блог

Oracle сертификација - комплетен водич
12 мај 2017

Oracle сертификација - комплетен водич

Oracle има блискост во повеќе од земјите на 145 и им служи на многуте шпекуланти преку најсовремена база на податоци технологија, изградени рамки, фази администрации, веб и облак апликации и други инкорпорирани и далекусежни администрации. Мултинационалниот и возен компјутер и информатичка технологија корпорација дополнително нуди обем на курсеви и сертификати за understudies низ целиот свет и им помага да ги собереш toehold и да напредува во компјутер и ИТ индустријата.

Oracle курсеви и сертификати се нудат во кругови и делови како база на податоци, облак, апликации, вложување администрација, работни рамки и перцепции меѓу другите. Сертификатите се во согласност со елементите на организацијата, кои, исто така, лежат на сервер, складирање, изградена рамка и класификации на облак-рамки, меѓу другите.

Универзитетот Оракл е извонреден меѓу најпознатите погледна за поени за поединци кои се обидуваат да соберат дел во Оракл командуваше ИТ индустријата фрагмент. Постојат повеќе од 1.8 милиони Oracle потврди експерти таму кои ги обврзуваат потребите и предусловите на огромен број на бизниси, корпорации и други. 93% од работодавци ја откријат вредностите на Oracle Certifications и се приклонуваат кон резиме на кандидат кој има сертификат за Oracle како способност што се вели во неа. Секое сертифицирање на Oracle ќе ви донесе не помалку од 7% експанзија во вашата компензација, а некои исто така може да се качат на позиција. Многу ИТ организации и организации се здружуваат со Оракл, а афирмацијата на Оракл само може да ве приведе на позиција во овие огромни имиња во бизнисот (многу се Fortune 500 организации).

Нивоа на сертификати

На Oracle сертификати промена во нивните нивоа. Овие нивоа се делегирани (во проширување на барањето):

 • Помлад соработник
 • Соработник
 • Професионална
 • Господар
 • Експерт
 • Специјалист

Оракл дополнително им дава на интернет за подготовка на интернет. Подготовката за сертификати се идентификува со апликации, база на податоци, менаџмент на претпријатија, индустрии, Java, оперативни системи и други. Отсега натаму дали ви треба афирмација кон некој предмет или технологија, потврдените Oracle ментори ќе ве спасат. Освен од самиот Oracle, подготовката исто така може да се отиде на Oracle потврдено на веб и исклучени фокуси на обука.

Онлајн-библиотеката на Оракл и бројните различни страници можат да ви ги дадат сите материјали за преглед што морате да ги исполните сертификатите. Дополнително достапни се курсевите и онлајн класи кои ви помагаат да се подготвите доволно преку интуитивни сесии. Примерните тестови и дискусии исто така може да се искористат за да се поврзат со разузнавачката и експертска група и многу различни видови на подготовка на средства. Oracle ги евидентира сите релевантни материјали за преглед и наставни часови на испитната страница за испитување, и оттука можете да останете образовани и да ги искористите средствата без никаков напор.

Области за сертификација на Oracle

Како што беше речено претходно, Oracle Certification идентификува со свои ставки. Организацијата ја претстави програмата за настава имајќи ја предвид крајната цел да произведе талентирана работна сила која има вештина во управувањето со технолошките решенија што ги прави. Ние можеме да ги карактеризираме Oracle сертификатите во зони, вклучувајќи:

 • Облак
 • апликации
 • База на податоци
 • Управување со претпријатија
 • Индустрии
 • Фондацијата
 • Java и Middleware
 • Оперативни системи
 • Виртуелизација
 • системи

Дел од сертификатите на Oracle не се администрираат, што значи дека нема испитаници во текот на испит за сертификација. Овие трошоци чинат $ 125. Делегираните Оракл сертификати земаа патарина околу $ 250, а во случај кога треба да се обезбеди преку овие, од вас ќе треба да го полагате испитот на Oracle загарантирани фокусирања или во Pearson VUE, местото за инструкции на Oracle.

Ние следната ги истражуваме Oracle класификацијата класи.

Сертификација на апликации

Постојат околу 80 разни предмети собири и предмети под "Пријава" сертификати класа на Oracle обука. Овие вклучуваат Agile, Siebel, Хиперион, Demantra, Primavera, Е-бизнис сопствена, GRC и JD Edwards Enterprise Еден меѓу другите. Постојат околу 60 единствени сертификати во оваа класификација и предметите се идентификуваат со истрага, се обидуваат да ги организираат, операциите / договорите за уредување, рати и други важечки и императивни региони.

Облак сертификација

Класата на Oracle Cloud Certification вклучува сертификати кои се идентификуваат како со Oracle, така и со облак од Java. Нивоата на сертификати обезбедија соработник и професионалец меѓу другите. Овие сертификати помагаат да се разбере како да се искористи Облакот и да се прават претпријатија како извршување, преместување, подобрување и други. Афирмациите се идентификуваат со облак рамка, сцена, програмирање и се корисни за бизнис капацитети како што се монтажа, човечки ресурси и ERP, меѓу другите.

Сертификати за бази на податоци

Во случај кога треба да ги соберете информациите и способностите во користењето и извршувањето на базичните бази на Oracle, овие сертификати треба да бидат ваша одлука. Oracle нуди повеќе од бази на податоци на 40 кои продолжуваат и ја подобруваат безбедноста и ги намалуваат трошоците за ИТ, истовремено нудат огромен број на различни предности кои опозицијата не може да ги даде. Општите класи во кои се нудат сертификатите вклучуваат "My SQL" и "База на податоци за развој на апликации" меѓу другите.

Сертификатите се нудат на нивоа, исто така, вклучувајќи и партнер, умешен, кец, господар и професионалец.

OCA: Сертификатите на ОЦА се оние кои ги подучуваат способностите за оперативна администрација кон бази на податоци. Можете да погледнете преку 12C SQL Сертификација, 12C SQL основите за сертификација, 11g SQL клучните Сертификација и SQL господар Сертификација.

OCP: Овие сертификати се наменети да внесат повеќе способности кои се идентификуваат со базите на податоци во кандидатите. За постигнување на Сертификатот мора да завршите со подготовка и сместување на курсот, а потоа да го полагате испитот Oracle кој се идентификува со базата на податоци 12C.

OCM: Сертификациите за ниво на Ace ниво имаат сертификат за сертификација како критериуми за квалификација. Акредитацијата се идентификува со базата на податоци 12C. Треба да се соочите со тестот за редизајнирање на ас и да почувствувате два курса, меѓу различни задачи, имајќи ја предвид крајната цел да се постигне Сертификацијата.

OCE: Oracle Certified Expert сертификација вклучува надгледувач на податоците за надгледување на податоците, најекстремна достапност, администрација за извршување, директор на рамка за грид и административни способности и сертификати за подесување.

Сертификати за администрирање

Кога ви е потребна вистина и поминете на вклучување во решенијата за административни решенија, ова е Сертификати за избор. Досегашниот аранжман за управување со животниот циклус на далечинскиот управувач му помага на експертот да воведе и да се справи со секоја магла и податоци идентификувани со претпријатие. Подготовка во оваа класификација вклучува Oracle апликација за тестирање сопствена, Oracle преземање директор, и Oracle настојуваат главен Ops фокус. Сертификати кои постојат во оваа класификација се:

Oracle вложувања Сертификати: Во рамките на оваа класификација само се достапни 25 единствени сертификати дека вниманието на заштита, администрација на човечки услуги, клучки, должност, малопродажба и други купувачи и комунални претпријатија. Ова се сертификати на ниво на специјалист и валидираат способности идентификувани со извршувањето на Oracle технологијата за одредени претпријатија и организации.

Oracle фондација за сертификација: Оваа сертификација се сеќава на вас како ИТ експерт кој навистина може да планира, да ги претстави и актуелизира решенијата Oracle и ИТ моделите. Соодветно за директорите на вложување, Сертификациите ве прават способни за извршување на сите Oracle вложувања, а исто така ви даваат мајсторство во групната администрација. Сертификати кои можете да ги постигнете вклучуваат експерт за извршување на ИТ проект и господар за управување со животниот циклус на вложување.

Oracle Java и Middleware сертификати: Oracle напредок во доменот вклучува облак координација и апликација, деловна интелигенција, Java и Middleware подобрување, карактер администрација, и други. Сертификациите што ви ги доставуваат способностите идентификувани со овие напредоци се одделени во различни класификации, кои ги преминуваат сите нивоа на сертификати, вклучувајќи го и партнерот, умешен и господар меѓу другите. Сертификати за потврда вклучуваат Java софтверски инженер, Java дизајнер, рамковен планер, рамковна глава и други.

Сертификати за работната рамка

Работните рамки на Оракл Работни сертификати се идентификуваат со група на Соларис и безбедност и Администрација на Линукс. Може да се избере Сертификати за премисата, ниво на искуство и група за учење. Oracle работни рамки се во гигантско барање crosswise над бизнис вертикали како рамка цена ниско и нудат извонреден стабилност и безбедност. Овде ќе дознаете за далечински трошоци, администрација на индекс, мрежи и небото е лимитот од таму! Мастерите за извршување и администраторите ќе ги откријат овие Сертификати корисни.

Сертификати кои се идентификуваат со Линукс се OCP и OCA рамковниот администратор. Сертификати, и сертификати за овластување на Линукс 6. Сертификатот за овластување е само за соучесниците на Оракл.

Меѓу сертификатите на Соларис се администраторот на OCP и OCA. Сертификати. Сертификациите на про ниво се Сертификати за инсталација и конфигурација.

Сертификати за виртуелизација

Оружјето на ОУ тренери може да ви помогне да се подготвите во Виртуелизација и да ви помогне да ги соберете сертификатите за виртуелизација на Oracle. Системите за виртуелизација се центрични за центарот за податоци и помагаат во администрирањето на средствата преку координати. Виртуелизација на серверите помага во намалувањето на инфраструктурните трошоци и во подобрувањето на администрацијата на фокусот на податоците.

Сертификациите за про ниво се е експерт за извршување на десктоп инфраструктура. Се идентификува со елементите на сонцето и виртуелната работна површина. Сертификациите за користење на VM 3 прокси се сертификати од средно ниво.

Oracle Training

Get Oracle Training in Just 5 Days
Запиши се сега

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!