блог

Ред Хет ИТ Единствена најава (SSO) работи на Виртуелизација на Red Hat
10 февруари 2017

Ред Хет ИТ Единствена најава (SSO) работи на Виртуелизација на Red Hat

Red Hat е најдобро познат по Red Hat Enterprise Linux (RHEL) и за тоа што е пионер во возењето за подобрување на софтвер со отворен код. Поголемиот дел од времето, возводно вложувањата потоа стануваат значително елементи на Red Hat, кои даваат напор на полето на друго место во магацинот.

Red Hat Single Sign On (SSO) за да се добие срдечна и разновидна рамка за валидација за отворени веб-особини. Апликациите, како ДЗС на Red Hat, може јасно да се пренесат во асортиман на фази. Red Hat IT се одлучи да прифати половина и половина модел за праќање на облак за Red Hat SSO, како поголем дел од типичната активност за https://sso.redhat.com е приспособена од еден од нашите корпоративни центри за податоци. ДЗС и практично секоја друга апликација продолжува да работи на врвот на Виртуелизација на Red Hat.

Нашата приказна со креативни аранжмани на врвот на Red Hat Виртуализацијата се враќа кон средината на 2010 кога Red Hat IT целосно ја сфати Виртуелизација на Red Hat додека сè уште беше во пред-празнење алфа форми. Виртуелизација на Red Hat јасно се разви многу од таа точка напред, но сепак во своето срце, сеуште е камен силен иновативен KVM виртуелизација.

Како и повеќето вложувања, Red Hat работи неколку ко-наоѓаат центри за податоци. Овие организации одат од полици на 5-10 до огромен број квадратни стапки. Во секоја страница, ние работиме не помалку од една група на Виртуелизација на Red Hat (Data Center во говорот за виртуелизација на Red Hat). Ова се состои од хипервизори на RHEL и кластер на капацитет. Повеќе податоци за нашето испраќање може да се најдат на влезот на клиентот. Очигледно, варијантните броеви се сменија, како што сега работиме на мешавина од Red Hat Virtualization 3.6 и Red Hat Virtualization 4.0.

Во нашите основни дестинации за создавање, имаме два непогрешливи податоци центри за виртуелизација на Red Hat и административни центри. Овие користат различни фигури на текстури и кластери на капацитети. Секоја апликација има длабоко пристапни сегменти поделени во текот на двете, со надгледување на рамнотежата на рамнотежата, во динамички / динамички или динамичен / неутрален аранжман, зависно од апликацијата. На сметка на Red Hat SSO, базата на податоци на MariaDB есенцијално живее од едната страна, а жешкото чекање живее на спротивната страна. Ние се занимаваме со промена во текот на ова на динамички / динамички подесување користење Galera. Оригиналните центри за апликација на Red Hat SSO се пренесуваат динамички / динамички, со две хабови на секој центар за податоци за Виртуелизација на Red Hat. Активноста е прилагодена на оптоварувањето помеѓу сите RH SSO центри и тие продолжуваат со сесија со користење на бесконечно разбивање.

Движењето кое доаѓа на https://sso.redhat.com е прилагодено од страна на CDN и конечно обновено од страна на апликативните центри олеснети за Red Hat Virtualization или од класите на RH SSO кои ги имаме во AWS. Општо земено, активноста се сервира од нашите центри за податоци, бидејќи тие хабови се многу поперспективни. Откривме дека Виртуелизација на виртуелизација на Red Hat виртуелизација обично функционираат со пропорционална стапка со изложени метални рамки.

Предности на ИТ Ред Хет Единствена Виртуелизација

Предностите на Виртуелизација на Red Hat за RH SSO далеку го надминуваат само извршувањето на VM. Ние можеме брзо да аранжираме и депонираме виртуелни машини на сметка на интерфејсот на командната линија за виртуелизација (Red Hat Virtualization Interface) (CLI) и API. Всушност, во минатиот дел, можев да конструирам една цела нова колокација на еднакви делови на ден, поради "а за кружница", CLI за виртуелизација на Red Hat и со нашите апликации целосно купени.

Цврстината и извршувањето на иновациите на KVM, консолидирани со административната корисност и сигурноста на Виртуелизација на Red Hat, дозволуваат ИТ поделби, на пример, Red Hat IT, за да се разбере гаранцијата за брзо пренесување и инфраструктура, додека се трошат постоечките ресурси за опрема. Покрај тоа, https://sso.redhat.com влијае на целиот и отворен оџак на Red Hat, покажувајќи ја посветеноста на Red Hat на иновативниот проект со отворен код:

  • Red Hat Enterprise Linux
  • Виртуелизација на Red Hat
  • Red Hat JBoss Enterprise Application Platform
  • Ред Хет Сателит
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!