блог

sccm интервју прашања
17 април 2018

Прашања и одговори на SCCM прашани во Inverview во 2018

Содржина

Преглед на SCCM сертификација

As SCCM е издвоен меѓу најопшто користените софтверски апартмани за управување со компјутери и мрежи, на SCCM сертификација носителите се бараат и ефикасно се набавуваат од страна на здруженија од деловни и не-бенефиции. Во САД, менаџер за конфигурација добива плата од околу $ 82,000 годишно. SCCM практичното подготвување (кое искуството на конкурентот бара во текот на сертификација) се фокусира околу давање надежни способности идентификувани со оценување на клиентите и пријателите сервери и овие експерти исто така може да испраќаат, надгледуваат и освежуваат гаџети и сервери. Специјалистите на SCCM дополнително се задолжени за прилагодување на системот и системите и целосно да ги следат конфигурациите. Оттука, нивниот дел е императив за зголемување на оперативното владеење и за одржување на безбедноста на системите. Еве неколку прашања кои вие како носител на сертификат за SCCM може да се спротивставите кога ќе се појавиш на состанокот за функцијата менаџер за конфигурација.

SCCM интервју Прашања и одговори

Дефинирајте го терминот СМС провајдер

Доставувачот на СМС исто така може да се нарекува како снабдувач на WMI или Windows Management Instrumentation. Се употребува од Configuration Manager или CM конзола на софтверот SCCM и дава "читање" и дополнително "изрази" пристап до базата на податоци на администраторот на веб-страницата за конфигурација на администрацијата на системот.

Може ли 64-битниот оперативен систем да ја поддржува Конзола менаџерската конзола

Навистина. Додека CM конзолата на SCCM е 32-битна програмска структура, таа може дополнително да продолжи да работи на 62-битната адаптација на прозорецот.

Дефинирајте го терминот за ограничување на колекцијата

Сите акумулации се подмножества на нивните ограничувачки акумулации. На кој било момент е направен друг собир, дизајнерот мора да ја наведе својата ограничена акумулација.

Дали членовите ќе можат да бидат вклучени или исклучени во колекција од различни колекции?

Всушност, сега треба да биде можно. Новиот 2012 CM (Configuration Manager) има нови аранжмани за стандарди за ова. Ова се "вградување" и правила за собирање на "бар". Овие принципи се однесуваат на разгледување и забрана на акумулации кои имаат учество на друго место.

Како се користи услугата за ажурирање на Windows Server или WSUS?

Придонесот на WSUS им овозможува на менаџерите да ги отстранат и да ги испраќаат сите најнови производи од Microsoft на компјутер кој продолжува да работи на работната рамка на Windows.

Дали CM (менаџер за конфигурација) 2007 ќе обезбеди пакување на софтверот кон нејзината дистрибуција?

Менаџерот за конфигурација не може да пукне никаков вид на софтвер кон циркулацијата.

Дали може да се појави конзола за менаџерот за конфигурација на компјутерот пред да се инсталира клиентот?

Во случај кога постои техника за обелоденување, конзолата може да се појави. Сепак, неговите особини, вклучувајќи дисперзија на софтверот, складирање и управување со софтверски освежувања, меѓу другите, само ќе се откријат кога деловите на клиентот се целосно воведени.

Дали сите колекции добиваат поединечни ажурирања?

Не, одредена класа на акумулации дека правилата за прашањата за користење кон конфигурација не се потврдени со постепена надградба.

Карактеризираат терминот Непозната компјутерска колекција?

Овој собир има два члена, кои му овозможуваат на клиентот да ги пренесе работните системи на компјутерите, кои не ги надгледува менаџерот за конфигурација. Работните системи се на овој начин нејасни до КМ. Овие компјутери ги вклучуваат оние кои не биле пронајдени од страна на КО; не се транспортира во КМ; или, компјутерите во кои КО не е воведен.

Кој број на стандарден менаџмент може да има веб-страница?

Додека клиентот може да дизајнира разни менаџерски фокусирања во една локација, само еден од нив може да биде стандардна точка за управување и може да се организира како иста. Пристап за бројни стандардни управувачки фокус е тоа што клиентот организира разни управувачки фокус кон НЛБ или кластер за балансирање на мрежната оптовареност. Тој или таа може да го дизајнира овој NLB кластер како стандардно управување. точка.

Наведете ги различните видови на дестинации кои се наоѓаат во SCCM 2007.

Тие вклучуваат:

Суштинска локација: оваа страница е за управување со клиенти на мрежите со големи здруженија.

Факултативна страница: овој сајт е за контрола на дисперзија на супстанцијата за клиентот организира дека се наоѓа во оддалечена област. Врските на овие мрежи имаат ограничен преносен капацитет.

Родителска веб-страница: оваа локација се наоѓа на највисоко ниво на прогресивниот систем.

Tyke Site: страница која потпаѓа под изградена локација во рамките на структурата и добива повеќе податоци од страницата е позната како веб-страница за тиква.

Дали ќе можам да ја искористам SCCM Framework за правење акумулации кои имаат само Linux сервери или само Mac Computer Network и така натаму?

Менаџерот за конфигурација зачувува исклучителни и посебни идентификатори за секој специфичен вид на gadgets, кои може да вклучуваат Mac компјутери организираат, Windows PC и PC организираат, Linux компјутери и така натаму. Клиентот може да направи уште една акумулација која има одредено прашање што се регулира, со што ќе се примат враќањето на само оние уреди кои имаат посебен лист.

Одделен помеѓу локалниот и мешаниот режим?

Мајчин режим е заштитен аранжман и располага со подобра енкрипција и верификација, притоа користејќи ги стандардните безбедносни конвенции за обележување. Исто така може да се вклучи со PKI и, исто така, да ја зајакне рамката за управување со клиентите на интернет.

Мешаниот режим не бара ПКИ организација и на тој начин нема никаков вид на надворешно потпирање. Тоа ги поткрепува корисниците кои ја користат формула за SMS 2003.

Карактеризираат терминот софтвер за мерење?

Мерењето на софтверот го опфаќа набљудувањето и акумулацијата на сите податоци што се идентификуваат со користење на софтверот на посебните корисници на CM или Configuration Manager.

Можете да побарате сертификат за SCCM и да се подготвите на интернет. Возењето на администрирањето на веб-инструкциите ви дава практично подготвување, идентификувано со употребата и користењето на софтверот SCCM во реалноста. Учителот возеше часови и се подготвуваше, на интернет и исклучуваше адреси во училницата, колекции за брусење хартија, материјал за учење и разни видови на средства ви овозможи да се подготвите подобро за испитот и да го прошетате низ него без накусо.

Get SCCM Training

во Just 5 Days
Запиши се сега

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!