блог

четкање вашите вештини со црвени шапка курсеви
28 декември 2017

36 Најдобри курсеви за обука на Red Hat за да ги проширите своите вештини

/
Испратено од

Содржина

Red Hat сертифициран партнер за обука

Групата на луѓе со сертифицирана обука на Red Hat (RHCTP) им помага на соучесниците на предметот Red Hat и клиентите извршуваат креативни, солидни аранжмани кои пренесуваат вистинско почитување. На RHCTP секогаш се задржи способност базен на Red Hat подготвени и обезбеди поединци што е звук спој на wannabe искусни експерти. Постои огромен капацитет на способности кои постојано им е потребна да влезат или да ги постават своите ингеренции во просторот за иновации со отворен код кој е совладан од Red Hat афирмираната работна сила. Групата RHCTP луѓе зема по образовните модули на Red Hat подвлекува квалитети додека дава подготвување одговори за крајните клиенти. Групата RHCTP луѓе работи со Red Hat за да ги пренесе виталните, долгорочни, приспособливи одговори за задоволување на клиентските ИТ потреби.

Иновативни технолошки решенија е сертифициран партнер за обука на Red Hat. Иновативните технолошки решенија (Red Hat Training Partner) нудат сертифицирани курсеви за обука на Red Hat онлајн / исклучени во 9 единствени области во Индија: Бангалор, Ченнаи, Делхи, Гургаон, Хајдерабад, Калкута, Мумбаи, Ноида и Пуна.

36 Најдобра Redet Hat Cetified Курсеви за обука

Без разлика дали го преуредувате вашето мајсторство или градите сјајни нови способности, ова е местото каде што сè започнува. Ace клучните упатства за Red Hat Enterprise Linux, Red Hat JBoss® Middleware, Red Hat OpenStack® платформата, а тоа е само врвот на ледениот брег.

Провери нашата целосна преглед на Red Hat сертифициран курсеви за обука и да откриете на курсот што работи за вас.

1. Црвена шапка - RHCSA на RHEL 7

Red Hat ја поттикнува секоја можност за RHCSA да размисли за преземање барем една од неговите официјални наставни часови за да се подготви. Учеството во овие часови не е потребно, а може да се земе само испит. Бројни ефективни конкуренти кои дошле на часовите од сега имаат значајни способности и информации известуваат дека класата имаше конструктивен исход за нив.

2. Црвена шапка - RHCE на RHEL 7

За да се набави RHCE акредитив, исто така треба да се помине испит на Red Hat Certified System Administrator (RHCSA). Некој може да се пријави и да го полага испитот за RHCE, без претходно да го положи испитот RHCSA, но потврдата на RHCE нема да биде издадена додека обете кандидати не ги заработи конкурентот. Доколку се надева дека сеуште не ја заработи RHCSA, Red Hat ќе го задржи рекордот на RHCE на натпреварувачот и ќе го додаде тој рекорд до RHCSA рекорд на кандидатите откако ќе се заработи на подоцнежен датум.

Red Hat ја поддржува секоја можност за RHCE да размисли за преземање барем една од неговите официјални наставни часови за планирање. Учеството во овие часови не е потребно, а може да се земе само испит. Бројни ефективни кандидати кои доаѓаат на часовите од сега имаат великодушни способности и учење извештај дека класата имаше корисен исход за нив.

3. Решавање на ефикасноста на претпријатието Red Hat

Red Hat го овластува секој кандидат за испитот за експертско следење на изведбата на Red Hat Enterprise (EX442) за да размисли за преземање на Сертификатот за експертиза на Red Hat во изведбата за изведба на изведбата (RH442). Учеството во оваа класа не е потребно, па може да се земе само испит. Бројни плодни натпреварувачи кои дојдоа на часовите од сега имаат значителни способности и информации објавија дека класата имаше конструктивен исход за нив.

4. Redhat JBoss апликација администрација I

Искуството е најдобра подготвеност за испитот. Биди како што може, дури и искусни поединци тука и таму имаат дупки во својот увид, така што Red Hat дава можност за RHCJA да размисли за преземање на JB248 JBoss за администраторите што ги разбирам. Овој курс претставува точка и може да биде остварлива додаток на ангажманот и важен водич за подготвеност за испитот.

5. Црвена шапка JBoss апликација администрација II

Red Hat пропишува дека кандидати добиваат Red Hat сертифициран систем администратор (RHCSA) или Red Hat сертифициран инженер (RHCE) пред да настојуваат на овој испит, но сепак, не е потребно. Сфаќањето на идеите на центарот во Java Enterprise Edition е корисно, меѓутоа, конкурентите не треба да бидат инженери, ниту пак овој испит вклучува напредување на апликации.

За да ви помогнеме да се постави, дестинациите за испити ги нагласуваат зони за завеси што можете да ги надевате да ги видите опфатени во испитот. Овие дестинации се однесуваат и на JBoss EAP 7.

6. Курс за брза песна RHCSA (RH199)

Таа комбинира администрација на Red Hat System I и II со брз чекор RHCSA Rapid Track разбира (RH199) идентификува со Red Hat® Enterprise Linux®7 и е наменета за разграничувања кои од сега имаат голема вмешаност со организацијата Линукс. Курсот ги истражува резултатите опфатени со Red Hat System Administration I (RH124) и II (RH134) со забрзано темпо.

За реализирање на очигледно материјали, подредените треба да бидат подготвени да го полагаат испитот за сертифициран систем на Red Hat Certified System (RHCSA).

Забележете: Овој курс се проширува на тековното сфаќање на разумноста на рамноправна организација базирана на линиски линии. Understudies треба да имаат капацитет за извршување на редовни покани со користење на школка, работа со основни избори за плаќање, и да стигнете до man страници за понуда помош. Understudies без овие информации недвосмислено се повикуваат да ја преземат администрацијата на Red Hat System Administration I (RH124) и II (RH134).

7. Администрација на црвена шапка OpenStack Administration (CL210)

Воведување, уредување и одржување на дистрибуирано компјутерско опкружување со користење на Red Hat OpenStack платформа. Овој курс покажува рамка глави како да се изврши дистрибуирана компјутерска околина која користи Red Hat® OpenStack® платформа, вклучувајќи воспоставување, подесување и поддршка.

Овој курс исто така може да ви помогне да се подготвите за Red Hat сертифициран систем администратор во Red Hat OpenStack испит (EX210).

Овој курс зависи од Red Hat OpenStack платформа 8.

Администрацијата на Red Hat OpenStack II (CL210), исто така, ќе го започне овој потег од управувањето со OpenStack користејќи го Horizon за користење на поврзаниот ред на линијата за нарачка. Испитните вештини опфатени со курсот вклучуваат: организирање на Red Hat OpenStack платформа со користење на OpenStack Директор, надгледување на клиенти, вложувања, вкусови, делови, слики, администрација на системи и квадратни складирање, компјутеризација (проширување и намалување) и изработка на модифицирана слика.

8. Ред Хет CloudForms Хибриден Облак менаџмент

Сфатете како да се претстават основните аранжмани и поставувањето на CloudForms на Red Hat. Red Hat CloudForms Хибридната Cloud Management ви покажува како да се претстави основниот дизајн и подесување на CloudForms на Red Hat.

Сертификатот за експертиза на Red Hat® во хибридната облак менаџмент е испитот врз основа на извршување. Луѓето кои се здобиваат со сертификат за експертиза на Red Hat во хибридната облак менаџмент покажаа способности и учење да испрати и да се справат со фондација за виртуелизација со користење на Red Hat CloudForms.

  • Носителите на сертификатот за стручност во хибридната облак менаџмент можат да ги играат придружните задачи:
  • Пренеси го црвениот хет CloudForms
  • Дизајн на Red Hat CloudForms за поврзување со најмалку еден добавувач на виртуелизација
  • Користете CloudForms на Red Hat за извршување на административни задачи за виртуелни рамки

9. Администратор на систем за црвена шапка III

Проширете го вашиот капацитет за контрола на рамки за Linux и подгответе се за вашиот испитен сертификат Red Hat Certified Engineer (RHCE).

Red Hat® System Administration III (RH254), идентификуван со Red Hat Enterprise Linux, ® 7, е наменет за искусни рамковни директори на Linux кои имаат потврда за сертифициран систем на Red Hat Certified System (RHCSA®) или еднакви способности и кои треба да го прошират својот капацитет за регулирање на Linux рамки на ниво на настојување.

Курсот е центриран околу испраќањето и надгледувањето на системските сервери во кои се чуваат услугите за домен на име (DNS), MariaDB, Apache HTTPD, Postfix SMTP nullclients, организираат нудење на записи во мрежен датотечен систем (NFS) и блок за серверски пораки (SMB), iSCSI иницијатори и цели , напреднаа организирање и подесувања на firewalld, како и користење на Bash школка скриптирање за роботизирање, дизајнирање и испитување на рамката. Преку адреси и практични лаборатории, заклучоците кои официјално ја добија потврдата на RHCSA ќе бидат претставени на сите способности опфатени со испитот RedHat Certified Engineer (RHCE) (EX300).

10. Red Hat Enterprise Clustering и чување на управување

Прегледајте и пренесете голема куп за пристапност. Концентрираниот, практичен Red Hat® High Availability Clustering (RH436) курс ја покажува администрацијата на складирање, додатокот за висока достапност на Red Hat и заедничката иновациска иновација која ја доделуваат Red Hat Global File System 2 (GFS2) и чување на снимки од Red Hat Gluster .

Направен за високи раководители на рамка за Linux®, овој 4-дневен курс недвосмислено ги нагласува лабораториските вежби. Ќе дознаете како да испратите и да ги надгледувате споделените капацитети и серверите кои им даваат длабоко пристапни административни системи на основните обиди на животната средина.

Овој курс исто така ви помага да планирате за Сертификатот за експертиза на Red Hat во испитен кластеринг со висока достапност (EX436).

11. Ред Хет претпријатие распоредување и системи за управување (RH401)

Дознајте како да се воведе Red Hat Satellite сервер и да го искористите за испраќање и надгледување на рамки. Red Hat® Enterprise Deployment и Systems Management ги истражува идеите и техниките од витално значење за плодна експанзивна организација и администрација на Red Hat Enterprise Linux® рамки.

Овој курс е на Red Hat Satellite 5.

Understudies ќе дознаам како да се воведе и користи Red Hat Satellite сервер со подобрени привилегии одговарање за да се пренесат и да ги надгледуваат рамките. Пред крајот на овој курс, програмите ќе имаат произведено свои посебни пакети на RPM и ќе ја искористат Subversion за да ги надгледуваат промените во евиденцијата. Овој курс исто така може да ви помогне да планирате за сертификат за експертиза на Red Hat во распоредувањето и системите за управување (EX401) испит.

12. Ред Хет Сателитски 6 администрација (RH403)

Дознајте како да се воведе Red Hat Satellite 6

Администрација на Red Hat Satellite 6 (RH403) е лабораториски курс кој ги истражува идеите и техниките важни за плодна администрација на Red Hat® Enterprise Linux® рамки. Членови на курсот ќе дознаат како да се воведе Red Hat Satellite 6 на сервер и да го населат со програмски снопови.

Овој курс зависи од Red Hat Enterprise Linux 7 и Red Hat Satellite 6.

Understudies ќе користат сателитска мрежа на Red Hat за да се справат со животниот циклус за подобрување на производот на претплатничкиот домаќин и неговиот дизајн и да дознаат како да се координира аранжманот со програмирањето и администрацијата за подесување на куклите по испраќањето.

13. Виртуелизација на Enterprise Enterprise

Добијте што е потребно за испраќање и надгледување на виртуелни ситуации. Виртуелизација на Red Hat Virtualization (RH318) им дава инструкции на искусни рамковни претседатели како да ги искористат компонентите за виртуелизација на Red Hat® Enterprise Linux® надгледувани преку комплетот за виртуелизација на Red Hat.

Understudies ги добива способностите и информациите за визуелно создавање, испраќање, надгледување и преместување на виртуелни машини на Linux кои се олеснети за извршените Red Hat Virtualization Hypervisor хабови или Red Hat Enterprise Linux сервери кои користат Red Hat Virtualization Manager.

Овој курс исто така им помага на конкурентите да се подготват за испитот за администратори за виртуелизација на Red Hat (EX318), кој, ако биде усвоен, ги добива афирмацијата на Red Hat Certified Virtualization Administrator (RHCVA).

14. Ред Хет Ceph Архитектура и администрација

Дознајте како да управувате со Red Hat Ceph Storage и координирате со Red Hat OpenStack Platform. Архитектура и администрација на Red Hat® Ceph за складирање (CEPH125) е дел од аранжманот на новите технологии на курсеви од Red Hat Training. Овој петдневен курс е наменет за претседатели на капацитети или облак администратори кои треба да испратат Red Hat Ceph Storage во нивната генерација околина, а исто така и нивната OpenStack® околина.

Архитектура и администрација за складирање на Red Hat Ceph (CEPH125) е структурирана околу фрагментите на 3. Главниот фрагмент е внатрешна и надворешна перспектива на инженерството на Red Hat Ceph Storage и дава упатства за пренесување на Red Hat Ceph Storage, вклучувајќи го Cluster Storage Cluster, Ceph Object Gateway и Ceph Block Device. Вториот фрагмент се концентрира на секојдневните операции на купувањето на Ceph Storage заедно со некои основни стратегии за истражување и подесување кои капацитетите надгледувачи можат да ги користат за да дадат 24 × 7 пристапноста на рамката за капацитет. Третиот дел ја опфаќа координацијата на Кластерот за чување на Ceph со Glance и Cinder во платформата OpenStack Red Hat. Овој фрагмент дополнително го покрива дизајнирањето на Red Hat Ceph Storage како своп за Swift и го координира со Keystone.

15. Црвена шапка администрација на OpenStack I

Дознајте како да се воведат, дизајнираат, користат и продолжат Red Hat OpenStack платформата. Администрацијата на Red Hat OpenStack I (CL110) е наменета за рамковни глави кои предлагаат да се актуелизира дистрибуирана компјутерска околина која користи Red Hat OpenStack® платформа.

Овој курс зависи од Red Hat OpenStack платформа 8.

Овој курс ќе им даде инструкции за да се воведе доказ за идеја, да се организира, да се искористи и да се задржи Red Hat OpenStack платформата. Овој курс ги опфаќа централните администрации: личноста (Keystone), квадратното складирање (Cinder), сликата (Поглед), организацијата (Неутрон), фигурата и контролорот (Nova) и контролната табла (Хоризонт).

16. Црвена шапка Администрација на OpenStack II

Воведување, уредување и одржување на дистрибуирано компјутерско опкружување со користење на Red Hat OpenStack платформа. Овој курс покажува рамничарски надгледници како да се изврши дистрибуирана компјутерска околина која користи Red Hat® OpenStack® платформа, вклучувајќи воспоставување, подесување и одржување.

Овој курс исто така може да ви помогне да се подготвите за Red Hat сертифициран систем администратор во Red Hat OpenStack испит (EX210).

Овој курс зависи од Red Hat OpenStack платформа 8.

Red Hat OpenStack Administration II (CL210), исто така, ќе го започне овој потег од управувањето со OpenStack користејќи Horizon за да го искористи поврзувачкиот линиски интерфејс. Истражувачки вештини опфатени во курсот вклучуваат: дизајн Red Hat OpenStack платформа со користење на OpenStack директор, надгледување на клиентите, вложувања, вкусови, делови, слики, администрација на системи и квадратни складирање, компјутеризација (проширување и намалување) и изградба на tweaked слика.

17. Хибридна Облачна администрација на CloudForms

Сфатете како да се изведува основниот дизајн и поставувањето на CloudForms на Red Hat. Хибридната Област Администрација на Red Hat CloudForms (CL216) ви покажува како да дизајнирате и искористите CloudForms на Red Hat.

Understudies ќе дознаат како да играат основниот дизајн на CloudForms, вклучуваат Red Hat Enterprise виртуелизација, извршување на проверки и конзистентни аранжмани, аранжман виртуелни машини (VMs) и доставување на различни извештаи.

18. Хибридни Облак операции на CloudForms

Дознајте како да ги искористите уредите за увид во Red Hat CloudForms. Хибридните Cloud Operations (CL218) на Red Hat CloudForms ви покажуваат како да ги користите уредите за увид на Red Hat CloudForms. Understudies ќе дознаам како да се кандидира за механизација нагласува, се постави мерни способности, уредување на пописот и придобивките, и дизајн аларми.

19. Apache Qpid пораки со Red Hat Enterprise Linux OpenStack платформа

Изврши Apache Qpid како самостојна корист или како компонента на Red Hat Enterprise Linux OpenStack платформата. Apache Qpid Messaging со Red Hat® Enterprise Linux® OpenStack®Platform (CL314) е за раководители, надгледувачи на облаци и администратори на облак кои планираат да го актуализираат Apache Qpid како самостојна корист или како компонента на Red Hat Enterprise Linux OpenStack платформата.

20. RabbitMQ пораки со OpenStack Platform

Актуализирајте го RabbitMQ како самостојна корист или како компонента на Red Hat OpenStack Platform.

Овој курс е наменет за рамковни претседатели, облачни директори и администратори на облак кои значи да се изврши RabbitMQ како самостојна корист или како компонента на Red Hat OpenStack Platform.

RabbitMQ пораки со Red Hat OpenStack платформата е дел од зголемувањето на иновативниот распоред на курсеви од Red Hat Training. Рајзинг иновации курсеви се потенцира и корисноста центриран и се насочени како водени лаборатории.

21. Висока достапност со платформа на OpenStack Red Hat

Побарајте повеќе за елементите и уредите со висока пристапност на Red Hat OpenStack платформата.

Висока достапност за Red Hat® OpenStack® Platform (CL332) е за рамковните директори и администраторите за облак кои сакаат голема пристапност за Red Hat OpenStack Platform. Овој курс дава подлабок пад во компонентите и уредите со висока пристапност од нашиот курс Red Hat OpenStack Administration (CL210).

Овој курс ги користи највисоките ресурси за отворен код и достапните аранжмани за пристапност и дава далекусежен план за да ги поврзе со Red Hat OpenStack платформата. Understudies ќе изврши секоја администрација на многу пристапен начин и ќе ги тестира ситуации на откажување. Understudies ќе користат Pacemaker, Corosync, CMAN инструменти и HAProxy за извршување на групи и други уреди со висока пристапност.

22. Ред Хет JBoss Enterprise Application Development I

Направете, тестирајте и држете Java EE пријатни апликации од почеток до крај

Предложени за Java ™ дизајнери од средно ниво, JBoss® Enterprise Application Development (JB225) ги запознава структурите, деталите и програмските интерфејси (API) на Java EE 6.

Направете, тестирајте, следете ги апликациите во согласност со Java EE

Дознајте како да направите, да ги тестирате и да продолжите Java EE-пријатни апликации од почеток до крај со користење на Red Hat® JBoss Developer Studio базиран на Eclipse.

Направете целосно корисна преземање Java апликација

Досегашните адреси и широкиот случај на користење, практичните лаборатории ќе ве запознаат со напредувањето на големите бизнис апликации со користење на Red Hat JBoss Enterprise Application Platform 6, Contexts and Dependency I, Arquillian, JBoss Hibernate, RESTEasy, HornetQ и други поврзани достигнувања за комплетно практична инвестиција Јава апликација.

Изработка на вкупно, multitier потфат апликација

Сфатете како да направите целосна, мултитиерска апликација која ќе го нагласи JavaServer Faces (JSF) 2 онлајн предниот крај, Java API за Слободен Веб Услуги (JAX-RS) слој, Enterprise JavaBeans (EJB) слој и Java Persistence API (JPA) генијалност слој, користејќи најдобрите вежба конфигурација, кодирање и тестирање на системи.

23. Мониторинг со оперативната мрежа на Red Hat JBoss

Единствена точка на контрола за распоредување, управување и следење на вашата црвена шапка Jboss Enterprise Middleware производи, апликации и услуги.

Red Hat JBoss Operations Network, клучен дел од понудените надгледувања на Red Hat JBoss, дава работеше во администрација и проверка на способностите за успешно управување со поголемиот дел од вашите ситуации на апликација Red Hat JBoss, помагајќи ви да ја зголемите оперативната продуктивност, да ги намалите трошоците и да гарантирате позитивен искушение за вашите крајни клиенти.

Оперативната мрежа на Red Hat JBoss Operations, клучниот сегмент од надгледуваните понуди на Red Hat JBoss, дава работа во администрацијата и проверка на капацитетите за соодветно регулирање на поголемиот дел од вашите ситуации на апликација Red Hat JBoss, помагајќи ви да ја зголемите оперативната продуктивност, да ги намалите трошоците и да гарантирате позитивно искушение за вашите крајни клиенти.

24. Развој на SwitchYard со Red Hat JBoss Сервисот за осигурувачи

Развој на SwitchYard со Red Hat Сервисот за сервисирање на осигурувачи JBoss Works го претставува прегледот на JBoss сервисот за осигурувачи и како се вклопува SwitchYard во нејзините сегменти, прикажани со прикази на неколку сегменти обезбедени од SwitchYard кои ја рационализираат користа од користа, вклучувајќи JavaBean, Camel, Rules и Business Процес модел и нотација (BPMN). Ова е зафатено со портретирањето и употребата на бројни врати и врски кои им овозможуваат на инженерите да соработуваат помеѓу животната средина SwitchYard и "надворешниот свет". Примери за овие влезни точки / врски вклучуваат HTTP, SOAP, SQL, REST, informing (JMS), mail, а тоа е само врвот на ледениот брег. Следните теми го вклучуваат користењето на Валидатори и трансформации за да се интермерира содржината на пораките како што се курсеви преку комбинирана ситуација и дополнителни методи за тестирање / отстранување на проблеми. Безбедноста е покриена во различен дел од курсот.

25. Развивање на камила со црвена шапка JBoss осигурувач

Дознајте како да креирате, актуализирате, тестирате и испратете апликации базирани на вложување на комбинации (EIP) со користење Apache Camel.

Развојот на камили со Red Hat® JBoss® осигурувач (JB421) е практичен курс, базиран на лабораторија, кој на Java ™ дизајнерите и планерите им дава разбирање на Apache Camel и надградбите и уредите Red Hat нуди поддршка за напредување на камилите.

Напредок на камилите е сортирана околу:

  • Курсеви кои го карактеризираат групирањето или потокот на ракување низ најмалку еден процесор и крајните точки
  • Процесори кои ги поддржуваат триењето, дешифрирањето и менувањето на пораките во потопот на Камел.
  • Сегменти кои ги поттикнуваат правењето на крајните точки кои соработуваат со надворешниот свет за набавка и пренесување пораки.

26. Креирање апликации за работното процеси со JBoss BPM Suite со Red Hat

Дознајте како да се вклучите во процесот на ракување во деловните процеси во деловни апликации.

Креирање Workflow апликации со Red Hat® JBoss® BPM Suite (JB427) е за инженери и планери кои сакаат да ги консолидираат работните процеси во деловните апликации.

Преку практични лаборатории, разумен ќе ги преземе инженерството и елементите на Red Hat JBoss BPM Suite, есенцијална и погодна бизнис деловна демонстрација (BPMN 2.0) и усогласување на работниот процес во Java ™ SE и Java EE апликации. И покрај тоа што ќе направат апликации за работните процеси, подобрата ќе дознае како да се тестираат единиците и да ги испитаат оние апликации кои користат Red Hat JBoss Developer Studio. Understudies ќе дознаам како да испрати деловна процедура и да ја прикаже својата runtime држава.

27. Enterprise Bus Bus распоредување со Red Hat JBoss осигурувач

Вентил сервис Bus Bus распоредување со Red Hat JBoss Fuse Присутните ќе ги преземат вештините што се потребни за надгледување, испраќање и повторување на Red Hat JBoss Fuse и да се изградат идеи за бази на OSGi со користење компоненти на Red Hat JBoss Fuse, вклучувајќи: надгледува ... Види

28. Ред Хет JBoss A-MQ развој и распоредување

Воведување, организирање, надгледување и испраќање на OSGi-конзистентни апликации

Venture Service Bus (ESB) Распоредување со Red Hat® JBoss® Fuse е практичен курс кој им дава на System Administrators и Java ™ дизајнерите разбирање на Red Hat JBoss Fuse, индустриски прифатена циркулација на Apache ServiceMix.

Учесниците ќе ги преземат потребните способности за надгледување, испраќање и повторување на Red Hat JBoss Fuse и изградување на идеи за бази на OSGi со користење на елементи на Red Hat JBoss Fuse, вклучувајќи:

  • Управување со пакети
  • Администрација на сервери
  • Организација со помош на Fuse Fabric, Hawt.io и Red Hat JBoss Developer Studio

29. Црвена шапка JBoss Fuse Брза песна

Земете брза патека за надгледување на JBoss Fuse, JBoss AM-Q и Apache Camel

Red Hat® JBoss® Fuse Rapid Track (JB439) е 5-дневен курс кој им нуди на Java ™ програмерите, моделите и претседателите на "Red Hat JBoss Fuse" разбирање на Red Hat JBoss Fuse, Red Hat JBoss A-MQ (услуга за дилери на Java пораки ) и Apache Camel.

Преземете ги вештините што треба да ги креирате и да ги извршите претпријатијата за инкорпорација (EIP) користејќи Camel, и гледате како да ги пренесете EIP-овите во Red Hat JBoss Fuse - напор за корист (ESB) врз основа на Apache ServiceMix. Понатаму, дознајте како да се користи Red Hat JBoss A-MQ-информативна платформа во контекст на Apache Camel.

30. RedHat JBoss развој на податоци за виртуелизација

Дознајте како да моделирате извори на информации и виртуелни супстанции, на пример, табели, перспективи и системи.

Развојот на виртуелизација на Red Hat® JBoss® податоци покажува инженери на базата на податоци и надгледници како да моделираат извори на информации и виртуелни супстанции, на пример, табели, перспективи и стратегии. Преку рацете на лаборатории, understudies ќе дознаам како да ги испратите овие виртуелни елементи за JDBC и веб корист користење. Овој курс исто така може да им помогне на акредитацијата на конкурентите во нивното планирање за Сертификатот за експертиза на Red Hat во Виртуелизација на податоците (EX450).

31. RedHat JBoss развој на податоци мрежа

Дознајте како да воведат информативна матрица, да креирате резервна апликација, куп и безбедни продавници, а небото е граница од таму.

Црвениот Hat® JBoss® развој на податочната мрежа (JB453) се концентрира на уредување на резервите и контрола на делови од продавницата. Understudies ќе дознаат како да стигнат до продавници во библиотечни и далечински режими (групирани и не-групирани). Исто така, размислувањата ќе дознаат како да обезбедат рамки за информации, да кодираат кореспонденција на информатичката матрица и да ја ловат информативната мрежа.

32. Овластување правила со Redhat JBoss BRMS

Дознајте како да креатор и правила за тестирање користејќи го графичкиот интерфејс на Business Central.

Правилата за пишување со Red Hat® JBoss® BRMS (JB461) го запознаваат потполнувањето со моторите и сводот на Red Hat JBoss BRMS. Во овој курс, understudies дознаам како да креатор и тест правила користење на графички кориснички интерфејс на Бизнис Централна.

Овој курс зависи од Red Hat JBoss BRMS 6.

33. Имплементација со Redhat JBoss BRMS

Мешавина на правила за пишување (JB461) и правила за развој на правила со Red Hat JBoss BRMS (JB463).

Актуелизација со Red Hat® JBoss® BRMS ги консолидира содржините од Правилата за автори со Red Hat JBoss BRMS (JB461) и апликациите за развој на правила со Red Hat JBoss BRMS (JB463). Ги прикажува деловните испитувачи, управуваат со дизајнерите и инженерите на апликациите на Java ™, како да прават, тестираат, испитуваат и контролираат деловни правила.

Додипломците се дадени точка-точка, практични активности кои користат Red Hat JBoss Developer Studio и Red Hat JBoss BRMS кои се наменети да им дадат шанса на шансите да се направи и да го надгледуваат управувањето со бизнисот во ситуација на создавање. Овој курс исто така може да ви помогне да се подготвите за Сертификатот за експертиза на Red Hat во Управниот испит за бизнис правила (EX465).

34. Градење на Напредни апликации за Red Hat Enterprise Applications

Изградете ги вашите способности со практичен курс кој ги координира апликациите на предната и задната канцеларија

Градење на напредни апликации за Red Hat Enterprise (JB501) е парче од курсеви за инженери на Red Hat® JBoss®. Курсот зависи од контекстуалната анализа. Тоа е ескалиран, практичен курс, каде што покриеноста ги координира апликациите на предната и задната канцеларија.

Курсот зависи од контекстуалната анализа. Во аранжманот се користат неколку елементи на Red Hat Middleware, вклучувајќи ја Red Hat JBoss Data Grid, JBoss Enterprise Application Platform, Red Hat JBoss BPM Suite, Red Hat JBoss Fuse и Red Hat JBoss A-MQ. Поддршката ќе користи Java ™ EE 6, Java Persistence API (JPA), деловни форми, деловни правила, курсеви на Камел, складирање и поставување во смирувањето. Постојано, во структурни размени во однос на прегледот, како што работат кон последниот аранжман. Се потпираат на истражувања за претходно учење и основни способности во користените предмети.

35. Администрација за складирање на глувците на Red Globe

Испратете прилагодливо, многу лесно достапно складирање на опремата надвор од решетката и во облачни ситуации.

Овој курс е за високи раководители и менаџери за капацитет кои сакаат да испраќаат прилагодлив, исклучително достапен капацитет на опремата надвор од решетката и во облачните ситуации.

Овој курс зависи од складирањето на 3 на Red Hat Gluster.

Understudies ќе дознаам како да се воведат, организираат и одржуваат група на Red Hat Storage сервери. Курсот, исто така, ќе ги испита многу суштинските основни рамки на Интернет-запис (CIFS) и рамки за системски документи (NFS), кои користат Кластерирана тривијална база на податоци (CTDB), ги здружи рекордното и значителното складирање и гео-репликација. На крај, разгледувањата ќе дознаат за модулот Hadoop за чување на Red Hat, прегледи и гео-репликација.

Овој курс може да ви помогне да се подготвите за Сертификатот за експертиза на Red Hat во испитувањето за хибриден облак за складирање (EX236).

36. Red Hat OpenStack Administration III (CL310)

Дознајте како да пренесете, надгледувате и организирате капацитет и OpenStack.

Курсот на Red Hat OpenStack Administration III (CL310) дава широки практични подготовки за искусни рамковни надгледници за тоа како да ги искористат приспособените компоненти за складирање на Red Hat® Ceph Storage и административните способности на OpenStack® Neutron. Understudies ќе постават ситуација на Ceph и неговиот дизајн како заден крај за OpenStack, и да ги организираат и искористат погонските елементи на OpenStack Neutron.

Овој курс зависи од Red Hat OpenStack платформа 6.

Understudies ќе постават Ceph домен и нејзиниот аранжман како заден крај за OpenStack, и дизајнираат и ги користат погоните компоненти на OpenStack Neutron.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!