блог

2 мај 2017

Следниот чекор за SharePoint кариера: Управување и развој

Следниот чекор за SharePoint кариера

На овој начин, вашата состојба SharePoint е дизајнирана и мрмореше како мала мачка. Директорите ве компензираат за огромната промена во координираните напори, а покрај тоа и капацитетот да се дојде до императивните информации од кое било место. Сте го постигнале она што може да го сторат неколку други, коgrats!

Постојано, типичните пребарувања ќе бидат потребни по ...

  • Може ли интерфејсот да биде преклопен со изгледот на нашата организација?
  • Можеме да го вклучиме ова со нашиот друг софтвер?
  • Дали постапката може да се рационализира со цел таа да не бара толку многу подготовки?
  • Тоа функционира восхитувачки како што изгледа, но сепак ќе биде значителна мерка ако ...

Одговорите на овие прашања честопати се постигнуваат многу понапред од вообичаениот дел од администраторот и бараат да го носите дизајнерот на врвот, во секој случај за некое време. Биди како што може, држи се ... ти не си дизајнер.

Плодот на подобрување е повеќестепена постапка која може да се појави како првобитна, но сепак е доволно едноставна за пристап со пристоен аранжман и правилна подготовка. Со победа на вашиот Мајкрософт MCSD: сертификација на App Builder, можете да се постави за да се справи со повремено надмоќна комплексноста на SharePoint подобрување. Како награда, вие дополнително стекнете важна деловна сигурност. Тоа е сигурен факт тоа SharePoint инженери се невообичаено откритие во овој момент!

Без оглед на тоа дали работите осамен систем или SharePoint фарма, без сомнение, безброј часови ги ставате ресурсите во дизајнирање на состојбата на вашиот сервер за да ги координирате потребите на вашето здружение. Ова учење за доследна структура на СП ви дава голема поволна позиција кога е одлична можност да се преместите во подобрување. Вие од сега имате врвно до дното разбирање за тоа како SharePoint функции и што има намера за вашата организација.

Голем дел од времето, постојат капацитети вградени со SharePoint кои не бараат никаков код. Би било отпадно да се изгради сопствен аранжман кога моќта од сега постои внатре во SharePoint себе. Заедно со овие линии, паметна мисла е да се добие цврста рачка за подобрување на структурата што е интересно за SharePoint, на пример, акумулациите, апликациите, записите, слоевите и записите. Треба исто така да се аклиматизирате со уредот за промена на SharePoint, Microsoft Office SharePoint Designer. Тоа поттикнува различни прилагодување вклучува дека нема потреба од програмирање за извршување.

Можете да го развиете вашиот увид со неколку наставни часови за SharePoint. Овие курсеви ве ставаат на вистинскиот пат за да преминете во SharePoint напредок, гарантирајќи дека имате ниво на разбирање важно да компонирате продуктивен и остварлив код за SharePoint:

  • Курсот Microsoft SharePoint Server 2013 70-331 го опфаќа основното воспоставување и уредување. Без оглед на можноста дека од сега можете да поставите многу вакви информации во движење, можете да профитирате од проширената длабочина на разбирање што овој курс го дава.
  • Кога сте подготвени да напредувате од SharePoint Padawan до Jedi Master, понапредниот курс за Microsoft SharePoint Server 2013 70-332 ќе ве стигне таму! Вонредно планирање за актуелизирање и воведување на сопствени решенија, вклучувајќи административни мрежи за поврзување на SharePoint со вашите други системи за податоци.

Како награда, двата од овие курсеви ви се постави за поврзани со испити на Мајкрософт на шанса дека сакате да ги додадете во вашиот MCSE: продуктивноста колекција.

Следниот чекор кон MCSD: Сертификатот на App Builder е да добиете MCSA: веб апликации или MCSA: Универзална Windows платформа сертификат. Можете и да изберете, бидејќи и двете се релевантни за подобрување на SharePoint. Всушност, може да биде внимателно да се следат и двете.

Постојат два испити потребни за да се добие или MCSA сертификација, и ќе барате значителна подготовка и практична примена за да добиете доволно разбирање ASP.NET or C # програмирање. Visual Studio ви овозможува да даунлоадирате примери за SharePoint апликации, а Microsoft дава обѕири кои покриваат широк спектар на можни ситуации. Со овие поучни уреди, успешен администратор како тебе може да ги изостри вашите способности за напредок во трепкањето на окото.

Откако овие средства се завршени, можете да ги завршите Стан Builder сертификат со полагање на испитување на развој на Microsoft SharePoint Server 2013 Core Solutions. Овој испит се концентрира на искористување на програмирање и решенија без кодови за прекрасно поставување на претпријатието SharePoint кон потребите на вашето здружение.

На улица до Сертификат за App Builder може да биде исклучително надоместувачко поучно искуство. Прашањата што некогаш се покажаа како непристапни сега можат да се решат само со неколку линии на код. Со задоволство може да го носите вашиот нов инженер, како што профитабилноста на вашата организација ќе замине!

&bsp

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!