блог

Добијте PMP сертификација во 2018 - белешки за студија, совети и ажурирање на испитот за PMP®.
29 ноември 2017

Најефективен метод за добивање ПМП сертификација во 2018 - белешки за студија, совети и PMP® испит за ажурирање

/
Испратено од

Добие ПМП сертификација во 2018 - Проект за управување со сертификација

Надевајќи се дека ќе ја подобрите вашата професија како експерт за управување со проекти, очекувате да добиете поставувања за способности на теренот и огнена истрага на центарот и зоните за учење за да ја подигнете саканата декларација. На шанса дека добивањето на вашиот проект менаџмент сертификација во 2018 е на највисоката точка на вашиот план за денот, тука е гнидав тврд ги земат gander на дел од работите кои ќе се промени во врска со испитите во следната година.

Ние едноставно треба да почнеме со ореви и завртки кои во овој момент треба да знаат сите

Кратко за PMP - нејзиното прво признание и барање беше во бизнисот за развој, каде што беа почувствувани подготвени професионалци во големи размери и помали размери со сите делови од проектот на здружението. Од тој момент, условот за развиените ПМП и денес, сите вложувања, вклучувајќи ја и ИТ областа, се потпираат на овие професионалци за администрирање на проект за негово ефикасно исполнување. Сертификацијата за PMP е прифатена од Институтот за проектен менаџмент.

Книгата - PMI отпушта водич PMBOK или Проект менаџмент книга на знаења за да се овозможи understudies на Аце пет централни територии - Иницирање, планирање, извршување, следење и контрола и затворање. Во рамките на овие општи класификации спаѓаат зони за учење кои еден конкурент го сфаќа степенот и управувањето со времето, трошоците, миксот на проектот, планот, квалитетот, средствата, преписката, опасноста, стекнувањето и партнерите.

Кликни тука за да ја преземете PMP проучување Водич

Тестот - Испитот кој е обележан на одбраните денови од годината во PMP гарантира, Прометнички тестирање се фокусира. Hopefuls треба да се појави за онлајн испити кои го тестираат нивното разбирање на зони за учење 10. Тестот се шири повеќе од 200 истраги кои тестираат хипотетички, корисни и природни капацитети на кандидат за надгледување на вистински ситуации.

Можете исто така да проверите: PMP Сертификација Институтот за обука во Gurgaon

ПРОМЕНИ ЗА ИСПИТУВАЊЕ НА ПЕРСПЕКТИВНА ПЕРСПЕКТИ ВО 2018

PMI со намера да го задржи сертификатот применливо и неговите практики и доаѓаат, PMPBOK и примерот на испит ќе ги одразуваат постојните практики. Постои зуи за прогресиите, за испитот да се закачи на 26 Март, 2018 и потоа. Во случај кога размислувате според старата организација, претпазливо е да се покажете за PMP испитите пред горенаведениот датум. Бидете како што може, откако ќе го пропуштите датумот на доспевање, тука е еднаш во текот на PMP @ испит ажурирања.

Подобност PMP - Немаше прилагодување во квалификациите за сертификација на PMP за конкурентите кои бараат акредитација. Тоа зависи од инструкциите и учеството во оваа област. На шанса дека сте диплома (четири години или еднакви), во тој момент потребното искуство е 4500 часа на работа на возење и координирање на проекти. На исклучување шанса дека не сте дипломиран, не се фрустрирани, средно училиште сертификат или изборен степен очекува да имате 7500 часа на возење и координирање на проекти. Двете бараат инструкции за управување со проекти од не помалку од 35 часови, обезбедени од страна на PMI организација.

Апликација - Процедурата ќе остане непроменета во 2018. Треба да ја пополните рамката на апликацијата на страницата на PMI. Потврда за настава, а дополнително средба, се врши онлајн преку здружението.

PMBOK - PMI го ослободи 6th изданието на PMBOK. Основните промени во книгата и испитот се заговор тука:

- Додавање на дел со внимание од страна на главен проект на проектот. Способностите, способностите и искуството ќе ги разберат прашањата што се концентрираат на овој регион.

- Промена во име на два учење региони

 • Управувањето со времето сега ќе биде алудирано во распоредот за управување
 • Управување со човечките ресурси сега ќе се алудира како управување со ресурси
 • Во секој информативен регион се додадени четири нови области, а особено:

Клучни идеи

 • Модели и практики на зголемување
 • Местење контемплација
 • Контемплации за агилни и адаптивни средини

Планирање на испитот - Белешки од студијата и примери продолжуваат како и досега, и покрај новите зголемувања на PMBOK. Можете сами да го направите курсот PMP и да го искористите PMI сајт и онлајн испитување за да ги завршите контактните часови на 35. Другата алтернатива е да се вклучите во програмата за подготовка која ќе ви помогне со единиците за професионален развој или PDU. Искусни тренери ќе бидат таму за да ви овозможат да го разберете PMBOK, идеите на центарот и длабоко разбирање на информативните зони. Работи што треба да се запамтат при планирањето на испитот -

Побарајте помош ако разгледувате поединечно и се соочувате со проблеми со применетата луцидност. PMPs во рамките на Вашите здруженија или онлајн собирање помагаат за одличен пристап за изнаоѓање решенија за прашања.

Во случај да сте се приклучиле на некоја установа, немојте да бидете срамни да правите истраги, дури и оние кои се видливи. ПМП сертификати ве чини време, пари и напор за аранжманот - секоја неизвесност треба да се исчисти.

 • Поставете време надвор од вашиот суета возен ред за да размислите PMBOK
 • Внимателна дисциплина дава ветувачки резултати, па давај ги исмејувачките тестови, колку што можеш
 • На крајот, останете сигурни и среќни додека го давате испитот. Прифаќањето ќе ги поттикне лизгањето
 • Гаранција вашата психа и тело се освежува пред испит да се направи, како и може да се очекува.

PMP испит - Петнаесетминутен период е даден за да се оцени весникот, а потоа ќе добиете четири часа за да ги завршите истрагите на 200. Повеќето кандидати можат да го прегледаат документот за пет минути и да го искористат остатокот од минутите 10 за да направат белешки на лист хартија што им се дава на броењето. Бидете, како што може, продолжувајќи оваа обука ќе биде раздвоена. Бидете како што е можно, трчање против пишување белешки или "ум шут" како што се нарекува е дозволено во текот на остатокот од четири часа. Бидејќи PMP не дава негативни отпечатоци за погрешен одговор, не барате стрес во случај да најдете решение надвор од базата.

Резултатот - Оние кои го полагаат испитот заснован на хартија ќе ги добијат резултатите за четири дена, додека исходот на онлајн испитот се изговара во сплит секунда. Ќе добиете едно од трите нивоа:

 • Умешен
 • Умерено познато
 • Подолу е познат

Соочувајќи се со секојдневниот живот после ПМП сертификација - Можеби ќе добиете уште потешки отворени врати откако декларацијата ќе се добие заедно со работни достигнувања и подобри плати. Како главен менаџер на проектот, вие не само што ќе ја зголемите вредноста на вашето здружување со вашите надградени информации, ќе бидете подобро подготвени да ги надгледувате временските рокови и средства.

PMP ре-сертификација - Откако сте го стекнале ПМП сертификација, во редовни интервали ќе мора да стекнете 60 PDUs, за надополнување на сертификацијата.

Конечно, без разлика дали ќе одлучите за испит сега или по 26 Март, 2018, постои едно нешто што треба да биде јасно од Проектот за управување со Сертификација е нешто, но тешко да се постигне, се додека вие инвестирате притисок да учат и практикуваат .

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!