блог

Прашања и одговори за интервју за управување со проекти
12 јуни 2017

PMP сертифицирани професионални прашања за интервју

/
Испратено од

PMP сертифицирани професионални прашања за интервју

Интервју дадено со сигурност и сигурност е во вредност од злато. Без оглед на тоа дали сте карактеристична или ви е потребна некоја практика да преовладате во победувањето на вашата фантастична работа. Еве ги прашањата и одговорите на 14 за интервјуто за PMP сертифициран професионалец за да ги тестираат интервјуата во првиот обид.

Прашања и одговори за интервју за управување со проекти

Прашања за интервју со ПМП и нивните најдобри одговори:

1. Кажи ми нешто за тебе.

Започнете и завршете со професионална подготовка во првите редови на вашите мисли. Во моментот кога интервјуерот го поставува ова прашање, тие треба да сфатат што ве тера да мислите дека сте најдобри за оваа позиција, па им даде пристоен одговор. Обидете се да не го вклучите сопствениот живот во овој одговор, едноставно држете се до професионализам.

2. Каде сте работеле некое време од неодамна?

Вашата минато работна историја во врска со подготовката на афирмацијата на PMP. Кажете ги вашите вистински достигнувања и сите признанија. Исто така велат на кој начин ќе слетување на оваа позиција ќе ви овозможи да напредувате во вашата желба.

3. Дали имате ангажман во оваа професија?

Биди јасен со овој одговор. Последователните прашања би можеле да бидат во врска со територијата на теренот на работа со која сте се занимавале и сите појави кои покажаа многу основни.

4. Какви предизвици се надевате да се справите со овој потфат?

Во однос на вашите минати средби, вашиот одговор треба да вклучи мешавина на реализирани лекции и што би сакале да ги пренесете на новата фирма.

5. Каде се гледате себеси во 5 години?

Во контекст на вашата афирмација на администрацијата, вие веројатно ќе треба да работите во организацијата и да му овозможите да постигнете уште еден чекор напред.

6. Зошто си го напуштил последното вработување?

Барате подобро отворени врати или можност да работам некаде на друго место. Разговараат за тоа како подигањето на PMP подготовка има направено вашата можност за работа во оваа организација подобро.

7. Кое е највпечатливото достигнување?

Зборувајте за вашите достигнувања, обврски и групна култура во детали, и како тоа профитираше на вложување и организација во сите.

8. Што би можеле да очекуваме од вас во почетните 90 денови?

Постави забележителен звучен одговор каде што можете да го поставите вашиот PMP подготвувајќи се да ги искористи за да ги донесе најдобрите резултати.

9. Кои се вашите плати желби?

Подгответе се однапред и дајте им претпоставка дека е свесна за вашата способност, особено со оглед на акредитацијата за вложување на вложување.

10. Дали е вистина дека сте соработник?

Вашите испитаници треба да знаат дали можете да работите со нивната квалификувана група и ако е од витално значење, да ги подготвите другите.

11. Дали сте направиле било какви обврски на полето на вложување администрација?

Во случај да сте го заштитиле случајот што повторно се замислил да ја прошири администрацијата во бизнисот, да го едуцира разузнавачот за тоа и да дозволи контра-прашања.

12. Зошто да не одбереш?

Дискутирајте што влегува во вас во оваа организација и она што го донесувате до нив.

13. Како може да ги победите професионалните пречки пред тоа?

Испитај ги сите пречки на работа со кои сте се соочиле во врска со клиентот или како се занимаваа со хаотични околности во вложување.

14. Ќе работите под тежина?

На шанса дека администрацијата на анксиозност е твоја работа, во тој момент откријте им како го одржувате многуте темперамент под присилни ситуации.

Види исто така:ПМП сертификација кариера можности

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!