блог

Водич за сертификација на Red Hat
20 март 2018

Водич за сертификација на Red Hat

Водич за почетници за сертификација на Red Hat

Red Hat, еминентно име во ИТ лентите, нуди различен обем на курсот за виртуелизација, складирање, базирани на облак и сопствен посебен оперативен систем базиран на софтвер со отворен код. Овие сертификати имаат најекстремна критичност што може да се заклучи од нивните огромни и различни апликации.

Во моментов, над 90% од Fortune 500 организациите ги ценат моментите на оваа интензивна програма со отворен код. Високата употреба ја потврдува и вредноста на сертификацијата Red Hat. Сертифицираните експерти од Red Hat се бараат и се ангажираат од страна на чудовишните организации за неколку секунди.

Во случај дека овие мерења и податоци поврзани со кариерата го проширија вашиот ентузијазам за размислување за овие сертификати? Нашиот водич може да помогне: 

Водич за сертификација на Red Hat

Оваа престижна сертификација, Red Hat, се појави единствена поговорка за полесно подобрување на администрацијата и развојот на системот. Овие сертификати се фундаментално наменети за да одговараат на профилите на надгледувачот на системот, претпријатието дизајнери, инженери и архитектури. Таа дополнително е насочена кон виртуелизација администрација, кои се главно корисни во ИТ фондација и преземање на релевантни водич на RHEL (Red Hat Enterprise Linux) дисеминација. За да ги претстави апликантите најекстремниот авторитет во користењето на RHEL, сертификацијата бара интензивно вистинско вклучување во уредите и процедурите на Red Hat. Основи како иновативни технолошки решенија се осигуруваат дека апликантите набавуваат најмалку практично разбирање за оригиналните предмети на Red Hat.

Името на брендот ја признава официјалната проверка на автентичност на Red Hat откако апликантот ќе ја исчисти програмата за сертификација и ќе го заврши основното практично разбирање на предметите Red Hat. За да измислите летачки нијанси во испитувањето, внимателно се подготвува внимателна подготовка за Red Hat.

По плодното исполнување на Red Hat сертификација, ќе завршите да бидете сертифициран Red Hat. Настрана од изобилство отвори и неверојатно пласнење, ќе завршите да бидете почитуван поединец од групата луѓе на Red Hat, група позната по своите остроумни личности. Сертификатот на Red Hat Linux од доверлива организација може да ви понуди на сите вас.

#1. Сертификати за Red Hat инженер, администратор и архитект

Итноста на инженерите на Red Hat, претседателите и архитекти се високи во споредба со некои други профили. Гледајќи ваква жалба, организацијата има прилагодено направени прогресија на сертификати, особено посветени на овие експерти како што беа. Идентификацијата на "Red Hat Certified" умешност може да биде спакувана од систем администраторите, архитекти, администратори за виртуелизација, инженери и JBoss администратор, и така натаму., Со донесување на значајни сертификати. Исто така, ќе ги собереш на ред на ред во Red Hat вложување Линус критичко размислување и дијагностика премногу.

#2. Ред Хет сертифициран систем администратор или RHCSA

Се предлага да се даде афирмација на остварените Администратори, кои можат да снимаат во Red Hat добро. Покрај тоа, тоа се смета за почетен потег кон добивање на Red Hat сертифициран инженер, бидејќи тоа е од суштинско значење да седат во RHCE испит. EX200, што е 150-минутен испит, е потребно за да ве натерате RHCSA.

Поради тоа што администрацијата на Виндоус ја прави вашата кариера, претпочитаните алтернативи се Административни I (RH124) и II (RH134) сертификати. Потоа, пак, конкурентите на администрацијата на Линукс треба да го преземат RH199 односно курсот за брза песна.

#3. Сертифициран инженер на Red Hat (RHCE)

Не постои ограничување на знаењето и сеќавањето на слична вистина, се појави сертификатот Red Hat Certified Engineer или RHCE. Тоа е фундаментално направено за ветераните на системските менаџери и администраторите. За да го подигнете овој сертификат, мора да имате сертификат за RHCSA. RHCE, подготвувајќи се од претпоставената организација, е целосно во согласност со вашиот распоред на пред-поседуваните способности. Во случај да сте глава на Windows со средба со Линукс, тогаш курсевите на Red Hat System Administration I и II се вистински избор за вас.

Потоа повторно, главата на Линукс / UNIX со работа во текот на една година може да оди за RHCSA за брза песна или RH199 и курсеви за Red Hat System Administration III или RH254.

За да бидете сертифициран RHCE умешен, треба да го направите преку 3.5 часот на Linux 7 базиран RHCE испит чиј испит код е EX300. Сеопфатна лабораториска подготовка од доверливото име како Koenig аранжман ќе помогне да се расчисти сертификациониот испит во еден процес.

#4. Сертифициран архитект на Red Hat

Издвоен меѓу најпознатите и значајни сертификати за Red Hat е сертификација RHCA. Гледајќи ја најекстремната соодветност и барања, редовно се нарекува сертификација на апекс во единицата Red Hat. RHCE или RHCJD е пред-потреби на оваа сертификација.

Натпреварувачите можат да изберат помеѓу придружните класи, додека одат за RHCA:

  • Проценка на центарот
  • DevOps
  • Пријава за развој
  • Платформа за апликација
  • Облак

#5. Сертификати за програмери на Red Hat Developer и апликации

Посветени на JBoss Enterprise Middleware Application Platform експерти, оваа сертификација доаѓа во два асортима:

  • За JBoss Developer - RHCJD
  • За JBoss Администратор - RHCJA

Луѓето кои ќе работат во апликациите на Java Enterprise Edition (JEE) може да одат за сертификација RHCJD. Потоа повторно, поединците кои имаат мајсторство во воведување и надгледување на Red Hat JBoss Enterprise Application можат да одат за сертификација RHCJA.

#6. Ред Хет Облак и Виртуелизација Администратор Сертификати

За облаковите иновации, здружението нуди сертификат за виртуелизација, заедно со сертификатот за облак. Експертите кои имаат интензивно учење и знаење поврзани со користење на виртуелизација инфраструктури, домаќини и посетители кои користат Red Hat Enterprise виртуелизација може да одат за оваа сертификација.

Работа со задачи и кариери поврзани со Red Hat

Како што само информиравме дека сите возења на Fortune 500 организации преку напредокот на Red Hat и софтвер со отворен код, не постои самрак за експертите сертифицирани од Red Hat. Менаџерите на Red Hat System и Линукс системските инженери се најстариот стандарден профил на активност за експертите на Red Hat.

Циркулацијата на Red Hat Linux е прогресивна иновација и сè поголем број организации се решаваат за ова. Наполнет со учење на иницијатори на интернет за мали компјутерски системи (ISCSI), дизајн на статични курсеви и системски администрации, на пример, протокол за пренос на датотеки (FTP), инженер на системот Red Hat Linux е основа на здружението. Тие се многу вешти за да ги пренесат предлозите за иновации на RHEL во прашање на моменти. Организациите размислуваат за нив како нивна најзаслужен ресурс.

На овој начин, одберете денес за сертификација на Red Hat Linux и бидете дел од таква напредна група.

Redhat обука

In Just 5 Days
Запиши се сега

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!