блог

beb0547841be59784bd30d2094d94223
5 Јан 2017

Најневеројатните курсеви за обука за SAP ERP што некогаш ќе ги слушнете

/
Испратено од

САП е во фокусот на иновативните немири во денешницата. Пионер на пазарот во програмите за големи деловни апликации, SAP Training им помага на здруженијата да се борат против штетните влијанија од повеќеслојна природа, да произведуваат нови отворени врати за унапредување и развој и да останат пред опозицијата.

Дајте на работната сила информациите и способностите што ги имаат за да ја прошират силата на вашите аранжмани за SAP - со нашиот пакет курсеви за обука, инструкциски проекти и SAP сертификати. Направете сеопфатен аранжман за обука, вклучете ги крајните клиенти со живи, на интернет и преносливи курсеви - и конечно поддршка за програмирање и иновативност преку вашата асоцијација. најверојатно најневеројатен SAP курс за обука и сертификати се наведени подолу:

 • SAP SD (продажба и дистрибуција) обука и сертификација
 • SAP Project Systems (PS) обука и сертификација
 • Обука и сертификација на SAP бази
 • SAP Basic FICO обука и сертификација
 • SAP 01 Обука за обука и сертификација
 • SAP - PM обука и сертификација
 • SAP - MM обука и сертификација
 • SAP - HCM обука и сертификација
 • САП - Хана обука и сертификација
 • SAP - Advance FICO обука и сертификација
 • САП - ABAP обука и сертификација

SAP курсеви за обука и сертификација

1. SAP сертифицирана апликација соработник - продажба и дистрибуција, ERP 6.0 EhP6 обука

SAP ERP продажба и дистрибуција дава целосен одговор за управување со зделки за широк опсег на бизниси. Тоа е дел од модулот за координација што ги зајакнува вашите клиенти, почнувајќи од цитати, барање за баланс и оддалеченост кон полнење на клиентот. Тој е цврсто инкорпориран со утилитарните модули MM и PP. Тоа им овозможува на организациите да ја вклучат вредноста на клиентот, да ги проверат отворените барања и проценки и така натаму.

Опис

Сертификациониот испит за "шеми и дистрибуција, ERP 6.0 EhP6" проверува дали апликантот има учење на територијата на Управување со нарачки за експертскиот профил. Овој завет покажува дека конкурентот има фундаментално разбирање во овој експертски профил и може да го изврши ова учење во основа во проекти.

Белешки

 • За да се гарантира достигнување, SAP Training пропишува приклучување на курсеви за обука и практично вклучување за да го планирате вашиот испит за сертификација бидејќи истрагите ќе го тестираат вашиот капацитет да ги применат информациите што сте ги зеле во обуката.
 • Не ви е дозволено да користите никакви референтни материјали во услови на тест за сертификација (нема влез во онлајн документација или во која било SAP-рамка).

2. SAP сертифицирана апликација соработник - проект систем со SAP ERP 6.0 EHP4 обука

Опис

Овој тест за сертификација ги потврдува докажаните способности и клучните информации во опсегот на SAP ERP Project Systems. Тоа покажува дека натпреварувачот има пристоен општ осврт во овој специјализиран профил и може да го примени ова учење за сите намери и цели под водство на остварен советник. Оваа поддршка се проширува на фундаменталното учење земени од неспецифично искуство и способности околу себе. Тоа зависи од учењето акумулирано во основните курсеви и преработено од рамковната средба.

Белешки

 • За да се гарантира успехот, SAP Training пропишува консолидирање на курсеви за настава и практично разбирање за да се подготви за вашиот испит за сертификација, бидејќи истрагите ќе го тестираат вашиот капацитет да ги применат информациите што ги зедовте во обуката.
 • Не ви е дозволено да користите никакви референтни материјали во услови на тест за сертификација (нема влез во онлајн документација или во која било SAP-рамка).

3. Обука базирана на SAP

Аранжман на проекти од Middleware и инструменти кои ја даваат скриената база која ги поттикнува апликациите да се вклопуваат попречно преку работните рамки. SAP Basis вклучува RDBMS, GUI и клиент серверски инженеринг. Минатото интерфејс дел од Basis, тој дополнително ги инкорпорира таквите сегменти како информативен лексикон и дополнително клиент и рамковна организација. Просторијата е организација на рамката SAP. Тоа е малку Middleware што ја поврзува апликацијата со базата на податоци и работната рамка. Просторот е најчесто поврзан со интерфејсот на GUI со SAP.

4. SAP Basic FICO обука

Организирано добро наредено SAP FICO Обука од успешен наставник за побогати раце за знаење за учење. За секој час адреса има четири часа пракса. Финансии (FI) и контрола (CO).

FI ги вклучува обврските на доверителите, побарувањата за долг и општото досие, исто така, методологијата за објавување сметки, затворање книги, подготвување на монетарни објаснувања и извештај за средствата. Сметководство поврзани со пари и контрола се школуваат како еден курс во Научете SAP

5. SAP 01 апликација за обука

3 денот едукатор возеше обука започнува со разјаснување на формулациите користени од страна на SAP - многу ореви и завртки. Тој дава преглед на бизнис аранжманите на SAP додека го гради стандардното учење на SAP-то, кое е од витално значење за поддршка во повеќе непристојни SAP курсеви. SAP 01 ги демонстрира основните идеи, капацитети и предности на SAP NetWeaver, SAP ERP, SAP Business Suite, и SAP Business Objects аранжмани, помагајќи на групата во сортирање и уредување на основните SAP употреба.

Белешки

 • На SAP курс за обука вклучува неколку прагматични активности со користење на SAP ERP сегменти (особено ECC6.0, BW). Исто така покажува дополнителни делови.
 • Би било идеално ако забележите дека курсот дополнително ги зема предвид елементите на ERP Release R / 3 4.6C и SAP R / 3 Enterprise.

6. SAP - PM - Бизнис процеси во обука за одржување на растенијата

Професионалното одржување на фабриката е од суштинско значење за способноста на организацијата да ги подобри и спои своите форми на создавање. За организациите кои користат SAP R / 3 рамка, неопходното користење и користење на делот за одржување на растенијата (PM) зборува за постапка со импресивни остварливи предности. Оваа обука за ПМ нуди непогрешлив пролог на овој малку сложениот дел и дава прилично упатство до Земјата за актуелизирање на ПМ.

Почнувајќи со испитување на клучните деловни активности формира основна корист на PM, овој PM Course продолжува да ги покрива сите суштински делови за уредување и извршување на поддршка во R / 3. Посебно внимание се посветува на инкорпорирање на поддршката на растенијата со тек на нормална процедура на организацијата.

Белешки

 • Овој курс за обука на SAP е основен суштински за придружните фабрики за одржување на растенијата: PLM305, PLM310, PLM315, PLM318 и PLM320

7. SAP MM - Обука за управување со материјали за SAP

SAP MM модул е целосно инкорпориран со различни модули во SAP R / 3 рамката, на пример, Финансии (FI), Контролирање (CO), Продажба и дистрибуција (SD) и други. Ги поткрепува сите периоди на управување со SAP материјали - контролирање, уредување и контрола на материјали, купување, добивање производи, управување со акции и сертификација на приемот.

8. SAP HCM - обука за управување со човечкиот капитал на SAP

Овозможи, подготви, и да ја изгради својата способност - со програмирање на човечки капитал (HCM) од SAP SuccessFactors. Аранжманите за управување со човечки ресурси базирани на облак ги поткрепуваат барањата на мулти-генерациска, светска и непредвидена работна сила. Користат комунитарни уреди за вградување, резервација на работна сила, финансии и небо е граница од таму. Што повеќе, поттикнување на култура на непрекината учење и експертско подобрување за подобар бизнис.

9. SAP HANA обука

SAP HANA е пренасочување што се развива, постојана фаза за анализа и апликации. Додека го подобрува ИТ-стекот, тој дава способни компоненти како што се: голема брзина на подготвување, капацитет да се справи со огромни информации, способности за наследување и способности за рударство во содржината.

САП ХАНА дава сцена за производство на уште една ера на аранжмани - ефективно воспоставување за да се пренесат земните разурнувачки случувања без вознемирување.

SAP Hana е најсоодветен за вршење тековни анализи и создавање и испраќање континуирани апликации. Многу порано отколку што почнавме да собираме значителни количини на информации за изложувачки цели, инженерите сфатија дека движењето на информациите до процесорот, со остварлива брзина, ќе биде тест. И покрај фактот дека хард дискови се навистина брзи, но во исто време не се доволно брзи. Во моментов со SAP HANA извештај кој најчесто се земаше право околу 24 часовите за производство со вообичаени хард дискови не трае точно еден миг.

10. SAP - напредна FICO обука

Организирано добро наредено SAP FICO Обука од страна на одличен едукатор за побогати раце за знаење за учење. За секој час адреса има четири часа пракса. Модулот SAP FICO вклучува 2 значајни класификации на корисноста што се очекува да ги извршуваат парите поврзани со евиденцијата на една организација - Финансиски (FI) и Controlling (CO).

ФИ вклучува кредитор обврски, побарувања од долг и општо евиденција, исто така методи за објавување сметки, затвори книги, да се подготви пари поврзани со објаснувања и извештај за средства.

11. SAP - ABAP обука

Напредно програмирање за бизнис апликации (ABAP) е програмски дијалект за креирање на апликации за SAP (системи, апликации и производи) R / 3 рамка, генерално воведен потсистем за бизнис апликација. ABAP е протест сместен програмирање.

Дефиниции на информациите (метаподатоци) се направени и надгледувани во ABAP речник. Речникот на ABAP овозможува фокално прикажување на значителниот број на информации кои се користат како дел од рамката без отпуштања. Следствено, нови или изменети податоци ги опфаќаат сите рамковни делови. Ова гарантира угледност на информациите, конзистентност на информациите и безбедност на информациите.

Табелите автономно се карактеризираат во ABAP речник на базата на податоци. Табела која има слична структура потоа се прави од оваа табела дефиниција во скриена база на податоци.

Дефиницијата на табелата во Речникот на ABAP ги содржи придружните делови:

 • Полињата на табелата ги карактеризираат имињата на полето и информативните сорти на полињата содржани во табелата.
 • Далечинските клучеви ги карактеризираат врските помеѓу табелите.
 • Специјализираните поставувања контролираат како треба да се направи табелата во базата на податоци.
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!