блог

10 Ресурси за да се добие сертификат Scrum Master
28 март 2018

10 Причини да се добие Scrum Master Certification

Предности на Scrum мајстор сертификација

Scrum е директна рамка која ја нагласува тимската работа, кореспонденцијата и брзината на крстот преку сложени проекти. Таа им овозможува на групите самостојно да ги решаваат и подобруваат подобрувањата, во согласност со агилните принципи.

Тоа е истакната методологија која се користи во целиот свет од страна на МСП и мултинационални компании; организации како Spotify, Microsoft и Ericsson сите користат Scrum. Без оглед на тоа дали сте нови на Scrum, или сте како агилен експерт, тука се 10 предностите на Scrum Master сертификација:

  • Добијте силна база на учење на Scrum
  • Промени го својот став
  • Ќе останете релевантни и атрактивни
  • Сертификатот Scrum Master го користи вашето здружение
  • Влијаат на вашата асоцијација да прифати ефикасна методологија
  • Подобро да работите со своите врсници
  • Демонстрирајте ги информациите за вашиот центар на Scrum со врсниците
  • Приклучи се на групата експерти
  • Победи проекти со квалификувани работници
  • Симбол на почит

Истражувањето на повеќе од 5,400 ИТ-проектите откриен прекумерно трошење на планот често постигнува 45% во однос на задачата напад. Претворувајќи се како експерт во Scrum, ќе се држите настрана од овие недостатоци и ќе го подобрите успехот на завршувањето на вашите проекти ефикасно и навремено.

Процесот на производот 10 Причини да се добие сертификат Scrum Master Certification

Scrum Мајстор курсеви и сертификати се достапни, но за некои, предностите не се веднаш јасни. Прочитајте за да ги најдете предностите на Скар мајстор сертификација.

1. Добијте силна база на информации за Scrum

На исклучување шанса дека не сте искусни Scrum, постигнување на сертификација ќе ви покаже способности очекува да го применуваат успешно. На исклучување шанса дека вашето здружение почна да се изврши Scrum методологија и треба да се способност до, остварување на Scrum мајстор сертификација ќе се изгради својата база на информации.

Ефективно искуство со Scrum? Остварувањето на сертификатот Scrum Master ќе ги пополни дупките што може да ги имате во информациите за Scrum. Сите работи се сметаат, ќе мора да размислуваат секој дел од Scrum да го положи сертификација испит.

2. Промени го менталитетот

Scrum е агилна методологија и за да го искористи тоа, веројатно ќе мора да влезете во агилен менталитет. Највиталниот елемент на самоуправниот и плоден агилен пристап е групата со агилен менталитет.

Подготовката и сертифицирањето ќе го зафатат овој став за себе и за вашите партнери. Како група ќе имате капацитет да размислувате на агилен пат, предизвикувајќи помалку контрадикции, подобра групна приврзаност и поплодни проекти.

3. Ќе останете релевантни и атрактивни

Потврдите се одличен метод за рекламирање на шефовите и покажување на партнерите и директорите дека целосно го разбирате даденото поле.

Scrum Master сертификација ќе ги зголеми вашите отвори за професии над било која асоцијација која користи агилни практики. Сертификацијата дополнително покажува дека имате агилен став и изобилство на ефикасно учење, релевантно за секоја асоцијација или индустрија која ги користи овие практики.

4. Сертификатот Scrum Master го користи вашето здружение

Прифаќањето на друга методологија е огромен избор за секој бизнис, бидејќи тоа влијае на целата асоцијација: луѓе, процеси, клиенти и менаџмент.

Заедно со овие редови, од суштинско значење за сите засегнати страни е дека брзо може да постигнете вистински и значителни предности. Со изненадувачки и повторувачки планови за испуштање, само-надгледуваат групи, Scrum навистина искри во овој поглед.

Во секој случај, отсуството на учење на Scrum не може да ги даде ветувачките резултати кои раководството ќе ги поттикне. Без сертификација и основното учење зголемено преку процедурата за сертификација, може да го пропуштите виталниот прозорец за да го добиете Scrum од земјата во вашето здружение.

5. Влијаат на вашата асоцијација да прифати ефикасна методологија

Управувањето ќе се почувствува поудобно ставање ресурси во Scrum методологија ако има докажано агилни експерти како на сега меѓу нив. А Scrum мајстор сертификација покажува управување дека сте подготвени да се актуелизира Scrum методологија.

6. Подобро да работите со своите врсници

Сертификатот Scrum Master ќе има корисен исход во врска со работата со вашите соработници. Бидете потврдени со оние со кои работите и заедно ќе фабрикувате и ќе го зацврстувате сличниот речник и базното разбирање на материјалот за скумот на вашиот специјален бизнис.

Без оглед на тоа дали вие не земате сличен курс за Scrum како ваши соработници, и покрај сè што ќе профитирате. Секој едукатор од Scrum ќе се смени во нивниот стил на инструкции и она што го разбирате ќе се разликуваат. Можеби сте се концентрирале на различни делови на Scrum.

Конечно, ќе имате капацитет да го споите вашиот увид за повеќе променето разбирање на Scrum и агилната методологија.

7. Демонстрирајте ги информациите за вашиот центар на Scrum со врсниците

Scrum Master Certification им покажува на твоите врсници дека сте го вложиле напор, сметале дека Scrum и научиле да го применат во вашето здружение.

Нема убедлива причина да седите околу безбожни убедувачки соработници кои ги знаете вашите работи - имате потврда за да ја демонстрирате.

8. Приклучи се на групата експерти

Претворете се во обезбедениот Scrum Master и ќе се приклучите на група на сознани Scrum експерти фокусирани на постојани промени и агилни методологија.

Scrum.org нагласува светски систем на Scrum професионалци и тренери. Оваа динамична група се пополнува како библиотека на информации, пристап за откривање на прилики и место за наоѓање (и давање) насока.

9. Победи проекти со квалификувани работници

Во случај да се натпреварувате за добивање на проекти, група на потврдени Scrum Masters е огромна награда. Вашите потенцијални клиенти ќе ја согледаат проценката на група која може да соработува и да го примени Scrum на моќен начин.

10. Симбол на почит

Сертификација е симбол на почит кој треба да се носи со гордост. Дополнително, во случај да сте во менаџментот, добивањето и потврдувањето на вашите претставници го демонстрира вашето вложување и чувство на должност во врска со нивното учење. Ќе добиете повеќе научен персонал кој сака да ги примени своите нови способности.

Како што вели максимумот, "со исклучок на шансата што мислите дека некој купува, подготвувајќи ги и да ги напуштат, е скапо, да се прободе да не ги договори, да ги подготвува и да остане".

Време е да станете дипломиран мајстор

Стани Професионален учител во само 2-дена за забрзан курс за Innovative Technology Solution. Ќе се подготвите со двојно поголема брзина и ќе го полагате испитот во услови на подготовка - совршен за експертите и групите кои имаат потреба од Брз способности.

Стани магистрирал

во Just 2 Days
Запиши се сега
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!