блог

сертификација
11 август 2017

RHCE сертификација - Како да се стане сертифициран инженер на Red Hat

/
Испратено од

Што е RHCE?

RHCE сертификација

Сертифициран инженер за Red Hat, RHCE сертификација е "предводник на сертификација" од Red Hat. Тоа е средно за да се унапреди сертифицирањето на нивото и може да биде обезбедено од администраторот на Red Hat Certified System Administrator (RHCSA) кој има додадена свест, знаење, вештини и способности потребни од висок администратор на системот за Red Hat Enterprise Linux® (RHEL ) системи. Сертификатот RHCSA е квалификација за влез на ниво на систем администратор. Можете да одите за RHCE откако сте обучени за RHSCA и сте заработиле вашата сертификација.

Ред Хет претпријатие нуди различни нивоа на програми за сертификација. RHCSA сертификација е една од најистакнатите сертификација од претпријатието Red Hat. Red Hat ги нуди своите испити за сертификација само по завршување на програмата за обука. Обуката е наменета за сите ИТ експерти во широк спектар на домени кои извршуваат клучни работни задачи на Линукс, вклучително и инсталација, создавање на мрежно поврзување, ракување со физичко складирање и есенцијално управување со безбедноста.

Како да добиете сертификат за сертифициран инженер за Red Hat?

Ако одлучивте да станете RHCE, треба да пребарувате на веб-сајтот на Red Hat за сертифициран соработник во близина во вашиот град. Потоа можете да се јавите на соодветните власти и да се запишете себеси за RHCSA. За расчистување на испитот за сертифициран инженер за Red Hat, треба да стекнете сознанија за сите теми од програмата за обука, како и други аспекти, како што е уредувањето на мрежните решенија. Соработникот за обука ќе ви обезбеди материјали за обука и курсеви за соодветните теми. Можете да одберете да се појави за испит за сертификација на Red Hat според претпочитаниот распоред. Тестовите се одржуваат на безбеден систем во правилно администриран центар за тестирање. Вие исто така може да се погледне на различни Red Hat тренинг алтернативи и во склопот планирање на вашиот испит сесии.

Што е RHCSA?

RHCSAе испит за испити на влез на ниво, кој поставува темели за кандидатите кои се стремат да станат експертски администратори на Линукс со воведување на клучните теории за командната линија и дополнителни алатки на ниво на проект. Овие теории потоа се прошируваат во администрацијата на Red Hat System II. За да се постигне сертификатот RHSCA, кандидатите треба да поминат EX200, лабораториски испит 2.5-час. Минималниот резултат за полагање на испитот е 70%.

Резиме на испитниот курс за RHCSA:

  1. Преглед на теориите на командната линија
  2. Насочување на физичкото складирање
  3. Дознај за инсталација и конфигурација на софтверски услуги и компоненти
  4. Поставете заштитен ѕид за пристап и мрежни конекции
  5. Административни и мониторинг процеси
  6. Обезбедување и контролирање на датотеки
  7. Управување со корисници и групи
  8. За да пристапите кон структурите за датотеки на Линукс
  9. Воспоставување и имплементирање на виртуелизирани системи
  10. Преоценување на датотеките на системскиот лог

Зошто треба да добиете сертификат за сертифициран инженер за Red Hat?

RHCSA е "влез на ниво" сертификација од суштинско значење за да стане сертифициран инженер Red Hat. Курсот за сертификација на RHCE е за инженери, систем администратори, администратори на апликации, виртуелизација и облак администратори и развивачи на претпријатија, кои имаат експертиза во спроведувањето на RHEL во нивната ИТ инфраструктура. Овој курс обезбедува основни вештини и гарантира дека кандидатите ќе бидат вешти во RHEL со инсистирање на испити за сертификација врз основа на перформанси. Расчистување на Испитот за сертификација на Red Hat дава можност професионалецот да допре до заедницата на Red Hat, да формира студиски групи; работат заедно на проекти и им пристапуваат на потенцијалните работодавци.

Додека некои сертифицирани испити бараат прашања со повеќекратно избор или пополнување-во-празно, во врска со одредени технологии, расчистувањето на било кој тест за Red Hat бара од вас да ги реализираат задачите во реално време со примена на експертиза Red Hat. Иако не постои пропишан предуслов за овој курс, секое претходно искуство во управувањето со оперативниот систем ќе биде исклучително корисно.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!