блог

Целосно упатство за сертификација на Oracle база на податоци
19 јуни 2017

Водич за почетници за сертификација на Oracle база на податоци

/
Испратено од

Oracle база на податоци за сертификација Целосно упатство за почетници

Една од водечките ИТ компании на планетата, Оракл има повеќе од 300 сертификати што ги нуди. Овие курсеви се од 9 различни класификации и покриваат гранки на знаење, вклучувајќи бази на податоци, рамки, апликации, виртуелизација, преземање администрација и други. Oracle база на податоци за сертификација курсеви концентрирајќи се на производот, фазите, уредите и иновациите што ги нуди Оракл до своите севкупни клиенти, и имаат намера да направат талентирана работна сила која може да ги искористи понудите на Oracle со способност и директност.

Сертификати за бази на податоци на Oracle

Курсевите на Oracle и сертификатите за бази на податоци опфаќаат различни ингеренции. Општите класификации на 3 според кои може да се соберат сертификатите за Oracle база на податоци се:

1. База на податоци за развој на апликации:

Овие сертификати им даваат способност на ИТ специјалист за испраќање на апликацијата Оракл сигурно. Соодветните сертификати во овој домен вклучуваат:

● SQL и PL / SQL: се наоѓа кон учење на програмскиот дијалект на SQL.

● Oracle Application Express или Oracle APEX: доделува способности кон аранжмани за само-надградување и подобрување во поглед на програмите, апаратот е прилагодлив и лесно управлив.

2. Мојот SQL:

Oracle класификацијата класификација нуди курсеви за помош што ќе ги преземе повеќе за умот преголема нагласува идентификувани со SQL дијалект и зголемување на почит вашиот продолжи е. Сертификатите на 2 тука се:

● Администрација на My SQL база на податоци: дава способности идентификувани со скенирање на базата на податоци и различни апликации идентификувани со неа.

● My SQL Developer: способностите што се постигнати тука се насочени кон унапредување на процедурите за пишување и стратегии за пребарување, со цел да ги направите едноставните извештаи за дешифрирање за крајните клиенти.

3. Oracle база на податоци

Oracle бази на податоци се популарни во целиот свет. Овие сертификати ви овозможуваат да бидете специјалист за надгледување на базите на податоци. 4 уникатни сертификати се обвиткан во оваа вештина зона. Тие вклучуваат:

● Oracle база на податоци 12c: оваа сертификација им дава на DBA (администраторите на бази на податоци) способности кои се од витално значење и потребни за надгледување на базите на Oracle на секојдневната премиса. Тоа дополнително ги охрабрува да ги конфигурираат, ги подобрат и извршуваат формите за закрепнување и засилување. Специјалистите можат да ги спојат операциите со користење на бази на податоци за повеќејазични и подвижни прегради.

Oracle база на податоци 11g: сертификацијата дава способности кон умешен третман на безбедна, сигурна, податлива и економична Oracle база на податоци 11g, која може да се искористи за широк опсег на работни оптоварувања.

Облак на база на податоци: ова е поттикната сертификација идентификувана со администрацијата на Oracle бази на податоци.

Oracle Spatial 11g: сертификацијата дава инструкции и способности за испитување, воведување и администрирање на просторните податоци. Во денешно време, над 80% од информациите добиени од бизнис здружение може да се делегираат просторни информации.

Ораклските сертификати се доделуваат на различни нивоа, а соработникот е суштински. Други и поголеми количини се професионални мајстори, стручни и специјалистички нивоа. Треба да започнете од најслабото (партнерско) ниво. На повисоки сертификати ќе ви овозможи да ги надградите вашите способности, и исто така ќе ви ги пренесе повеќе значајни способности, учење и компензација.

Учење на курсот

Можете да се приклучат на Oracle онлајн универзитет кон консумирање на курсеви за сертификација на базата на податоци, додека постојат и други виртуелни институти кои врзани со Oracle и се потврдуваат за да ви дадат база на податоци и различни видови на Oracle сертификати исто така. Учителот возеше настава курсеви ќе гарантира дека ќе ги добиете сите учење и способности кои треба да се заврши водич на сертификати напор и во времето. Материјалите на курсот се дополнително достапни и треба да ги научите да ги одговорите на прашањата ефективно кога ќе се соочите со последниот број одговорен за проверка на сертификатот Oracle Database.

Со оглед на видот на базата на податоци за сертификација имате, ќе имаат потребните know-how кон администрацијата на Oracle бази на податоци. На Бази на податоци може да се искористи на помали, центрични и високи нивоа. Сертификатите и акредитивните писма ќе ја одобрат вашата експертиза и информации и потврдуваат дека се најсоодветни за развојот на професијата кога дополнително имате рацете и вистинско искуство. Сертификатите ќе им помогнат на компаниите без никаков напор да ги согледаат вашите способности и ќе ве направат веднаш да се постават.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!