блог

17 април 2017

Што е рутирање? - Дефиниција на рутирање | Вмрежување

Дефиниција за рутирање: Во мрежно поврзување, патот кон поместување на пакет на информации од изворот до целта. #Рутирање обично се врши од страна на посветен gadget наречен прекинувач. Рутирањето е клучна компонента на интернетот, бидејќи ги овластува пораките да одат почнувајќи од еден компјутер, потоа кон следниот и на долг рок да ја постигнат целта машина. Секој компјутер од средното лице врши рутирање со одење по пораката до следниот компјутер. Некои дел од оваа постапка вклучува анализа на таблет за рутирање одлучува на најдобар начин.

Рутирањето е често погрешно за премостување, кое игра компаративна функција. Клучната разлика меѓу двата е дека премостувањето се случува на пониско ниво и последователно е во поголема мера функција на опремата, иако рутирањето се случува во повисока количина каде што производниот сегмент е поважен. Уште повеќе, поради тоа што рутирањето се случува во поголема количина, може да изврши повеќе тежок преглед за да одлучи за идеален начин за пакетот.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!