блог

28 април 2017

Microsoft Office 365 со SharePoint: Совршената комбинација

Microsoft Office 365 и SharePoint

Microsoft Office има тенденција да биде главен елемент на секоја работна околина, а Office 365 само помага во истакнувањето на аранжманот. Областа безбедносна фирма Skyhigh мрежи откриле дека администрацијата е најшироко користениот инструмент за потпомагање на облак од страна на клиентот. Една од најголемите предности на добро познатиот апарат е тоа што, како правило, таа се координира со други корисни деловни софтвери, со што се подобрува ефективноста и ефикасноста.

As Канцеларијата 365 излегува дека е прогресивно стандард, исто како и SharePoint, инструмент за заеднички напор на Мајкрософт. Користејќи SharePoint, групите можат да соработуваат на сличен потфат, со надградби достапни постепено. Наместо да се доживее потребата од документи за пораки напред и назад, специјалистите можат да се потпишат на едно место и да го видат најновото препечување на секој документ.

Да се ​​биде навистина профитабилен, било да е така, двете аранжмани треба да се поврзуваат едни со други, слично на соучесниците во безупречен брак. Еве неколку работи што ИТ гениите треба да размислуваат за искористување Microsoft Office 365 и SharePoint во сличен домен и да имаат одлична функција заедно.

Изведба на врската

За да се направи оваа беспрекорна работа во синдикатот, поврзувањето на SharePoint со Office 365 се прави преку наредбите за поврзување со Office во SharePoint Server. Таму, можете да ги вклучите, надгледувате и евакуирате асоцијациите со софтверот. Во секој случај, деталите за поврзување на двете етапи се неодамна специјална ноќ - и само малку дел од постапката. Вашата група, исто така, ќе треба однапред да организира како ќе функционирате со новата двојка.

Без оглед на тоа да пронајдат кои претпријатија може да се завршат преку SharePoint, администраторите треба да изберат кој треба да даде приказ и да ги менува правата на секој собир SharePoint и како тие права ќе бидат надгледувани на прогресивна премиса. Додека работниците одат напред и назад, изградбата на методологија и систем за овластувања, промени во согласност со да се направи на пригоден начин е итна.

Користење на SharePoint

Транспарентната кореспонденција прави пристоен брак, а SharePoint фигурира како да биде екстремно отворен од начинот на кој тој зборува со Office 365 и неговите крајни клиенти. Како што Мајкрософт покажува на својата веб-страница, SharePoint се појавува до крајниот клиент преку веб-програма, каде што може да се погледне преку асортиман на компоненти. Клиентите можат да бараат документи, да префрлаат датотеки во OneDrive, да работат заедно со други или да ги пренесат постоечките датотеки во нивните групи. Откако вкупно, документите може да се пренесат на целата асоцијација од внатре SharePoint. Основниот интерфејс го прави едноставен за целата група да препознае што се случува и да го направи без напор отворена преку било која веб-програма.

SharePoint и Office

Пред подемот на инструментите за заеднички напор како SharePoint, контролата на препевот беше лош сон - и покрај крајните клиенти. Тогаш, кога експерт направи документ во Microsoft Word или Excel и го испрати преку е-пошта, корисникот може само да ја набљудува преиспитаната адаптација. Освен ако корисникот не ги искористи промените на песните пред да го смени документот, групата ќе треба да се повлече ако промените треба да се префрлат.

Сепак, денес, еминенцијата што е Microsoft SharePoint не само што ги отстранува грешките што произлегоа од разни форми, туку и откако сите работат на слично место, исто така вклучува и историја на изведби што им овозможува на клиентите да ги истражуваат минатите варијанти на документот.

Вовед

И покрај фактот дека постојат различни апарати достапни, Microsoft PowerPoint е уште еден познат инструмент за воведување. Во секој случај, со оваа нова спојка, повеќе не мора да бидете во сличен простор за да ги презентирате на деловните партнери. Користејќи SharePoint, можете да ги пренесете вашите PowerPoint презентации на клиентите и соработниците низ светот со само неколку кликања. Без оглед на тоа дали го користите во врска со видео-разговор или самостојно, ова совпаѓање ќе ви помогне да заштедите време и средства.

Вклучете Ins

Во најдобрите релациони синдикати, соучесниците работат да се зајакнат едни со други. Нагласувањата SharePoint вклучуваат индеми што прават Microsoft Office предмети и документи повеќе утилитарни. Издвоен меѓу најеминентните е DocuSign, кој може да додаде обележувачки способности на договори, препораки и разни документи. Бидејќи поголемиот дел од тоа се занимава со внатре SharePoint, експертите можат да направат сложени процедури значително помалку тешки, зачувувајќи сè на едно место за помалку барајќи ги следните. Курсеви за обука и сертификација на Microsoft

Microsoft Office 365 го презеде најпознатиот канцелариски софтвер на облакот, што го прави помалку барајќи да ги надгледува вложувањата. Во моментот кога Канцеларијата 365 е во комбинација со SharePoint, администраторите можат да направат основа каде што колегите можат без поголем дел од тимот да се водат и да им ги пренесат на надворешните партнери. Конечниот производ ќе биде проширување на ефикасноста, што значи дека секој ќе постигне сè повеќе и помалку, помагајќи на бизнисот брзо да се размери.

Вметнете ја јазол на Microsoft

Како администратор кој се надева дека ќе ги искористи овие добро познати предмети на Microsoft, постојат некои чекори што можете да ги преземете за да гарантирате дека имате специјализирана способност и да научите да работите на бракот. За некои кои се надеваат дека ќе создадат способност за користење на Microsoft Office 365 и SharePoint, првичниот чекор редовно го набавува Мајкрософт MCSA: Office 365 сертификација.

Откако ќе се активира Канцеларијата 365, донесе вашата асоцијација со Microsoft на следното ниво со MCSE: Продуктивност за надминување на SharePoint.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!