блог

спорна топчето
6 декември 2016

Scrum - СКЛАД БЕСПЛАТЕН дизајн

Scrum - СКАЛА БЕСПЛАТЕН дизајн - Scrum обука

Мајкрософт ја олесни оваа прилика. Шу е држава на учениците (20% промена, Ха е средна држава (> 200% промена) и Ри е состојба на авторитет (> 400% промена во тек и време за рекламирање). За да стигнете до државата Ri, треба да го разберете Законот Мур.

Законот Мур

Законот на Мур е од клучно значење за да се разбере зошто Scrum е направен и зошто го скали. Во основа, во 1965, главниот поддржувач на Интел Гордон Мур, гледаше дека количеството на транзистори на чип се зголемува околу како часовник. Тоа траеше повеќе од педесет години. Прашањето беше дека подобрувањето на производот немаше таков вид на експоненцијален развој, туку се развива навистина. Во 1993, кога Scrum беше направен, морам да бидам седиште на управниот одбор на одделот за управување со објекти во врска со ова прашање. Очекувавме да се програмираме на екстенционално зголемување на креативноста. Опрема и специјалисти за програмирање на советот се здружија за да го сфатам ова и јас составив неколку трудови за оваа работа, на пример "Појавата на архитектурата на бизнис објект" и "Зошто ја сакам ОМГ".

Она што го научиле во Интел - НИШТО СЕКРЕТАРИ!

На извршниот самит на 2016 Construx Software во Сиетл, се сретнав со Agile пионер од Intel, кој ги подигна дизајнерите 25,000 кои го правеа Scrum. Скалирачките транзитори на чип се наоѓаат во ДНК на Интел, бидејќи еден од организаторите го составил Законот на Мур. Агилниот пионер го сврте вниманието кон тоа дека "Интел" открил дека "ништо не важи" и дека ви е потребен дизајн "SCALE FREE" за да се грижи за ова прашање. Веб е една илустрација и Scrum е друга.

Како можете да кажете кога вашиот Scrum е SCALE БЕСПЛАТНО

Кога дистрибуиравме примарната хартија во IEEE дигиталната библиотека на универзално распространета група попречно низ Северна Америка и Русија, школалистичките коментатори се осврнаа на фактот дека многу поединци покажаа зголемена профитабилност со подобрување на процесот, но никој никогаш не делел хартија што укажува на директна приспособливост. Во Дистрибутер Скрат: ефикасно управување со проекти со екипи за развој на надворешни извори покажавме дека множењето на квантитет на групи со додавање на повеќе групи во Русија до екстензивно напрегнување на САД / Канада, поттикнато повеќе од множење на светското производство.

Среде целата историја на напредокот во програмирањето, ова чудо на директна адаптибилност штотуку беше изложено на вложувањата на Scrum. За друга илустрација видете Scrum и CMMI Ниво 5: Магијата напивка за Code Warriors. Тоа е врз основа на тоа дека Scrum, кога е направено соодветно, е СКЛАД БЕСПЛАТЕН од нацртот.

Многу скалирачки рамки не се SCALE БЕСПЛАТНО

Можете да кажете дали сте структура за скенирање е катастрофално извршување ако ефикасноста не постигна промена на 400% и кога ќе вклучите повеќе групи, профитабилноста не оди директно. Никогаш нема да ги добиете вашите групи СКЛАДИ БЕСПЛАТНИ освен ако не го разберете Законот на Мур и го актуелизирате во програмирањето. Ова чудо се среќава и во групи надвор од програмирањето, бидејќи е бесплатно.

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!