блог

11 април 2017

Што е управување со квалитетот на проектот?

Управување со квалитетот на проектот:Сегашната администрација за квалитет и вложувањето се интегрални. И двајцата ја истакнуваат лојалноста на потрошувачите и фундаменталното убедување дека квалитетот поттикнува лојалност на потрошувачите. Основната цел за квалитетна администрација е да се осигура дека потфатот ги решава проблемите што првично ги направил за да се исполнат - ништо повеќе, ништо помалку. На крајот од денот, за да гарантирате квалитет, треба да ги решавате проблемите на партнерот.

Составот или надминувањето на предусловите, во секој случај, не е дел од вложување на квалитетот на вложување. Како што е наведено во Водич за Тело за управување со проекти (PMBOK® Guide), квалитетот е "степенот до кој распоредот на вродените атрибути ги задоволуваат потребите".

Администраторот на вложување и групата за управување со вложување имаат исклучителна обврска да го прилагодат квалитетот и одделението (класа или ранг назначен за предмети или администрации кои ги имаат истите практични, но сепак уникатни специјализирани атрибути). Оваа обврска гарантира задоволување на квалитетот.

Ова значи дека може да биде разбирливо и разумно да се има квалитетна ставка од втората ставка, но никогаш не е достојна да има елемент со низок квалитет.

Управување со квалитетот на проектот

Кон почетокот на проектот, потребите се решаваат со партнерите. Овие предуслови се претвораат во основање за работата на потфатот. Од тој момент напред, вработувањето на вложување на претприемачот е да гарантира дека работата е завршена без дополнителни ставки. Квалитетот не е давање на клиент дополнителни предмети или завршување на дополнителна работа. Мислата за дополнителни елементи е често во светлината на потенцијално неточен впечаток за тоа што му верувате на потребите на клиентот. Овие дополнителни елементи вклучуваат време, можни трошоци и различни ефекти за вложување, но генерално не доведуваат до зголемена лојалност на потрошувачите.

Проширување на администрацијата за квалитет се состои од три значајни процедури:

 • Наредете администрација за квалитет: признавање на квалитетни потреби и мерачи за вложување и точка.
 • Изведете квалитетна афирмација: оценувајќи ги предусловите за квалитет и резултатите од контролата на квалитетот за да гарантираат модели за квалитет на монтирање.
 • Квалитет на контрола: проверка и евидентирање на последиците од вежбите за квалитет за да се оцени извршувањето и да се предложат фундаментални промени.

Значењето на квалитетот е од фундаментално значење за разбирање на овие три постапки. За да имате капацитет да го карактеризираат квалитетот, треба да бидете јасни за значењето на придружните услови:

 • Валидација: потврда дека предметот ги задоволува поставените потреби
 • Потврда: конзистентност со предуслови
 • Прецизност: повторливи мерки на тесен собир
 • Прецизност: блискост на мерката со вистинското почитување
 • Еластичност: опсег на задоволителни резултати

Процесот на уредување на управувањето со квалитетот на проектот ги решава критериумите за квалитет кои се материјални за потфатот и замислуваат пристап за нивно исполнување. Целта е да се направи квалитетна администрација за која извештаи придружува:

 • Начинот на кој групата ќе ја изврши стратегијата за квалитет
 • Начинот на кој квалитетот на двете вложување и на предметот ќе бидат загарантирани во услови на вложување
 • Средствата потребни за да се гарантира квалитетот
 • Дополнителните вежби се важни за да се направи квалитетен аранжман

Разликувањето на овие работи може да ги задолжи ажурирањата на план за управување со вложување или календар, што го нагласува начинот на унапредување на аранжманот и вложувањето.

Аранжманот, како различни делови направени во склоп на фазата на уредување, е составен од вложување администратор со придонес од партнери. Кога се подготвувате за квалитет на вложување преземете по корпоративните аранжмани за квалитет кои се поставени. Во случај да не постои корпоративен аранжман за квалитет, групата за вложување треба да направи една за вложување. Групата за вложување можеби ќе треба да го прилагоди тековниот пристап за подобро да одговараат на начинот на вложување.

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!