така наречени централни способности. Нивната аспирација е да ја направат својата улога за да направат поотворена врата за поединци кои не учествувале во доцниот монетарен развој.

Со мешавината на Microsoft и LinkedIn, тие можат да најдат начин за поединци да учат вклучени способности и да бараат подобри вработувања. Преку Microsoft Филантропи, тие ќе придонесат повеќе отколку што и да е друга организација за да ги пренесат напредните способности на училиштата. Преку нивната достапна пристап активност и нови далечински широкопојасен "телевизија" Бели пространства "иновации, тие ќе пренесат широкопојасен пристап до повеќе рустик групи. Уште повеќе, со економскиот график на LinkedIn, со информациите за потребите за развој на околината и потребите за способности, постои голема можност да им се помогне на владите да користат подобри информации и логички капацитети за да бараат системи за финансиски напредок за да ги поврзат поединците со нови отворени врати.

Тие веднаш сфаќаат дека ниту една организација не може да се сфати за разбирање на бројните финансиски тешкотии што му се спротивставуваат на светот денес. Можеби повеќе отколку што и да било друго, владите треба да продолжат со иновациите преку широк кластер на настава, подготовка и работа пристапи. Исто така, преку приватните и отворените делови, тие како целина треба да се сретнат и да дејствуваат со чувство на заедничка должност.

Нема недостаток на работа - или можност - пред нас.

Откако ги завршија дискусиите со владите ширум светот за можноста да се обединат Мајкрософт и Скопје, тие се желни да започнат и да се фокусираат на својата улога.

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!