блог

13 февруари 2017

RHCSA испит Совети - Како да го положат RHCSA испит?

Совети за RHCSA испит

RHCSA е проценка на информациите и способностите на организациите на Red Hat Enterprise Linux системот каде што се надеваат на надежите за преземање на организацијата на системот. Откако ќе ја добиете сертификацијата, ќе бидете квалификувани да работите во ситуации на Red Hat Enterprise Linux. Едноставно напред и откријте неколку совети кои ќе ви помогнат во RHCSA сертификација испит.

RHCSA: Администратор на Red Hat сертифициран систем

Најнови совети за RHCSA испит

Вежба за беспрекорно: За да го положите испитот, практиката е неизбежна. Така е ситуацијата со RHCSA. Бидејќи ова е практичен испит, не можете да ги научите идеите од срце. Сега вклучете го компјутерот и почнете да работите со задачите во секој случај, едноставно после перфорирањето на упатствата. Тоа е императив да се признае она што навистина треба да се направи.

Време администрација: Испитот е навистина долготраен и можеби немате доволно време во близина. Бидете компонирани во вашата работа и обидете се најпрво да ги завршите најсложените задачи со цел да ја зголемите сигурноста. Потоа можете да одите за оние што сметате дека се проблематични. Имајте на ум дека настојувајќи ги прво да потрошат еден тон од вашето време на тој начин да бидете вознемирени.

Разбирање на целите: Ако сте остварен администратор, можете да откриете дел од дестинациите едноставни. Биди како што може, во однос на потешките, ја губи довербата. Имај го на ум испитот на ист број на специјалисти се фрлени во светлината на фактот дека тие запоставени да ги разберат целите.

Покријте ги сите области: Постојат широк асортиман на предмети вклучени во испитот и можеби нема да бидете запознаени со сè. Можеби уште долго време сте го пополниле како систем администратор, испитувачот на сертифициран систем на Red Hat испит бара повеќе. Администраторот обично се концентрира на предодредено број задачи и не може да има способност на териториите надвор од нивната најдалечна точка. Додека планирате за испит, барајте притисок за да ги покриете сите теми и да ги разберете најновите подобрувања.

Примарната загриженост е дека испитот не е толку едноставен колку што мислите. Доделбите ве обврзуваат да направите вистински задачи кои бараат исцрпно учење и способности. Така, зависат од општата практика за да се гарантира дека не ставате одредено растојание помеѓу субјектот.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!