блог

VMware-vsphere-6-5
1 декември 2016

Што има Ново во vSphere 6.5 Карактеристики: vCenter Server

/
Испратено од

VMware vSphere 6.5: vCenter сервер

VMware го прогласи најновото изведување на vSphere 6.5 и гарантира да се спакува во неколку нови елементи, што го прави поубаво од претходната варијанта. Отпуштањето е надгледувано од vCenter Server Appliance и има вкупно ажурирање на инсталерот, со посовршено чувство. Може да се користи и на Linux и Mac, заедно со стариот врвен избор, Microsoft Windows. Исто така има и опсег на нови компоненти во vCenter Server Appliance кој вклучува било кое подобие на:

Карактеристики на vSphere 6.5

Локална висока достапност: VCenter Server Appliance има вродена висока достапност само за оваа изведба. Постојат различни перспективи за овој аранжман. Активни, пасивни и сведоци јазли се преовладувачки и тие се клонирани директно од сегашниот vCenter сервер. Рамката може да се појави кратко ако се изгуби целиот центар, но шансите се ирелевантни во оваа варијанта.

миграцијата: Беше несигурно да се влезе во vCenter Server Appliance, но сега со презентацијата на миграциониот инструмент, ова е по сите пристапи поедноставно и е значително попродуктивно од онаа на крајот на возењето vSphere 6.0 Update 2m исфрлање. Сега го поддржува Windows vCenter Server 5.5 и 6.0, а секој што во моментов работи на последната може да добие vCenter Server Appliance со користење на овој уред.

Работел во Backup или Restore: Елементот "Стигне надолу" е потполно нов и им овозможува на клиентите да одат надолу низ целата контролна машина на серверот и платформите, која е директно поврзана со VAMI или API, заедно со VUM и било кој автоматско активирање што е вовлечено со апаратот. Се состои од општ аранжман на евиденција која може да се напише до било кој капацитет gadget на клиентот треба да користи SCP, HTTP (s), или FTP (и) конвенции.

VMware Update Manager: VCenter Server Appliance сега дополнително се приклучува на VUM и оние кои енергично држат за да се движат без друг Windows сервер за VUM, ќе го поздрават. Поединците кои сега се преселиле во процесот на редизајн на 6.0, сега ќе ги преместат VUM baselines и надградби за 6.5, при што информациите за подесување, акции и претпазливост на vCenter исто така ќе бидат исто така пренесени.

Подобрен менаџмент со уредот: Оваа способност постојано дозволува рамка во нејзиниот развој и понатаму да открива какви било дополнителни дизајни како рамковни барања. Интерфејсот е многу поедноставен и полесен за користење и покажува статистики за мрежата и базата на податоци, заедно со добросостојбата и просторот. Исто така, може да се размислува за мерење на процесорот и меморијата, што дополнително го намалува потпирањето на интерфејсот за полнење за помалку оперативни и набљудувачки задачи.

Друг дополнителен елемент е vSphere Web Client, заедно со целосно поддржуваниот vSphere Client базиран на HTML5, што на тој начин дава солидна и способна основа за бизнис, што ги зголемува напредните промени како дистрибуирани компјутери, напредувајќи ја компјутеризираната економија. VMware vSphere 6.5 најверојатно ќе донесе нов квалитет и острина во претпријатијата за поизразен бизнис принос.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!